3 december 2016

Uit in Zeeland || Hotspot in Vlissingen, KidzZo Conceptstore!

In de Walstraat in Vlissingen is een nieuwe, leuke winkel geopend. Een zogenaamde Conceptstore, die je in de grotere steden ook steeds vaker ziet (zoals de twee conceptstores in Middelburg). Samen met meerdere ondernemers onder één dak, het nieuwe ondernemen. 

Samenwerken is het nieuwe werken, en zo begon bij Jessica Schouten ruim anderhalf jaar geleden het idee te borrelen om haar eigen conceptstore te openen.
Tekst: Laura (onze correspondent uit Vlissingen).

img_6685
Jessica is een bekend gezicht in Vlissingen, omdat ze jaren in Restaurant “Parc Central” aan het Bellamypark heeft gewerkt. Met haar eigen merk KidzZo, dat ze al een tijdje op leuke zomermarkten en via het Internet verkocht, en nog een hoop andere leuke ondernemers heeft ze dan eindelijk gister haar eigen “KidzZo Conceptstore” geopend.
Vandaag ben ik de mooie, lichte en zeer ruime winkel gaan bewonderen en ik werd er erg blij van! Het was lekker druk en de mensen waren heel enthousiast over de winkel.
Wat kun je er zoal vinden? De collectie van de dames van “Knus in de bus”, die zich specialiseren in dameskleding, tassen, woonaccessoires en sieraden.
Prachtige handgemaakte windlichten van “strand & kaarslicht”, gemaakt van paraffine (kaarsvet) en onder andere schelpen en grassoorten, waar je door een waxinelichtje in te plaatsen een toverachtig effect mee creëert.
img_6686
Maar ook de sieraden van “Mykk” met als rode draad door de collectie de Zeeuwse knop.
En Illi graphics die o.a. de Zeeuwse meisjes geweldig grafisch neerzetten op ansichtkaarten en woonaccessoires. Dan de prachtig vormgegeven boeken van “Kensi’s boeken”, die een heel eigen uitstraling hebben. En dan ook nog een deel van de collecties van “Beezonder” (ambachtelijk gezeefdrukte producten als tassen, rompertjes, kaarten) én van Zoedt (o.a. woondecoraties, kalenders en schrijfwaar).
img_6687
Voeg daar dan nog de originele eigen collectie van Jessica’s KidzZo aan toe en de authentieke Franse woonaccessoires en handgemaakte cadeaus an “Done by Daane” en je hebt een complete Conceptstore. Er komt overigens nog een koffiehoek in de zaak, er is een grote tafel die beschikbaar is voor het geven van workshops door belangstellenden (meer informatie kun je hiervoor krijgen via een berichtje aan Jessica via de Facebook pagina van KidzZo Conceptstore) en er volgen nog veel meer leuke, nieuwe dingen.
Jessica bruist namelijk van de ideeën! Die gaan we natuurlijk in de gaten houden en daarvan zullen we hier op De ZeeuwZe weer melding maken!
Wil je ook eens gaan kijken? Het adres is: Walstraat 84 in Vlissingen!