23 november 2016

Uit in Zeeland || Skidome in Terneuzen, een winter wonderland?

Houd je van sneeuw, glijden, sleeën, snowboarden of skiën?
Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Skidome in Terneuzen.
Sportief opgezet, en zeer kindvriendelijk.
Geschikt voor alle leeftijden.
Wij togen naar Terneuzen en namen 8 testkinderen mee voor een glij- en slee-feestje.
Tekst door: Rachelle Verhage

Skidome in Terneuzen, de ingang.
Skidome in Terneuzen, de ingang.

De Skidome is voor iedere Zeeuw goed aan te rijden. Voor ons vanuit Middelburg maar twee tunnels door (Westerschelde tunnel en Sluiskil) en je bent er al! Enfin, bij aankomst maakte de massieve buitenkant van de Skidome de kinderen (even) sprakeloos.
“Woooooww, dat gebouw is groot!”

skidome-ver
De skidome in het Zeeuwse landschap

Binnen gekomen -nadat je de trap op klimt naar de receptie- sta je gelijk oog in oog met de skihal. Twee pistes, drie liften en een oefenweitje! Ideaal voor beginners, maar ook voor gevorderden die hun techniek willen bijschaven.
Het oogt winters, ruikt Oostenrijks, en heeft ondanks de -4 graden een hoge gevoelstemperatuur. Onze 8 kinderen hadden natuurlijk nergens anders meer oog voor dan het witte goud.
“WIJ WILLEN NAAR DE SNEEUW!”
De receptie Skidome Terneuzen
De receptie Skidome Terneuzen

Skidome pakt het veilig (en hygiënisch aan), want zonder skischoenen (snowboard schoenen) en helm met haarnet mag je de baan niet op (dit is overigens bij de prijs inbegrepen). De meute heeft zich nog nooit zo snel verkleed (tip: neem regenkleding mee, of skikleding met handschoenen om natte broeken en koude handen te voorkomen) en stonden met een kleine 10 minuten op de baan.
Rubberen banden, sleetjes en buikschuivers! Een heuse baan voor de rubberen band (met diverse hobbels). Goed voor hilarische taferelen in de sneeuw.
DE kans om je kind toch te trakteren op winterpret mochten de winters niet streng genoeg zijn.
En het mooie? Je kunt als ouder (als je kind oud genoeg is) in het restaurant toe kijken, achter de grote ramen, onder het genot van..
Restaurant met uitzicht op de piste.
Restaurant met uitzicht op de piste.

Het restaurant “Leckerrr…” biedt een selfservice buffet (deed me een beetje denken aan het restaurant in de Efteling of Ikea, dus verwacht geen culinaire hoogstandjes) met geweldig zit-comfort direct onder aan de piste (de lekkere lounge banken).
En als je hier een kinderfeestje viert, dan heb je de keuze uit een grote friettafel (die viel erg in de smaak bij onze test-kids) met snacks naar keuze of een pannenkoeken buffet (was ook erg lekker!!).
Restaurant Leckerrrr... Terneuzen
Restaurant Leckerrrr… Terneuzen

Wel even nog een (belangrijke) tip: de kids hebben een uur om te spelen in de sneeuw. Houdt de tijd zelf goed in de gaten, want je krijgt geen seintje! Het kost je 0,35 cent per kind per minuut extra! En dat kan flink aantikken als je de tijd niet in de gaten houdt.
Wij hadden 8 kinderen dus dat zou betekenen: 8x 0,35 cent is 2,80 x 15 minuten = 42 euro extra voor een kwartiertje extra veel plezier.
De skipiste Skidome in Terneuzen
De skipiste Skidome in Terneuzen

Verder hebben wij de Skidome getest met kinderen, maar is hij natuurlijk ook geschikt voor volwassen! Het riekt wintersport, het is er koud, er is warme chocomel en een warme hap! Dus mocht je deze winter op zoek zijn naar het echte winter wonderland, kun je in Terneuzen even komen proeven.
En het mooiste? Dat je na een paar uur in de sneeuw helemaal rozig naar buiten loopt en thuis lekker onder een dekentje op de bank kan duiken (of de kroeg in voor een apres ski party, dat kan natuurlijk ook). Dat is het ultieme wintersport gevoel!
fullsizerender