20 april 2017

Uit in Zeeland || 5x gratis Zeeland (met kinderen) in de vakantie!

Het leven is tegenwoordig al duur genoeg (opoe Rachelle door de bocht) en nu staat de vakantie voor de deur (met kids). Nu kan ik het niet betalen -en vind ik het niet nodig ook- om alleen maar pretparken, zwembaden en musea te gaan bezoeken (balans mensen). Dan ben ik namelijk aan het einde van de vakantie failliet, want de entree prijzen liegen er ook niet om tegenwoordig.
DUSSSSS ik ben op zoek gegaan naar leuke GRATIS dingen om te doen in Zeeland, met kinderen. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, soms een fiets, een rugzak en de kids!
Kinderboerderijen Zeeland
Festivals Zeeland
DE KINDERBOERDERIJ
Er is altijd wel een gratis kinderboerderij in de buurt die je kunt bezoeken, toch? En hoe leuk is het om daar een middag te vertoeven? De meeste kinderboerderijen organiseren vooral in de vakantie altijd heel erg leuke middagen waar je gratis aan kunt deelnemen (of voor een kleine vergoeding).
Uit in Zeeland
De Hollandsche Hoeve in Goes is bijvoorbeeld ook echt heel erg leuk!! Het gebied heeft een  buitenspeeltuin, waterspeeltuin en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes en verschillende grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei.
Ook hier is er een prachtig onderhouden kinderboerderij (die beheerd wordt door de Gemeente Goes), verschillende dieren zijn hier te zien en te aaien. En als je zelf eten en drinken mee neemt en eet aan de waterspeeltuin (MIJN TIP) is dat heerlijk vertoeven!
Zijn er leuke en gratis kinderboerderijen bij jou in de buurt?
Zola Kids Middelburg
Weekendtips Zeeland
DE GRATIS SPEELTUINEN
Er zijn veel speeltuinen (zowel out- als indoor) waar je voor moet betalen! Maar heb je daar geen zin in? Of geen geld voor? Dan zijn er ook echt genoeg gratis speeltuinen, waar je een hele middag kunt hangen met de kids.
Uit in Zeeland
In Oostkapelle is een hele leuke (en best groot) en gratis speeltuin! Met een grasveld en bankjes waar je toezicht hebt op de kids.
Maar ook op het strand in Vrouwenpolder, als je de afgang neemt naar strandrestaurant De Dam, is een grote speeltuin waar kinderen gratis kunnen spelen (en iets verderop de BOOT waar ze ook heerlijk kunnen spelen).
In Middelburg kun je bijvoorbeeld in het Toorenvliedtpark leuk spelen en rennen en fietsen en picknicken of in het Stadspark van Middelburg! Ook zo leuk! En speelhof Hoogezael, waar ze heel veel leuke (gratis) activiteiten organiseren.
Er zijn bij jou in de buurt vast en zeker ook gratis speeltuinen?
Wij maakten vorig jaar al een lijstje van de leukste (betaalde) speeltuinen in Zeeland! Klik HIER om dat lijstje te lezen. 
Speeltuinen Zeeland
weekendtips Zeeland
DE WANDELROUTES 
Wandelen is altijd gratis en je hebt alleen een goed paar schoenen nodig! Allemaal een rugzakje op (met wat lekkers en iets te drinken) en op pad! Op zoek naar bijzondere vogels bijvoorbeeld!
Of bijzondere planten of anders.
Uit in Zeeland
Wij maakten vorig jaar al een top TIEN van de leukste wandelroutes in Zeeland! Misschien heb je er wat aan? Klik HIER om de lijst te openen. 
Festival Zeeland
HET STRAND
Wij wonen op DE mooiste plek in Nederland! Direct aan het strand. Wat is er leuker dan met de kids naar het strand om daar lekker te spelen. Het hoeft niet eens heel warm te zijn, want ook met laarzen is de zee -en het strand- leuk. Schelpen zoeken, strandjutten, kwallen vangen (en weer terug gooien) en lekker wandelen voor een frisse neus!
Uit in Zeeland
Het strand bij Breskens (opgang Loods Tien, klik HIER om meer te lezen) is echt een tof strand om naar toe te gaan! En de omgeving is schitterend! Alleen de rit ernaar toe is al waanzinnig mooi (ook leuk met de BOOT)!
Wat is jouw favoriete strand in Zeeland?
Stranden in Zeeland
Zeeland Blog
DE FIETSROUTES
We hebben allemaal wel een fiets, toch? Er zijn in Zeeland prachtige fietsroutes (met rustplaatsen) om te fietsen. Mama haar fietsmand/fietstassen vol met lekkers, drinken en de paden op, de lanen in.
Neem een leuke badminton set mee voor onderweg, of een tas om alle gevonden voorwerpen in te doen.
Uit in Zeeland
Op Tholen zijn er prachtige fietsroutes! Eentje die ik ECHT de moeite waard vind (maar die is wel 77 km lang, dus met fietsende kinderen niet haalbaar, mits je de route ‘knipt’) is de route langs de oude boerderijen op Tholen en Sint Philipsland. Ik houd van oude boerderijen, overigens houd ik persoonlijk niet heel erg van fietsen, maar meer van wandelen. Dan moet het echt wel heel erg mooi weer zijn! Haha.
Maar goed deze route kun je ook inkorten voor de jonge kinderen!
Op www.renesse.com kun je ook eens kijken voor mooie fietsroutes! Vooral de kustroute schijnt prachtig te zijn om te fietsen!

Heerlijk! Ik vind vakanties altijd fijn. Staat alles in het teken van elkaar, uitslapen en keutelen!
Wat ga jij doen deze vakantie?

Festivals Zeeland