9 juli 2018

Wandelen in Zeeland met gids

Wandelen in Zeeland is natuurlijk altijd leuk, ook zonder bijzondere route. Maar de komende weken kun je op drie plaatsen in Zeeland wandelen met een gids: Domburg, Veere en Zierikzee.
Drie prachtige plaatsen in Zeeland. Ik zette voor je alle data en prijzen op een rij, zodat je heel gemakkelijk mee kunt wandelen. Overigens ga ik alle wandelingen zelf ook meewandelen, leuk (verslag volgt).
Fotografie: Saskia van der Eijk

Mondriaanwandeling Domburg
Datum en tijd: juli en augustus iedere woensdag van 13:30 – 15:00 uur
Opstapplaats: VVV Inspiratiepunt Domburg, Schuitvlotstraat 32
Beschrijving:
De badplaats Domburg is een geslaagde mengeling van historie, natuurschoon, cultuur en vertier. De plaats heeft een indrukwekkend verleden, waarin zee, landschap, huizen en vooral bijzondere mensen de typisch Domburgse sfeer hebben geschapen. De gids vertelt over de tijd van dr. Mezger en de kunstenaars. Je komt onder meer langs de beroemde kerk en wandelt over de duinen.
Prijs:
Kinderen t/m 12 jaar 3,00 Volwassenen 6,00

Historisch Zierikzee
Datum en tijd: Juli en augustus iedere dinsdag van 10:30 – 12:30 uur
Opstapplaats: VVV Inspiratiepunt Zierikzee, Nieuwe Haven 7
Beschrijving:
De stad is in de 10e eeuw ontstaan aan de rivier de Ee. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee reeds in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Met een gids bekijk je Zierikzee waarbij je vele monumenten ziet.
Prijs: 5,75 per persoon
Verrassend Veere 
Datum en tijd: Juli en augustus iedere dinsdag van 13:30 – 15:00 uur
Opstapplaats: VVV Inspiratiepunt Veere, Markt 5
Beschrijving:
Veere is één van de meest verrassende plaatsen van Zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden, hedendaagse gezelligheid en de nabijheid van het altijd boeiende water. In weinig plaatsen is cultuurhistorie zó verweven met natuur. Mede daardoor lééft de historie in Veere. Anna van Borsele, vrouwe van Veere en gekleed in middeleeuwse kledij, neemt je mee voor een wandeling door het schilderachtige stadje met haar gigantische kerk, haar ommuurde tuinen en haar haven.
Prijs:
Kinderen t/m 12 jaar 4,00 Volwassenen 9,00

Met de Zeelandpas (kosten: 4 euro) zijn deze wandelingen gratis!
Klik <<HIER>> voor meer informatie. Deze pas is voor Zeeuwen namelijk ook heel erg leuk (en handig, want je krijgt ontzettend veel kortingen, ook in de winter).