27 november 2017

Uitjes voor kinderen in Zeeland || 't Klok'uus in 's Heer-Arendskerke

Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke: van kneuterig naar kolossaal!
Afgelopen zaterdag vierden we het kinderfeestje van onze dochter en wilde ze heel graag naar het Klok’uus toe in ’s Heer Arendskerke. In mijn gedachte (het was al even geleden dat ik er was geweest) was het een kneuterige binnen- en buitenspeeltuin op ongeveer twintig minuten rijden van Middelburg. De parkeerassistent met oranje hesje had echter een teken kunnen zijn, maar dat was het op dat moment nog niet. Totdat ik mijn portier dicht sloeg en een Klok’uus zag die ik nog niet eerder had gezien. Immens indrukwekkend en kolossaal in vergelijking met voorheen.
Tekst: Rachelle Verhage

BALLENBAKKEN, GLIJBANEN EN TOUWBRUGGEN
De buitenkant oogde dusdanig groots dat onze kinderen spontaan in gejuich uitbarstte. “JEEEEEEJ, mam wat is het veranderd! Ik ben zooooooo blij,” gilde onze dochter. Met haar vrienden en vriendinnen renden ze naar de ingang en gingen direct op in het feestgedruis.
Hoge touwbruggen, netten, houten blokken, een heuse tractor, torens, ballenbakken, glijbanen: zowel binnen als buiten. Wij liepen naar onze tafel (eerste verdieping) en bestelden een bakje koffie en meer uitleg over het kinderfeestje.

ONBEPERKT RANJA
Voor (in ons geval) 16 euro per kind ontvingen we onbeperkt ranja en water, een bordje frietjes met snack of een pannenkoek, een ijsje of een zakje chips, een uur lasergamen en een hele middag speelgenot. Voor de ouders was er een redelijke uitgebreide kaart met diverse hoofdgerechten, voorgerechten, borrelplanken, en broodjes&burgers. Keuze genoeg (ouders op eigen kosten) en echt enorm lekker. Alex had een hammetje met frietjes en een bietensalade en ik twee boterhammen met geitenkaas, biet en een salade. JAMMIE!

Wanneer je jezelf -als ouder- instelt op een rumoerige, lawaaierige middag dan gaan het prima. Want veel kinderen=veel kabaal en er is geen ontsnapping nodig.
Persoonlijk zijn het teveel prikkels voor mij, maar voor mijn dochter was (is) dit een droommiddag. Omdat het niet mijn favoriete plekken zijn, bezoeken we ze niet vaak en dus is dit bezoek extra leuk.

Boterhammen met geitenkaas

GILLENDE KINDEREN
Uitgelaten renden, sprongen, gilden en verstopten ze zich drie uur lang. Tussendoor een slok water of ranja, een handje chips en een likje ijs. Begeleiding? Niet nodig (ze zijn tenslotte 10 jaar). Je snapt dat de blog die je nu aan het lezen bent, in deze tijd is geschreven.

Om 16.00 uur was het tijd voor het lasergamen. Overigens niet voor mij. Laptop en ik bleven elkaar gezelschap houden omlijst door gillende kinderen (van plezier, alhoewel met hier en daar een uitzondering) en een uur later renden onze verwilderde kinderen -waaronder mijn dochter- uitgelaten richting touwbrug. Energie voor 10!


GEBOORTEBEPERKING
Ik moet het de mensen die er werken nageven! Geduldig, rustig, zorgzaam en geduldig (ja, mag twee keer genoemd worden), zeer vriendelijk en voor ieder kind een lief woord!
Voor mij zou het de meest effectieve manier van geboortebeperking zijn namelijk (grapjuh).
Chapeau voor deze dames en heren! Het kinderfeestje was gewoon enorm goed verzorgd en de veranderingen die Klok’uus heeft ondergaan maakt dat het niet alleen meer voor hele kleine kinderen heel erg leuk is, maar dat ook de dare devils aan hun trekken komen.
Er zijn peuterglijbanen, maar ook enorm steile glijbanen waar je ‘kriebels van in je buik krijgt.’
Er is een ballenbak, maar er is ook een lasergame veld. Dus voor ieder wat wils.

Hammetje met bietensalade, frietjes en naturel chips: een aanrader!

KLOK’UUS
Naast de geweldige naam Klok’uus is de metamorfose die deze speelboerderij heeft ondergaan een succesvolle. Daar waar kinderen spelen en ouders keuvelen, aldaar niet met of zonder laptop.
Voor hooggevoelige oren prikkelbaar, maar met een gedegen voorbereiding en rustige afloop goed te doen.