Als je op Walcheren woont (en wellicht daar buiten ook nog wel) ken je natuurlijk Taco Bongers wel. En ken je hem niet? Dan ken je zijn winkel zeker weten.
De winkel op de hoek aan Klein Vlaanderen, voor iedereen zichtbaar als je langs rijdt.
Taco ken ik zelf al heel wat jaartjes (hij is namelijk mijn buurman geweest) en ik houd van zijn winkel. De vintage spullen, curiosa, antieke huisraad is een genot om door te snuffelen.

TB2e hands Middelburg
TB2e hands Middelburg

Ik vind -als de ultieme 2ehands shopper- dat Taco de uitgelezen persoon was om even in het licht te zetten, en zijn winkel natuurlijk. Dus toog ik richting zijn winkel TB2eHANDS met portemonnee (tip: je kunt nog niet pinnen bij TB2eHANDS) en dronken we samen -tussen de antieke kasten- een bak zeer sterke koffie.
TB2eHANDS is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het in- en verkopen van inboedels, curiosa, meubelen, antiek, huisraad en meer. Vandaag dat het niet onder de noemer kringloop valt. Een kringloop krijgt spullen en dat is bij Taco niet het geval. Hij koopt inboedels op.
TB2ehands Middelburg
TB2ehands Middelburg

Eigen meubellijn
TB staat trouwens niet voor To Be wat ik al die jaren dacht, maar voor Taco Bongers. Hebben we dat ook even uit de wereld geholpen. Taco heeft een echte ondernemers-geest en is al vanaf 1994 in de weer met het verhandelen van allerlei artikelen. En is sinds 2000 gevestigd op Klein Vlaanderen 91 in Middelburg waar hij nog steeds oude- decoratieve-vintage spullen verhandelt. MAAR daarnaast is hij gestart met het zelf ontwerpen van zijn eigen meubellijn, iets dat nog niet heel bekend is!
Deze bank is door Taco zelf ontworpen!
Deze bank voor aan de eettafel of anders, is door Taco zelf ontworpen!

De industriële lijn die steigerhout met metaal combineert staat vol trots in zijn zaak.
Helemaal van deze tijd, stevige materialen met een robuust uiterlijk. Meubels die wel tegen een stootje kunnen.
Taco, altijd met een lach of zijn hand omhoog als hij een bekende voorbij ziet rijden op het kruispunt op Klein Vlaanderen heeft dus meer in zijn mars en ik denk zomaar dat we nog veel meer van hem gaan horen.
Deze decoratieve trap, ontworpen door Taco zelf, kun je WINNEN!
taco4
taco3

TB Tweedehands
Klein Vlaanderen 91
4331 RJ Middelburg
www.tb2ehands.nl