26 september 2017

SUPER-DE-LUXE overnachting bij Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede!

Dit hotel is geen vreemd hotel voor mij: Ik schreef al eerder over een HAPPY HOUR (klik <<<HIER>>> aan deze dertien meter hotelbar, maar ik had er nog niet geslapen. Tot vorige week. Bepakt en bezakt reed ik naar Burgh-Haamstede, nog geen half uur met de auto (vanuit Middelburg). Opgewonden! Het hotel ligt zeer dominant mooi te zijn en ik moet altijd -als ik de trappen af loop- stilstaan en kijken.

Wellicht verwacht je zo’n hotel eerder in een wereldstad, maar dit hotel staat in Zeeland. 
Tekst: Rachelle Verhage


BEACH LOOK
Grand hotel ter Duin in Burgh-Haamstede: een hele mondvol. We werden verwelkomt met een kleine bolus en een bak koffie. Het interieur heeft een klassieke beachy-achtige look, de woorden stijlvol -op een huiselijke manier- en modern schoten door mijn hoofd.
De lobby is behangen met prachtige foto’s van bekende Nederlanders.
Mijn hotelkamer was trouwens ENORM groot (met balkon), de badkamer idem!
Terwijl ik mijn laptop pakte, plofte ik op de sofa en drukte de televisie aan. Man-man-man, hier kan ik wel aan wennen!

DAKTERRAS
Het hotel ligt op loopafstand van het strand, ongeveer anderhalve kilometer wandelen, en beschikt maar liefst over 133 suites en vier appartementen. Daarbij hebben ze een groot dakterras waar je zomers heerlijk kunt liggen (of zitten) en een groot buiten terras. Aan alles is gedacht, aan niets ontbreekt het. En als het aan iets ontbreekt, regelen ze het vast voor je.
Burgh Haamstede is sowieso altijd een goed idee om te bezoeken!

HET DINER
Voor het avondeten had ik even tijd om mezelf op te frissen: het kostte me moeite om onder de douche vandaan te komen, iets met rustig kunnen douchen (thuis is dat ietwat lastiger). Het diner was delicieus, met een kleine kritische noot: die druppel Gin over de oester had voor mij niet gehoeven. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik houd enorm van de zilte smaak van de oester, dus alles wat ze er overheen mikken, kan mij nu eenmaal minder bekoren.
De rest van de dis was voortreffelijk.
Wat leuk is om te vertellen dat er een tweede restaurant wordt geopend in dit hotel! Maar daarover later meer. Je kunt trouwens ook als niet-hotelgast aanschuiven.
TIP: Ik werk weleens in dit hotel (als ik in de buurt moet zijn voor een afspraak) en zit dan met mijn laptop in de lobby (op de bank). Laatst heb ik mezelf getrakteerd op een clubsandwich.

ZWEMBAD PERIKELEN
Het hotel beschikt over veel faciliteiten, als je wilt kun je jezelf volledig in de watten laten leggen. Je hebt een binnenzwembad, een stoombad, twee sauna’s, zonnebank, een massageruimte (wel een afspraak maken) en een fitness ruimte. Die laatste heb ik wegens tijdsgebrek (!) niet kunnen testen voor je, maar voor een aantal andere verwennerijen heb ik wel tijd gehad!
TIP: het zwembad is ZALIG vertoeven, ideaal als nachtmutsje!
Iets voor middernacht namen we dus nog een duik in het water en eindigden we in de sauna. Het stoombad was voor mij net iets te heftig. Je snapt dat ik ver na middernacht in mijn bed lag, maar als je de faciliteiten hebt, wil ik ze ook proberen!

SLAPEN
Ik heb die nacht kort, maar erg goed, geslapen.
De badkamer is precies wat ik nodig had (heb): twee wastafels, een grote douche en veel handdoeken. Ietwat weemoedig pakte ik mijn koffer in, een mens went snel aan luxe!
Want dat is precies hoe ik dit hotel zou omschrijven: een nacht logeren op een plek waar je volledig in de watten wordt gelegd. Ze zijn enorm gastvrij, klantvriendelijk. De hotelkamers, de lobby, eigenlijk het overall gevoel dat overheerst is luxueus!
Prijs per overnachting vanaf 79 euro per nacht, dus het valt mij nogal mee.
Ik liep in iedergeval op wolken de volgende dag. Het weldadige ontbijt heb ik mezelf goed laten smaken voordat het tijd was om uit te checken. I’ll be back!

Grand hotel Ter Duin 
Homeweg 55 
Burgh-Haamstede

Klik hier om naar de website te gaan:
https://sheetz.nl/hotel/grand-hotel-ter-duin/