8 oktober 2019

Hotspot in Zeeland: Deze omgebouwde kerk in Axel is geweldig!

Wanneer je binnenkomt op een locatie en spontaan verliefd wordt? Dat overkwam ons (mij en Joëlle) toen we Family binnen stapten in Axel (ongeveer een half uurtje rijden vanuit Middelburg). Lieve mensen: dit moet ik natuurlijk delen met jullie!

Dat gezegd hebbende wil ik nog even een disclaimer eraan toevoegen:

Family Axel is een restaurant mét een cafetaria eraan vast. Wanneer je binnen komt ga je links de “kerk in” naar het restaurant en heb je rechts het cafetaria-gedeelte met indoor speeltuin.
Omdat ik grote kinderen heb -en dus speeltuinen ontwijk- ging ik links richting het restaurant en daar gaat deze blog dan ook over. 

De locatie in Axel

Karakteristieke kerk midden in het centrum van Axel

Wij keken onze ogen uit in deze karakteristieke oud-rooms katholieke kerk, midden in het centrum van Axel; DIE RAMEN! WOW!

Het interieur is trendy met veel groen en de oude invloeden nog voelbaar, de sfeer (en dus het team) is warm en gastvrij. De kleuren groen en grijs op de muur passen perfect bij de glas-in-lood ramen, geloof me: het is prachtig. ,

Werken ziet er dan zo uit!
Family Axel

Onder het genot van onze cappuccino (best een sterk bakkie) en verse muntthee bestelden we de lunch (tja, als je werkt -want we waren daar om te werken- moet je ook eten).

De menukaart is zeer uitgebreid (er staan ook diverse vegetarische gerechten op = altijd fijn) en verwar dit niet (mocht je gaan Google’n) met de cafetaria die ernaast zit, want de menukaart staat hier los van.

We kozen voor de salade geitenkaas en Flatbread zalm: dat was geen straf kan ik je vertellen. Alles was vers en smaakte heerlijk. Het Flatbread wordt elke dag vers afgebakken en dat proef je. 

Salade geitenkaas
Flatbread met zalm

FAMILY in Axel staat voor samenzijn, een ontmoetingsplek voor jong en oud en waar de kids ook kunnen spelen in de mini indoor-speeltuin die zelfs geluiddicht is (vandaar “Family”), maar voor mij is dit ook een plek waar ik vaker zal zijn om te werken (laptop mee en gaan…). 

Wanneer de zon schijnt kun je overigens ook op het ruime terras buiten plaatsnemen, maar ik eet altijd liever binnen dan buiten (haha). 

Die ramen zijn prachtig!

Lieve lieve mensen, geloof me dat dit een geweldige locatie is qua inrichting, ambiance en die ramen… die ramen! Die zijn werkelijk waar schitterend (blijf er niet over uitgepraat). 

Zelf heb ik grote kinderen dus zou ik een plek zoeken ver weg van de indoor speeltuin en de cafetaria (aan de rechterzijde als je binnenkomt), maar dus ook voor gezinnen met jonge kids: een aanrader! 

Liefs

Rachelle