21 april 2017

5x romantiek in Zeeland voor een (eerste) afspraakje!

Stel, je hebt een date? Waar zou je dan naar toe gaan (qua eten/drinken)?
Deze vraag ontving ik vorige maand in mijn mailbox! Super leuke vraag! Zeker voor iemand die niet zo heel erg romantisch is… (ik dus).
Neem je haar/hem mee voor een borrel, een lunch of een diner? Goed, het maakt eigenlijk niet uit wat je gaat doen, als je maar samen bent. Maar toch ging ik op zoek naar 5 van de meest romantische plekken in Zeeland voor een date (nu ben ik -nogmaals- niet heel romantisch, maar heb dus echt wel mijn best gedaan en vind eigenlijk dat de lijst best wel geslaagd is!).

Buutengaets in Tholen
Buutengaets Sint Annaland Tholen

Festivals Zeeland
Restaurant De Buutengaets in Sint Annaland, Tholen. 
Qua uitzicht is dit echt magnifiek, naast dat je er ook heerlijk kunt eten! Ik weet nog dat ik daar zat, op de lounge bank met een wijntje en alleen maar kon staren in de verte (het uitzicht bewonderen dus).
De rit naar Tholen (waar je ook woont in Zeeland) is altijd mooi (tenzij je over de snelweg gaat, dus dat zou ik afraden). En bij aankomst sta je gelijk in het haventje van Sint Annaland met de mooiste uitzichten!
Een kleine wandeling van de auto naar het restaurant (parkeren doe je aan het haventje en dan loop je een paar honderd meter) is zeeeeeeer romantisch als je van wandelen houdt.
Ik schreef al eerder een artikel over Buutengaets –> klik HIER om te lezen! 
De Herberg in Middelburg
De Herberg in Middelburg

Weekendtips Zeeland
De Herberg in Middelburg 
Of je nu gaat borrelen, terras gaat hangen of wilt lunchen of dineren. Ik vind dit een perfecte stadse plek voor een DATE! De sfeer bij de Herberg is altijd goed. Het eten is gruwelijk lekker en de inrichting past (wat mij betreft) perfect bij een date! Je zou daarna gelijk de gedichten-route van Middelburg kunnen wandelen, als je behoefte hebt aan meer romantiek? Dit zou voor mij echt de perfecte plek zijn voor een date!! Ik hou van de Herberg en zijn ambiance.
Klik –> HIER <– om meer te lezen over de Herberg in Middelburg!
De Zeeuwse Hemel in Zierikzee
weekendtips Zeeland
De Zeeuwse Hemel in Zierikzee
It’s all in the name, toch? Nou, dan mag dit restaurant (slash cafe, slash winkel) met prachtige stadstuin NIET ontbreken! Als de zon op je bol schijnt, raad ik aan om lekker in deze tuin te eten en te drinken! Je waant je dan in de zevende hemel in de Zeeuwse hemel in Zierikzee!
Na het eten lekker struinen door Zierikzee (denk ook wel echt enorm romantisch) en de date kan niet langer stuk! Klik –> HIER <– om meer te lezen over Zierikzee!
Loesjes Lunchroom in Oostburg
Loesjes Lunchroom in Oostburg

Festival Zeeland
Loesjes Lunchroom in Oostburg
BRUNCH is wat mij betreft echt noodzakelijk! Ik ben zelf niet zo van het ontbijt, en vind persoonlijk dat de brunch enorm ondergewaardeerd wordt.
Dus neem jouw DATE mee voor een brunch en dan ook nog bij Loesjes Lunchroom in Oostburg?? Trust me! Hier kun je namelijk heerlijk ontbijten, brunchen en lunchen. En -met mooi weer- ook heerlijk buiten zitten!
Klik –> HIER <– om te zien wat er nog meer voor lekkers is in Zeeuws-Vlaanderen! 
Mama Mia in Middelburg
Mama Mia in Middelburg

Zeeland Blog
Een verborgen parel in Middelburg; pizzeria Mama Mia!
Oké. Ik geef eerlijk toe. De entree door het overdekte winkelcentrum -in de wijk Dauwendaele in Middelburg- is niet de meest romantische entree. En wellicht de binnenkomst ook niet. Maar als je eenmaal zit en het eten hebt geproefd. En kennis hebt gemaakt met de familie, dan ben je OM!
Wat is er trouwens meer romantisch dan de Italiaanse keuken??
Sensuele spaghetti, liefdevolle lasagne en meer passioneel Italiaans voedsel.
Klik –> HIER <– om meer te lezen over Mama Mia!

Wat mij betreft is dit echt een zeer romantisch lijstje! Maar mocht je aanvullingen hebben? Of leuke anekdotes over jullie eerste date?
Let me know!

Festivals Zeeland
Festivals in Zeeland