6 september 2016

Kringloopwinkel Zeeland, wat is jouw favoriet?

Kringwinkelen?
In Serooskerke, vlak naast de milieustraat, is Kringloop Zeeland gevestigd. Ook wel bekend als “De Zompe.”
Mijn allerfijnste en zeer favoriete kringloopwinkel!
En ik weet dat iedereen zijn of haar eigen favoriet heeft in Zeeland, maar ik wil je vertellen waarom deze nu net de mijne is en daarbij waarom ik graag kringwinkel (heerlijk die ‘oude’ geur en spullen met een verhaal).

Overigens hebben we bij de ZeeuwZe ooit een toffe lijst gemaakt van een aantal kringloopwinkels op Walcheren (volgend lijstje is Zuid-Beveland dus mail ons jouw favoriete winkel als je daar woont), mocht je dat na willen lezen? Klik dan hier.

Mijn favorieten kringloopwinkel: De Zompe in Serooskerke
Mijn favorieten kringloopwinkel: De Zompe in Serooskerke

Ten eerste houd ik van het schatgraven. Je komt een winkel binnen en zo op het eerste gezicht (Alex, mijn man, roept altijd dat dit ook op het derde gezicht zo is, maar enfin) lijkt het een winkel vol ZOOI. Stoffig, onoverzichtelijk en chaotisch. Precies! Daar voel ik mezelf dus thuis.

Mijn manier is om de gangpaden (als die er al zijn) af te struinen naar schatten. Tussen het bruine jaren 80 servies (herkenbaar mam??) vind je de meest leuke bloemetjes kopjes, die nu zo hip zijn. Theekoppen om leuk neer te zetten en een vintage theepot die je niet kunt laten liggen.

Tussen de boeken (ECHT MIJN LIEVELINGS AFDELING) vind je oude geschiedenisboeken, autobiografieën die stof liggen te happen en plaatjes-boeken die het waard zijn om quasi nonchalant op tafel te liggen.

In Serooskerke kan ik hier dus uren vertoeven!
In Serooskerke kan ik hier dus uren vertoeven!

En vervolgens loop ik naar de afdeling kleding en schoenen. Ja, ik beken! Ik koop liever 2e hands kleding dan nieuw.
En de wasmachine maakt alles schoon toch?
Ik geef toe tussen de kleding is het goed zoeken, maar in Serooskerke is het op kleur gerangschikt en dat smoelt zo gezellig. Elk rek ga ik langs en ieder kledingstuk wordt bekeken. Want alleen dan vind je jouw schat.

Schoenen!
Goed hier heb ik nogal eens discussie over. Want het zou vies zijn? Niet goed voor je voeten? Wat nu als de persoon voor je zweetvoeten had?

Ik heb de oplossing (althans zo doe ik het altijd)
Stap 1: Stop de schoenen twee nachten in de diepvries. Vertrouw op me dat je de meeste bacteriën zo wel dood. Overigens wel in een zakje stoppen!
Stap 2: Leg een aantal dagen een zakje baking soda in je schoen (geen plastic, kan ook met een oude panty)! Helpt alle luchtjes te neutraliseren.
Stap 3: Boen met azijn. Haal er even een katoenen lapje over en door (binnenkant dus ook) met natuurazijn en ze zijn zo goed als nieuw.

Teveel moeite voor een paar schoenen?
Mm, ik koop voor 30 euro 3 paar schoenen. En het is beter voor de wereld, het milieu om materiaal door te geven in plaats van het weg te gooien en nieuw te kopen.
Maar dat is puur mijn filosofie.

Schoenen passen!!!
Schoenen passen!!!

Verder kijk ik graag tussen de meubeltjes (Alex z’n ergste nachtmerrie, want ik verander nogal eens thuis van meubels).
Alles kan gepoetst, geverfd en gelakt! Dus het is echt wel de bedoeling erdoorheen te kijken en laat het nu zo zijn dat ik dat heel goed kan.
Vlogger Gaby kan dat trouwens ook heel goed! Bekijk hier haar VLOG over haar meuk.

Goed, dan struin ik nog even langs het speelgoed, de lampen, bedden en elektronica (super leuk zo’n oude telefoon waar je nog moet draaien) en sluit ik mijn kringloop-avontuur af.

Om de week daarop weer te gaan kijken of ze nieuwe schatten verkopen.

LEUKKKK zo'n ouderwetse lamp!
LEUKKKK zo’n ouderwetse lamp!

Nu zijn wij benieuwd wat nu jouw favoriete kringloopwinkel is in Zeeland en waarom?
Mail ons hierover op redactie@zeeuwze.nl 

Happy KRINGWINKEL-ze!