28 juni 2017

Koffie, Knippen & Kleuren bij Haaratelier Middelburg!

Ik ben niet zo’n trouwe kapper-ganger (ik verzin even ter plekke dit woord), want vaak vind ik kappers zeer hoogdrempelig (excuse me). Ik vind overigens mezelf super leuk, maar met een kapmantel net even minder aantrekkelijk. En ik ben dusdanig vaak verknipt dat ik stiekem een beetje de hoop heb opgegeven. Ik heb namelijk krullen en blijkbaar is dat lastig.
En daarbij heb ik een eigenaardigheid dat als ik besluit dat ik naar de kapper wil, ik NU wil. En die vlieger gaat niet altijd op! 

PALMBOOM
Waar mijn moeder vroeger mijn haar borstelde (en in een palmboom op mijn hoofd plantte), heb ik in de loop der jaren geleerd dat je krullen niet mag kammen of borstelen. Alleen als het nat is. En daar is het al redelijk vaak mis gegaan. Ik vertel je over mijn ‘verknip’ beurten, mijn financiële flop en vertel je gelijk over mijn bezoek aan een nieuwe kapsalon in Middelburg: Haaratelier Middelburg (en het andere kapsel waar ik dolgelukkig van werd)!
BOB
Het aller-aller-aller-ergste wat ik ooit heb laten knippen was de BOB. En nu staat een bobline mij prima, echt niet als je het nat te kort knipt en mijn haar nog omhoog krult.
Ik was jaaaaaaren geleden een weekend in Arnhem en het ‘moest’ ineens gebeuren, nadat ik een leuke poster had zien hangen in een winkel. Ik wilde naar de kapper. Bij de eerste de beste kapper die tijd had, plofte ik in de stoel en riep olijk, “ik wil graag een bobline!’
Zo gezegd zo gedaan. Even wassen, vervolgens de schaar erin. En toen ineens had ik een soort van playmobile kapsel. De kleur die ik vervolgens koos (JA, ik neem hier de volledige verantwoording voor) was het ook niet. En dat resulteerde in het volgende kapsel:

NEW YORK
Zo’n dertien jaar geleden woonden wij een maand of zeven in New York. Super TOF!!! Echt de stad van mijn dromen. Huilend moest ik afgevoerd worden, toen onze tijd erop zat. Want wat had ik het daar fantastisch gehad.
Enfin. Ik besloot op een dag dat ik ander haar wilde. Een soort van herfst-coupe met allemaal diverse kleuren en laagjes. Toevallig was er een kapsalon onder ons appartementen complex en ik maakte een afspraak voor diezelfde middag.
Na een laaaaaaange behandeling was mijn haar echt PRACHTIG van kleur! Goed geknipt, top modelletje. Totdat ik bij de kassa stond en de mevrouw zei: “That will be 369 dollar please!
Omgerekend rond de 380 euro? Foutje. Bedankt.
COUPE PERFECT
Een jaar of wat geleden had ik een groot feest van mijn ouders! Ook weer op het allerlaatste moment besloot ik dat ik mijn haar ‘anders’ wilde en belde de kapster van mijn broer en schoonzus die bij je thuis komt (zo gemakkelijk)! Emily heeft toen echt mijn haar ENORM goed geknipt en geverfd! Het heeft echt maanden goed gezeten zonder dat ik er heel veel voor hoefde te doen (en daar houd ik van).
Dus het hoeft niet altijd extreem duur, playmobiel, of een beatrix BOB te zijn. Dat snap ik ook wel!

GEMAKKELIJKE KNOT
Afgelopen week was het een wederom een jaar geleden dat ik naar de kapper was geweest. Een jaar. Mijn haar gaat dan richting Tina Turner-coupe, waardoor ik het al weken in een knot droeg. Lekker makkelijk. Dus belde ik Noëlle van Haaratelier Middelburg! Deze nieuwe kapsalon is gevestigd bij Inmiddels, waar ik toch al vaker kom. Kon ik gelijk een bakkie drinken en mijn haar laten knippen en verven. Iets met twee vliegen..
Coupe-zomer besloot ik dit keer. Dus blond(er). SPANNEND is dat altijd he? Want wie weet hoe het eruit komt te zien. Gelukkig snapte Noëlle dat ik van natuurlijk houd en TADAAAAA, het is gelukt!! Een prachtig kapsel, met blonde plukken, als gevolg! De dode punten weer weggeknipt, dus tot ziens knot..
En wat ik nu zo leuk vind aan deze kapsalon, waardoor ik er een BLOG over schrijf? Dat er overal reuring was. Winkelende mensen, het geluid van de koffiemachine (met een heerlijke LATTE als gevolg) en geur van de taartjes die ze serveren (die je dus kunt eten als je moet wachten).
En Noëlle is wat mij betreft zeer kundig, eerlijk (altijd fijn als iemand zegt: “nee een pony met jouw haar en vorm van je hoofd zou ik niet doen.”), grappig en leuk om anderhalf uur mee door te brengen. Niet geheel onbelangrijk.

Misschien word ik toch ooit wel een kapper-ganger!
Haaratelier Middelburg is gevestigd bij Inmiddels Middelburg! 
Lange Delft 127
Middelburg