16 maart 2017

Hotspots Zeeland || El Kantra, Marokkaanse Lifestyle winkel in Middelburg!

Khalid en Claudia Rhali zijn de eigenaren van de Marokkaanse Lifestyle winkel in Middelburg!
Grappig om te vertellen is, dat Claudia en ik elkaar al lang kennen. Want Claudia was -toen ik nog jong(er) was- de collega van mijn vader! En als ik vroeger mijn vader belde (“pap, hoe laat ben je thuis?”) dan kreeg ik heel vaak Claudia aan de telefoon. Dus hoe leuk was het om weer even bij te praten in de winkel die ze al jaren heeft met haar man Khalid!
El Kantra Middelburg
Het Marokkaanse Lifestyle winkeltje is wat mij betreft een begrip in Middelburg! El Kantra betekent overigens “de brug.” De brug tussen twee verschillende werelden, landen en culturen. De verbinding tussen Marokko en Nederland. Want Marokko is het geboorteland van Khalid en Nederland dat van Claudia. Mooi!
Een heel groot deel van de spullen in de winkel wordt uit Marokko geïmporteerd, maar ook uit bijvoorbeeld Tunesië en India.
Dagje uit Zeeland
Bij El Kantra verkopen ze (h)eerlijke verzorgingsproducten! Henna, Arganolie (zeer goed voor huid en haar) Marokkaanse zeep EN Ghassoul!
En dat laatste product is echt een must have. Geloof me!
Uit in Zeeland
Het is een natuurlijke klei van vulkanische oorsprong en wordt gebruikt voor je huid, maar ook voor je haar! Je kunt het gebruiken als gezichtsmasker, maar ook als voedend masker voor (droog) haar! In Marokko wordt dit product al van oudsher gebruikt en weet je wat het mooiste is? Dit product is volledig plantaardig en wordt dus NIET op dieren getest!
EK 1
Maar ook voor kruiden, wierook, kookboeken, servies, thee en tassen, riemen, lampen, kussens, tajines en Marokkaanse sloffen kun je hier terecht. De aardewerk schalen zijn zo mooi kleurrijk! En daarbij ruikt de winkel heerlijk! Weet je? Ik kan nog zoveel vertellen, maar het is echt beter als je zelf gaat kijken, proeven en ervaren.
Op het kleine terras kun je overigens genieten van de verse theeën die met zorg zijn uitgezocht en van de zon! Koffie kan trouwens ook, maar ik ben een theeleut (zoals je HIER al hebt kunnen lezen).
Weekend in Zeeland
Dus je leest het, ik kom hier graag (en zonder arganolie kom ik niet door mijn krullen heen) en ik vind dat deze Marokkaanse Lifestyle winkel een plek verdient tussen onze hotspots in Zeeland!

Praktische gegevens:
Pottenmarkt 8 
4331 LM Middelburg
www.elkantrawebshop.nl Blog over Zeeland