4 december 2017

HAEF in Vrouwenpolder, een pareltje in Zeeland met (woon)hebbedingen, gitaaratelier en winkelcafe!

HAEF=GAAF
De winkel in Vrouwenpolder die sinds de Vrouwenpoldersedagen 2017 mijn hart heeft gestolen, zowel de eigenaren Leon en Liane als de winkel zelf. Een winkel vol met mooie, aparte en trendy (woon)hebbedingen voor in en om het huis, een gitaaratelier waar vaak huiskamerconcerten worden gehouden en een winkelcafe waar je terecht kunt voor een lekker bakkie leut, thee, warme chocolademelk of (in de zomer) vers gemaakte ijsthee. Een bedrijf in Vrouwenpolder waar je zeker eens een kijkje mag gaan nemen.

(WOON)HEBBEDINGEN
Het gedeelte waar je diverse woonaccessoires kunt kopen en andere hebbedingen is er om doelloos rond te neuzen: skulls, fotolijsten, kasten, servies, brocante, houten kisten voor in de tuin. Maar ook notitieblokjes, kaarsen met houders, kaarten gevuld met thee en houten snijplanken. Wat je denkt er te vinden, is er, maar ook wat je nooit had verwacht. Vaak ‘ren’ ik hier binnen voor een cadeautje voor een vriendin en een (thee)kaart, er is altijd iets leuks om weg te geven (voordeel=gratis parkeren voor de deur).
TIP: De babbelaar-kaars! Als je deze kaars aan steekt, ruikt je hele huis zoet. Alsof je net uren in de keuken zoetigheden hebt staan bakken.


GITAARATELIER/HUISKAMERCONCERTEN
Het achterste gedeelte van de winkel is gitaaratelier: het domein van Leon. Hier bouwt hij gitaren, repareert ze, stelt ze af en verkoopt diverse gitaarbenodigdheden (hier heb ik dus geen verstand van, Leon des te meer). Je kunt hier feitelijk terecht voor ALLES wat te maken heeft met het woord GITAAR. En daarbij organiseert Haef maandelijks een huiskamerconcert in de winkel, waar je kunt genieten van talentvolle musici onder het genot van een bakkie.
WINKELCAFE
In het winkelcafe kun je na -of voor- het winkelen terecht voor een lekker bakkie leut, thee, choco of anders en binnenkort nog meer. Leon en Liane gaan namelijk in de toekomst meer doen met de ultieme antioxidant MATCHA, denk dan aan een latte of een ijsthee!
De thee die ze serveren is overigens van het merk CAFÉ COUTURE, een merk bestaande uit 62 blends die zorgvuldig samen worden gesteld aan de hand van herkomst en bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Verse thee, water op temperatuur en een zandloper om te timen wanneer de thee klaar is om gedronken te worden. Ga zelf maar eens proeven, dan weet je echt genoeg.


JEEEEEJ, PARKEREN VOOR DE DEUR
En dan nog even praktisch, punten die voor mij wellicht niet de doorslag geven, maar wel enorm gemakkelijk zijn. PARKEREN kan gratis (ja, het bestaat nog) en voor de deur. Dus ook voor de ‘snelle’ cadeautjes kun je hier terecht en het kost je niet gelijk 3,50 euro aan parkeergeld.

Leon en Liane ondernemen vanuit hun hart met een enorme passie en daar houd ik zo ontzettend veel van. Hun werk is overigens nog lang niet gedaan, want ze hebben nog zoveel meer plannen voor de toekomst. Ik kan niet wachten! 
Haef is overigens GAAF in het Zeeuws en dat is deze winkel zeker! 


Haef

Dorpsdijk 11a 
Vrouwenpolder