15 juni 2017

Domburg, smalstad aan de kust van Walcheren!

Domburg in beeld door Neryna! 
Zoals een aantal van jullie weten, ben ik voor een gedeelte opgegroeid in Domburg! Daarom was ik ook aangenaam verrast toen Neryna mij deze SCHITTERENDE foto’s mailde van haar dagje in Domburg. Foto’s die ik graag wil delen in deze blog.

Terrasje pakken?
Wellicht denk je aan de diverse leuke tentjes, lekkere restaurants en trendy terrassen als je aan Domburg denkt. Ik moet zeggen dat ik Domburg geweldig vind om op zondag te wandelen door de duinen of over het strand en daarna op een terras te ploffen en een hapje te eten (en een drankje te drinken)!
Een van mijn lievelingsterrassen is het tuinterras van de Bier&Melk salon, maar ook het terras van de Roode Leeuw (met de lekkerste Milkshakes) is een aanrader. Mijn kinderen (en ik ook als ik in een zoetekauw-bui ben) zitten het liefste op het terras van de IJsvogel. Een wafel met IJS en een bakje koffie! JAMMIE!
Ook galerie POP Domburg (waar onderstaande foto is genomen) is te lekker om niet te bezoeken!
Er zijn natuurlijk nog tal van terrassen in Domburg! Genoeg en voor ieder wat wils!

Een mango sinaasappel-juice en een brownie bij galerie POP Domburg!

Hapje eten?
Mocht je een hapje gaan eten mag je zeker een keertje een vorkje mee gaan prikken bij de Visbar in Domburg! Ik ben DOL op vis! Daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken!
Ook de Boterkapel is een aanrader! Collega Nina van Vingersnijdende Keukenprinses ging hier al eens voor ons eten en schreef er een blog over. Maar ook bij Verdi is het heerlijk happen (en zitten). En ik heb gehoord dat El Fuego de lekkerste spareribs van Domburg serveert?
En ben je op zoek naar een stukje rust? Naar heerlijk, puur eten in een prachtige setting? Dan mag restaurant Mezger zeker niet ontbreken!
PIZZA!
De pizza van Milano is een begrip! Hier kan ik veel over schrijven, maar het is echt beter als je hem gaat proeven. En niet alleen de pizza is lekker bij Milano. Een hapje geschiedenis gecombineerd met de visie van de hedendaagse ondernemers (binnenkort verschijnt er een blog over Milano).

Een beetje shoppen?
Natuurlijk heb je bij ons gelezen over de opening van Boutique Domburg! Echt wel leuk om even te gaan neuzen. Maar ook Palazzo in Domburg is leuk winkelen! En wat dacht je van de Keet van Kaat?
Een eigentijdse winkel met een verrassend breed aanbod in mode voor jongens en meisjes. Modieuze en trendy kleding voor dames èn brocante.
Het Zwaailicht is er al jaaaaaaren! Daar verkopen ze trouwens een van mijn favoriete merken King Louie!!! En bezoek dan ook eens Feminine of Manhattan. Jemig, er zijn zoveel leuke winkels in Domburg! Wat is jouw favoriet in Domburg?

Feminine in Domburg
Feminine Domburg

SAMEN NAAR HET STRAND?
Het strand is natuurijk een trekpleister in Zeeland, en zo ook de stranden van Domburg! Als kind hadden we een huisje aan het strand (het strand links van de strandtent de Oase) waar we vaak waren. Eten op het strand was in de zomer normaal en opgroeien aan het strand is echt heel fijn.
Neryna nam de volgende foto’s op het strand van Domburg:

TOT SLOT?
Weet je? Ik kan blijven schrijven over Domburg (overigens kan ik altijd blijven schrijven), en zijn er nog genoeg ondernemers, mooie plekjes, leuke terrassen, strandtenten die ik nog niet genoemd heb, maar dit is een cliffhanger. Want… ‘onze’ Lianne (die momenteel in Domburg woont) is een vervolg-blog aan het schrijven!
Ik ben wel heel benieuwd, wat zijn jullie favoriete plekken in Domburg?