29 januari 2016

Single in Zeeland #2

Weet jij nog wie jouw hart brak? De man (of vrouw) waar je zo ontzettend gek op was, dat je niet meer normaal kon functioneren?
En dat hij dan vervolgens (geheel onverwacht) een mes in jouw hart steekt en je achterlaat met een bloedend hart, hartzeer van de bovenste plank.
Weet jij zijn naam nog?
Iedereen weet natuurlijk nog wie, hoe oud je toen was en hoeveel zeer het deed! Toch?
Bij mij was dat Tom. Hij was knap, goed in bed, redelijk lief en had prachtig dik en vol haar.
De man van mijn dromen, met recht!
Tom werkte achter de bar (natuurlijk, om het allemaal nog mooier te maken) in de kroeg naast het restaurant waar ik werk. Was student in Rotterdam (deeltijdopleiding economie) en zijn versiertrucs waren legendarisch (natuurlijk VOORDAT ik in zijn leven kwam).
En zo geschiedde het dat hij de mijne werd en ik de zijne. Voor zes maanden lang bestond mijn leven uit Tom. Natuurlijk moest ik werken en af en toe sociaal doen met mijn vriendinnetjes, maar grotendeels was hij mijn leven.
Tot de meest rampzalige dag ooit. De geruchtenstroom in Goes werkt altijd op volle toeren en dus bereikte mij het gerucht dat Tom niet meer zo trouw was als dat ik dacht.
Herken je dat gevoel dat er langzaam een stroom van paniek en wanhoop door je lichaam stroomt, die zich meester maakt van jouw kalmte?
Bijna hysterisch belde ik Tom.
‘Dag liefje, nu gaat het gerucht dat je een ander hebt? Waarom zouden ze dit zeggen?’ Mijn stem trilde en ik hoopte zo dat hij mij zou verlossen van de wanhoop die ik voelde.
‘Schatje toch!! Weet je, het ligt niet aan jou, maar echt aan mij. Ik denk gewoon dat ik niet zo’n goed vriendje ben en gewoon nog even van mijn vrijheid moet genieten.’
Kapot was ik! Huilen, kots neigingen en algehele misère. Liefdesverdriet ten top! Mijn god, wat deed dat pijn zeg.
Goed, dat was 2 jaar geleden. Nooit meer een man tegengekomen die aan mijn verwachtingen voldeed.
Noor (mijn vriendinnetje) vindt het nu tijd voor harde maatregelen!
‘Jij moet Tom voor eens en voor altijd vergeten! Wij gaan een Tinder account voor jou maken! Vanavond kom ik langs.’
Een wat?
Liefs Sas