28 februari 2016

Ik ben een succesvolle vrouw!

Wanneer ben je succesvol als vrouwelijke ondernemer?
Als je minimaal 1000 likes op je Facebook posts hebt?
Als je minimaal 200 deelnemers per cursus hebt? Als je continue al je kwaliteiten en wat je allemaal kan, etaleert op allerlei sociale media? Als je kan leven van je praktijk/onderneming? Als iedereen je ziet als lichtend voorbeeld?
Wanneer ben je succesvol als moeder?
Als je iedere dag lip gestift, hooggehakt op het plein verschijnt? Als je kinderen vol fruit en Superfoods in hun trommeltje kunnen pauzeren? Als je bij iedere vergadering/toneelstuk/ondernemingsraad aanwezig ben? Als je vol opvoedkundige ideeën zit en deze over het schoolplein strooit? Als je kinderen in de nieuwste mode lopen? Als je kinderen zich voorbeeldig gedragen?
Wanneer ben je succesvol in je relatie?
Als je in je tijgerpakje met jarretels elke avond in de kroonluchter hangt om vervolgens je man te bespringen? Als je iedere avond een fantastisch gebalanceerde avondmaaltijd op tafel zet voor je grote liefde? Als je altijd glimlachend de kater van je man wegmasseert na zijn wekelijkse voetbal avondje? Als je je alleen maar positief over je man uitlaat?

Je begrijpt dat alles hierboven op mij van toepassing is, je zal mij nooit betrappen in een onesie met een biertje en chips op de bank hangend. Nooit!
Je zal ook nooit over mij kunnen zeggen dat ik ‘nee’ zeg tegen mijn man. Laat staan dat ik mijn kind naar zijn sport laat gaan in ongewassen sportkledij! Al mijn Facebook-vrienden weten precies hoe het met me gaat en ze steunen me enorm in hun berichten…..
Zucht….Zullen we ons ALSJEBLIEFT niet meer anders voordoen?
Zullen we elkaar als vrouw gewoon steunen? Zullen we onze kwetsbaarheden delen onder het genot van een kop thee terwijl we elkaar in de ogen kijken? Zullen we elkaar niet meer tot op de sokken affikken als vrouw als de één meer klanten heeft dan de andere onderneemster?
Zullen we ALSJEBLIEFT ons vrouw zijn vieren? Maar vooral een beetje liever zijn, ook voor ons zelf?
Ik zal lief terug zijn….

Liefs Jacqueline