21 oktober 2017

13x vragen over vriendschap:Mariëlle & Christine!

Vriendschap: een belangrijk aspect in ons leven. Vaak ontmoet je iemand en de ‘klik’, waar men het altijd over heeft, is er. Je leert elkaar beter kennen, ontdekt grensgebieden en maakt herinneringen. Zo ontstaat er een band, een vriendschap, een waardevolle aanvulling op onze levens.
Ik ging de afgelopen weken op zoek naar diverse vriendschappen en vandaag komen Christine (26) en Mariëlle (30) aan het woord over hun vriendschap. 
Tekst: Rachelle Verhage

Waar hebben jullie elkaar leren kennen?
Mariëlle: “Ongeveer tien jaar geleden kreeg Christine verkering met mijn broertje. Het was overigens niet gelijk vriendschap op het eerste gezicht, we waren enkel schoonzussen.”
Toen de relatie over ging, spraken de vrouwen nog eens af.
Christine: “We hebben een gezamenlijke vriendengroep en daar zagen we elkaar ook wel, maar pas sinds de afgelopen jaren is onze band enorm hecht geworden.”

Hoe vaak zien jullie elkaar?
“We zien elkaar wekelijks! Maar er wordt een hele dag door geappt naar elkaar,” lacht Mariëlle. De vrouwen appen er lustig op los en taggen elkaar als een malle op Facebook.
“Als we een paar uur niks van elkaar horen is het eigenlijk een beetje raar,” zegt Christine.
Is er iets? Een zin die menig vriendschap wel kan dromen.
Wat is een van jullie mooiste herinneringen?
“Onze vakantie op Cyprus!” roepen ze in koor. Een ongelofelijk fijne vakantie met diverse memorabele stapavonden. “Niet een keer was er ruzie of ontstond er een meningsverschil,” vertelt Christine over deze vakantie.
Mariëlle over Christine…
“Christine heeft ontzettend veel humor! Ze lacht veel, is spontaan en een echte levensgenieter. Daarbij ook betrouwbaar!” Een belangrijke eigenschap.
“Van ons twee is Christine wel de kartrekker: zij boekt de vakantie en ik stort geld.”
Daarbij spreekt Christine geen woord Engels en babbelt Mariëlle in het buitenland er op los in het Engels. Ze vullen elkaar dus zeker aan.

Christine over Mariëlle…
“Weet je, wij delen echt dezelfde humor. Ook Mariëlle heeft enorm veel humor dus en een sterke eigen mening. Dat waardeer ik enorm. Verder staat ze altijd voor me klaar en is enorm betrouwbaar.”
Wat vinden jullie leuk om samen te doen?
“We gaan graag naar leuke festivals toe, en natuurlijk samen op vakantie.”
Mariëlle haar ogen stralen als ze aan de volgende vakantie denkt.
“We gaan volgend jaar samen backpacken. Waar naar toe? Dat weten we nog niet, maar het liefst lekker lang.”
Kennen jullie elkaars grootste angst?
“Christine is enorm bang voor een aanslag,” zegt Mariëlle terwijl Christine knikt.
“Mariëlle is bang om te landen in een vliegtuig. Dat het vliegtuig dan neerstort!” Ook het delen van angsten is een essentieel onderdeel van een vriendschap.
Hoe eerlijk ben je tegen elkaar?
“Misschien omdat we nu meer met elkaar optrekken, zeggen we ook meer tegen elkaar dan voorheen. Christine durft eigenlijk alles te zeggen, maar als ik iets niet leuk vind durf ik dat niet altijd te zeggen. Overigens heb ik naar Christine toe weinig tot geen irritatie,” zegt Mariëlle.
Het geloof speelt een grote rol in jullie leven?
“Ja, en dat is echt wel enorm fijn hoor! Wij gaan naar dezelfde kerk en dat is ook zeker iets dat ons bindt.” Op zondag gaan ze vaak naar de Ontmoetingskerk in Middelburg en in vloeken geloven de vrouwen niet. “Dat is toch nergens voor nodig?”

Wat vinden jullie belangrijk in een vriendschap?
“Dat je alles tegen elkaar kunt zeggen en dat dit ook in vertrouwen gebeurt,” zegt Mariëlle.
Christine vult haar aan, “ik vind het ook enorm fijn als je samen kunt lachen, de slappe lach kunt hebben en volledig jezelf kan zijn bij elkaar.”
Wat zijn jullie bijnamen voor elkaar?
Stien en Mar.
Guilty pleasure?
“Lekker snaaien op de bank! En dan met: cholcolade, kaasjes en crackertjes. Of garnalen, ook lekker!” Mariëlle lacht en deelt graag deze guilty pleasure met Christine.
Nog meer?
“In de verte zijn we eigenlijk familie. Onze moeders zijn dus familie van elkaar. We zijn dus ex-schoonzusjes, familie en vriendinnen en dat merk je toch wel,” lacht Christine.
Mariëlle vult haar aan: “We hebben dezelfde dingen, familietrekjes. We zijn allebei erg eigenwijs en impulsief en kunnen ook weleens negatief denken. Daarbij inspireren we elkaar enorm en zou ik niet meer zonder haar kunnen.”
Christine lacht en even hebben de vrouwen oogcontact. Een kort moment waar je alles uit haalt. Dat is vriendschap!

Met dank aan de winkel Two Ladies Like in Middelburg waar we het interview mochten houden!