19 december 2016

Mireille is alleen op wereldreis en verblijft momenteel in Fiji, Oceanië!

LEVEN ALS EEN LOCAL OP TAVEUNI, FIJI!
Ik ben mijn haar met een blok zeep in een kreek aan het wassen. Iets verderop wast een vrouw met de hand een grote stapel kleren. Naast haar buikschuiven twee meisjes met een stuk hout, wat als surfplank moet dienen, door het water. Het is een drukte van jawelste in de kreek. Stromend water is hier een serieuze luxe, douchen in de kreek is dus de normaalste zaak van de wereld. Ik ben met een 18 uur-durende boottrip naar het eiland Taveuni gevaren, het Garden Eiland van Fiji.
We verblijven hier bij een lokale familie in het dorpje Naselesele, een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Lees bij ons het gastblog van globetrotter Mireille!

Reisblogger Mireille blogt bij ons over haar wereldreis!
Reisblogger Mireille blogt bij ons over haar wereldreis!

SCHIPPER MAG IK OVERVAREN
Nadi is het startpunt van alle rondreizen door Fiji. Of dat nu gaat om een eilandhop-trip door de Yasawa eilanden of een weekje all-inclusive aan de Coral Coast, alles begint en eindigt hier. Na 9 dagen eiland hoppen voor de kust van het main eiland en schandalig genieten, ben ik toe aan avontuur. Snorkelen op één van de mooiste plekken ter wereld, watervallen, cultuur snuiven in lokale dorpjes; ik zie het wel zitten. Ik stap met 2 reisgenootjes in de bus richting de haven van de stad Suva. De bus zet ons 4 uur later voor een euro extra in de haven bij onze boot af. Kan allemaal hier.
Globetrotter doet verslag (met prachtige foto's)
Globetrotter doet verslag (met prachtige foto’s)

Ons schip ligt al klaar. Zwaar geladen vrachtwagens rijden via een opening in de achterkant, omgeven door een stroom van locals die hun hele hebben en houden de boot opsjouwen, het schip in. Het doet me denken aan de Titanic. Onze backpacks landen op een enorme hoop met jutezakken en we begeven ons naar het economy dek. De reis duurt 18 uur en is alles behalve comfortabel. We slapen de gehele reis tussen andere Fiji reizigers op de grond.
De vloer is na een paar uur totaal onbegaanbaar. Het is warm, zo warm, niet te doen. Ik sleep mijn slaapzak naar buiten en doe daar voor de honderdduizendste keer een poging tot slapen. Geen succes. Ik staar naar de heldere hemel bezaaid met sterren en voel me, zoals op zoveel momenten tijdens deze fantastische reis, zo dankbaar. Het mag dan een helse lange reis zijn, het interesseert me niks! Ik ben zo blij dat ik dit soort avonturen weer aan kan gaan!
Processed with VSCO with c5 preset
BEVERLY’S CAMPGROUND
Bij aankomst wordt duidelijk dat onze trip in Taveuni een echte uitdaging wordt. Een taxi vinden is mission impossible. Na een uur wachten bij de taxi-stand hebben we de truc door. Locals zwaaien naar alle auto’s die voorbij sjezen en met een beetje geluk reis je voor een paar euro met een local mee naar een plek die ‘ongeveer’ in de buurt van je eindbestemming ligt.
We worden de volgende dag wakker in een tent op het strand bij Beverly’s campground. Ik rits mijn tent open en staar nog wat verstrooid over de azuurblauwe zee. Geen kip te bekennen. We zijn de enigste gasten in het hostel deze week. De eigenaresse schuift ons een warme kom met havermout en vers fruit voor en kakkelt aan één stuk door over alles wat er op dit eiland te doen is. Ik luister maar half. Hmm, vers klaargemaakt eten smaakt na onze 24-urige trip zo lekker, die planning komt later wel.
Prachtig!
Prachtig!

Liefs,
Mireille Mali


Deel 2 kun je volgende week bij ons lezen!
Klik trouwens hier als je haar VLOG wilt bekijken!
Mireille filmde een dag lang haar leven op het Garden Eiland van Fiji!!

hart20