15 januari 2017

Op zoek naar het echte Zeeuwse meisje #1 Style Icoon!

Het ware Zeeuwse leven, het echte Zeeuwse meisje!
Zoals ik al in mijn intro schreef (klik HIER om deze te lezen) ga ik als onvervalst Zeeuws meisje op zoek naar het echte Zeeuwse meisje.
Want we zijn niet langer “ons Zeeuwen bin zuunig” want ook wij zijn anno 2017 hipper en moderner dan dat. 

Dus ga ik samen met andere Zeeuwse vrouwen (die hier geboren en getogen zijn) onderzoeken wat nu het Zeeuwse meisje is anno 2017. En ondertussen vraag ik veel mensen buiten Zeeland naar hun mening over Zeeland om te kijken wat voor beeld er (in Nederland) is over De Zeeuw!
In deze aflevering: Tarena Leidelmeijer, Style Icoon, Instagrammer en Influencer uit Vlissingen. 

Tekst: Rachelle Verhage

Fashion Icoon, Instagrammer Tarena Leidelmeijer uit Vlissingen
Style Icoon, Instagrammer Tarena Leidelmeijer uit Vlissingen

“Kom jij uit Zeeland?”
Een vraag die Tarena heel vaak gesteld krijgt.
Style Icoon Tarena heeft meer dan 13.000 volgers op Instagram en hoeft dus niet langer te betalen voor haar kleding. Want als Fashion Influencer (betaalde blogger/vlogger) willen merken graag dat ze draagt wat zij haar opsturen.
Ze is opgegroeid in Vlissingen, maar woont momenteel in Koudekerke. Dit Zeeuwse meisje maakt al haar Fashion foto’s in de gang van haar eengezinswoning in een dorpje dat maar 3.515 inwoners heeft!
En als ze haar adres moet opsturen naar grote merken en bedrijven krijgt ze vaak de vraag; “kom jij uit Zeeland?”
Mijn wedervraag zou dan zijn: hoe ziet iemand eruit waarvan je wel zou denken… Jaaaa, die komt uit Zeeland!?
Naast Instagrammer studeert Tarena aan Hogeschool Zeeland en timmert ze als fotograaf aan de weg!
Naast Instagrammer studeert Tarena aan Hogeschool Zeeland en timmert ze als fotograaf aan de weg!

Slimmerd
Tarena is 24 jaar jong en al 10 jaar samen met haar vriend. Ze is grafisch vormgever en studeert dit jaar af aan de Hogeschool Zeeland (communicatie). In 2014 won ze via een Facebook actie een aantal jurkjes (jurkjes.com) en de rest is geschiedenis. Ze postte foto’s van zichzelf met de bewuste jurkjes en momenteel post ze bijna dagelijks een Fashion foto op Instagram!
03
LIEF!
Op een druilerige woensdagochtend hadden we een afspraak. Toen de deur open ging, stond er een lief meisje, met knot op haar hoofd tegenover mij. Geen make-up (althans heel weinig) en een bijna verlegen glimlach. Gebaseerd op haar foto’s had ik een een beeld gevormd. Menselijk. Hokjesdenkend.
En dit was precies het tegenovergestelde. Een lieverd!
Even samen poseren voor de fashion spiegel.
Even samen poseren voor de fashion spiegel.

ZEEUWSE KLEI
En zo nuchter! Ondanks al haar succes als influencer, blijft ze met beide benen op de grond staan. Ze plant geen Instagram posts, gaat mee met haar eigen flow. Ze draagt nooit hakken overigens (1.83cm) en maakt haar eigen foto’s! Momenteel is ze haar portfolio als fotograaf aan het samenstellen, want ook foto’s maken heeft haar interesse. En dat terwijl ze met zoveel volgers haar beroep zou kunnen maken van het maken van fashion foto’s voor haar eigen spiegel.
thumb_img_4447_1024
TYPISCH ZEEUWS, KORTOM… 
Haar ouders wonen nog in Vlissingen, waar ze is opgegroeid. En ze heeft een ontzettend goede band met haar ouders. Als kind was ze verlegen en bescheiden! En nog steeds zie ik dat ze ongelofelijk lief en bescheiden is. Ze heeft een taartje gehaald voor bij de thee en zorgt dat het mij aan niets ontbreekt.
Haar lievelingsplekjes van Zeeland zijn het strand van Vlissingen en de leuke straatjes. Maar ook Middelburg heeft een plekje in haar hart.
Ze is nuchter. Typisch Zeeuws? Ik denk van wel. Iemand die zoveel succes heeft op Social Media, dagelijks kleding ontvangt van grote merken en de meest prachtige foto’s van zichzelf (en anderen) kan nemen, en dan zo lief, down-to-earth en bescheiden blijft. Chapeau!
Ik vind nuchterheid een groot goed. De Van Dale zegt: “Verstandig en kalm, koel en zakelijk.” Maar of ik het daar helemaal mee eens ben? Voor mij betekent het woord nuchter dat iemand met beide benen op de grond staat, of in dit geval diep in de Zeeuwse klei.  Iemand die zich niet gek laat maken en lekker bij zichzelf blijft. Iemand die anderen ook het succes gunt en niet alleen maar bezig is met eigen successen. En voor mij is dat een eigenschap die ik terug zie bij veel Zeeuwse vrouwen.
Typisch Zeeuws dus.
fullsizerender