7 januari 2017

Mijn leven als ondernemer! Ondernemen is best uitdagend!

zzp
Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer, hoe het begon!
Goed, zoals een aantal van jullie weten nam ik in september 2016 ontslag. Na 16 jaar werken voor een baas was ik op. Moe. Kapot.
Waarom? Omdat ik op dat moment 50 tot 70 uur per week aan De ZeeuwZe besteedde.
Ik liep op m’n tandvlees. Had zwarte vlekken voor mijn ogen en het huilen stond me vaker nader dan het lachen.

Aan het werk bij de ketchupfabriek in Zeeland!
Aan het werk bij de ketchupfabriek in Zeeland!

LICHAMELIJK OP
Want achter de schermen bij De ZeeuwZe is het (naast het ultieme genieten) gewoon druk. Een interview kost veel tijd. Het gesprek, het uitwerken, foto’s bewerken. Het staat in ieder geval niet zomaar online.
Ook de filmpjes kosten tijd. Een paar uur filmen, editen en dan inplannen.
En dan een blog schrijven, een blog redigeren, plannen, contributors (gastbloggers)redigeren/coördineren.
Naast dat het mij ontzettend veel inspiratie gaf (en geeft) en een dosis energie merkte ik -lichamelijk- dat ik dit niet langer zou trekken. Althans niet in combinatie met een baan.
HUILBUIEN
Na een flinke huilbui en een goed gesprek bij een van mijn beste vriendinnen Symoon (en toentertijd collega) heb ik de knoop doorgehakt.
“Waar word je gelukkig van?” vroeg ze op een woensdagochtend.
Van De ZeeuwZe. Altijd! Zonder enige twijfel.
“Dus?” was haar reactie op mijn antwoord.
Na een telefoongesprek met manlief, ben ik doorgelopen naar mijn leidinggevende.
“Ik neem ontslag.”
En na die dag ontstond er rust en ruimte, maar was er ook ruimte voor PANIEK. Want stel nu dat het me niet ging lukken van De ZeeuwZe een onderneming te maken?
En hoe, ik zeg je HOE, HOE DAN?
Zierikzee: met de boot van de oude haven naar de nieuwe haven en een stukje Oosterschelde in Zeeland
Op pad in Zierikzee afgelopen zomer!

JOBCOACH
Na een sessie met een jobcoach, gesprekken met Guusje&Saskia (van Inmiddels), mijn vader en broer (van Square Fruit), Edwin en Alex (manlief) waarin ik mijn talenten mocht benoemen, feedback kreeg en eerlijk mocht uitspreken hoe ik de toekomst zag van De ZeeuwZe, wist ik het antwoord.
Onze lezers zijn mij zeer dierbaar en voor onze lezers moest alles blijven zoals het was! Maar, ik ben wel journalist. Dus kan schrijfopdrachten aannemen?
We spreken duidelijk de media-taal, dus ook daarmee kunnen we ondernemers ondersteunen!
Goed, zo kwamen er stukje bij beetje plannen om van de ZeeuwZe een bedrijf te maken!
pexels-photo-57690
KANTOOR
Ik wilde meer interactie met onze lezers, ze ontmoeten. En ik wilde heel graag een kantoor. Want als je toentertijd mijn huis had kunnen zien?
Wij leefden toen “De ZeeuwZe.” Overal lag wel iets. Het werd tijd voor een verandering, ook thuis. Thuis mocht thuis zijn en blijven.
Na een inspirerend gesprek bij Two Ladies Like en Zola Kids kwamen we op het idee om samen te gaan werken. En ik kreeg de kans om daar kantoor te gaan opzetten met een ontzettend toffe opening. Mijn dromen verder te verwezenlijken!
PANIEK!
En nu heb ik mijn eerste weken achter de rug als zelfstandig ondernemer. DOODENG, maar oooooooh, wat geniet ik.
Met volle teugen. Ik fiets naar huis om 17.30 uur en dan hoef ik ’s avonds (bijna) niets meer te doen. Ik heb meer rust. Meer tijd voor thuis. Ik houd van de ZeeuwZe en ben trots dat ik dit mag doen, en dankbaar!
Momenteel heb ik ‘nog maar’ 4 paniekaanvallen per dag (goed, ik kwam van 16 dus heeeee) en voel ik dat het goed komt. Wordt vervolgd, dat snap je wel!
fullsizerender