15 juli 2019

Zeeuwse meisjes: vanuit die trekker in een roze tutu?

  Ons bin zuunig?

  Het Zeeuwse meisje dat Nederland “geen cent tevee” liet betalen is geëvolueerd. Maar is dat eigenlijk wel zo? Zeeuwse meisjes komen in alle soorten en maten: en zijn de meest besproken en bekende vrouwen van Nederland. Want “Zeeuws meisje” dat is een begrip in NL (hoor je ooit van een Drents meisje?)? I rest my case.

  Zeeuwse meisjes op een trekker?

  We zijn stads, rijden wellicht op een trekker (neeee, geen tractor*), drinken koffie bij een populaire hotspot ergens in Zeeland en herbergen hier de meest INSTAGRAMMABLE plekken, soms diep verborgen, wachtend om gevonden te worden.

  We vechten soms tegen vooroordelen (ja we hebben meer dan 2 weilanden, 4 hooivorken en 1 trekker), maar die worden direct weerlegd zodra de scepticus één voet aan land zet in Zeeland (of ons leert kennen). Ja, we moet vaak ver(der) reizen als we een training in de randstad willen volgen, maar zeg eens eerlijk? Hoever is nu eigenlijk ver?

  * Mijn opa zei altijd dat als iemand tractor zegt, diegene vast uit de stad kwam (haha). 

  Zeeuws meisje nuchter en zuinig?

  We zouden nuchter zijn, moeilijk te doorgronden of zuinig.
  Dat laatste wil ik beamen: we zijn zuinig. Op Zeeland, op ons erfgoed en op onszelf.

  De “Zeeuwse misjes” doen lekker precies wat ze willen. En het mooie? Ik volg veel Zeeuwse dames, en wat er in ons DNA lijkt te zitten?

  Liefde voor Zeeland, liefde voor de stranden en de zee: liefde voor onze provincie: ieder op haar eigen manier en vanaf de plek waar ze nu woont (of dat nu Zeeland is of niet). Toen ik gister aanwezig was bij één van de laatste shoots van Rem van den Bosch met het onderwerp: Zeeuws meisje 2019, wist ik het.

  Klederdracht met een hysterische tutu

  Natuurlijk evolueren we (gelukkig maar), maar diep in ons hart blijven we altijd dat Zeeuwse meisje met een “crush” op onze eigen provincie, waarbij het zilte in ons DNA zit en we gewoonweg allemaal ons leven leiden (zomers lekker vanaf dat strand). Dat is wat Fotograaf en kunstenaar Rem laat zien in dit project: Zeeuws meisje, zittend aan de waterkant (check die lucht) met als top een deel van de klederdracht (ons erfgoed) en als rok de meest hysterische tutu. I rest my case.

  Binnenkort meer over deze roze shoot! 

  Liefs Rachelle

  "Ik dacht dat je alleen blogger was?"

  Neen. Ik help Zeeuwze ondernemers met duimstoppende content, Social Media (beheer), communicatie en online strategie!