23 augustus 2017

Zeeuws meisje op wereldreisje!

Cadzand- 1 jaar, 25 vluchten en een boek vol herinneringen. Je zou zeggen, ze is er klaar mee. Het is mooi geweest. But I’m not done. This was only the start!
In September stap ik opnieuw in het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.

Tekst: Mireille Mali 

Digital Nomad
Ik werk nu fulltime online. Dat is tegenwoordig hip en enorm handig. Mensen denken dat ik 7 dagen per week met mijn kont op het strand zit. Maar niets is minder waar. Ik werk samen met het Consultancy bedrijf 1421 in Beijing en scoorde mijn eerste grote sponsor voor mijn Travel & Lifestyle Blog in de Filipijnen. Daarnaast vlog ik er dan ook nog eens lekker op los op mijn nieuwe YouTube kanaal Mireille Mali. Yes, life is crazy right now. But I love it! Wie wil dat nou niet? Rond de wereld reizen en werken tegelijk?

Alleen reizen is heerlijk!
Maar Mireille, word je dan nooit eenzaam? Nee! Alleen reizen is het beste wat me ooit is overkomen. Ik ontmoette het afgelopen jaar de leukste, meest inspirerende mensen en kwam mezelf keihard tegen. Soms moet je gewoon eens in je uppie de weide wereld in om te ontdekken wie je echt wilt zijn in het leven.

Home is where the Heart is?
En dan loop je na een jaar ineens weer thuis op de boerderij. Zo vreemd. Moeders maakt foto’s terwijl ik op het land loop te vloggen. Ik vergeet constant dat ik weer Nederlands moet praten en mix al mijn zinnen met engelse woorden.
‘Doe maar gewoon normaal hoor!’ zegt papa grappend. ‘Ik praat gewoon Nederlands’. Ohja..

Toch voelt de boerderij als thuiskomen. Heerlijk lekker tomaatjes uit de tuin van mama, Zeeuwse mosselen eten, bolussen met boter en knuffelen met mijn familie en vriendinnetjes. Dat had ik stiekem toch wel een beetje gemist. Die rijst komt je dan op een gegeven moment toch je neus uit?!

Reiskriebels
Maar na 4 weken in de Zeeuwse klei, begint het toch weer te kriebelen. Hoe kan het ook anders. Mijn vader en moeder namen ons al van jongs af aan mee op verre reizen en ik werd op mijn 16e verliefd op de Chinese Taal & Cultuur.

So here I go… Again..
Ik ben inmiddels fulltime geswitcht naar Engels voor vloggen & bloggen en zal dat tijdens mijn tweede wereldreis zeker lekker blijven doen! Toch blijf ik altijd denken aan die Zeeuwse volgers waar het een jaar geleden allemaal mee begon. Ik ben toch een echte Zeeuwse tenslotte!

Liefs,
Mireille Mali