27 mei 2018

Wonen in Zeeland, binnen kijken bij Djolien in Oostkapelle!

Vakantiegevoel in Zeeland! 
Op een zonnige maandag gaan we binnengluren bij Djolien. Deze vrolijke en ondernemende dame woont in het mooie Oostkapelle (Walcheren). Tijdens de rit, ook al zijn we echte Zeeuwen
, krijgen we toch al een vakantiegevoel. Het mooie landschap en de kronkelige dijkjes, weer een leuke tocht! 

Oostkapelle, Zeeland
Djolien woont in een geweldige mooie arbeiderswoning samen met haar man Bas en dochtertjes Liv en June. Zodra Djolien de deur voor ons opent en we binnenkomen, krijgen we een stralende glimlach van een hele mooie dame: June. Helaas is poes Storm minder van ons gediend en gaat er direct vandoor. 

Voordat we aan de slag gaan, gaan we eerst even genieten in de tuin van een heerlijk bakje thee en een lekker stukje aardbeienslof. Niet vervelend! 

Kinderboerderij in Zeeland
Nu we toch in de tuin zitten, kijken we nieuwsgierig rond. Zo te zien houden ze erg van dieren. De Vlaamse reus Bambi (!) en de kippen Bruintje, Witje en Haantje hebben een heel mooi onderkomen.
De Vlaamse reus doet zijn naam eer aan: wat een mooi en groot konijn.

Binnen kijken…
Na een kopje thee krijgen we een rondleiding door het hele huis! Wat een gaaf huis! Bepaalde elementen zie je overal terugkomen, zoals planten en kleurgebruik. Het geeft het een heel harmonieus geheel.
We zien overal dieren terugkomen: ook op de slaapkamers van de meisjes en in veel van de gave prints.
Zodra we weer aan de keukentafel gaan zitten, vertelt Djolien daar over! 

Wilde dieren in Afrika
Ze heeft een periode diergeneeskunde gestudeerd (is uiteindelijk in dier en management afgestudeerd). Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen in Afrika, waar ze veel trainde met wilde dieren. Deze dieren werd natuurlijk gedrag aangeleerd, zodat ze weer terug het wild in konden.

De liefde voor deze dieren heeft ze meegenomen in de styling van haar huis!

Wonen in Westkapelle?
Na haar studie is ze bij haar moeder, in Westkapelle, gaan wonen.
Op deze manier komt ze in Zeeland terecht. Tijdens de periode dat ze bij haar moeder woont, valt haar oog op dit gave huis. 
Samen met haar moeder gaat ze de oude arbeidswoning uit 1910 bekijken. De woning is enorm vervallen en je moest toentertijd nog met een ladder naar de eerste verdieping. 

Daarnaast had de schuur als slachthuis voor pluimvee gediend, daar kun je je vast iets bij voorstellen?
Ook heeft het huis deels onder water gestaan tijdens de oorlog.
Heel wat redenen om snel weg te gaan en dit huis niet te kopen, maar niet voor Djolien.

Zij ziet direct de potentie van het huis en weet dat het met kleine stapjes uiteindelijk haar droomhuis kan worden. Deze stoere dame neemt ter plekke het besluit om het gewoon te doen: ze koopt het huis!

Woonproject in Zeeland
Het woonproject van Djolien begint met het plaatsen van een vaste trap en het isoleren van de bovenverdieping. Daarna volgen meer projecten, maar die deed ze niet langer alleen.
Er komt namelijk een leuke man op haar pad, Bas. Bas heeft ook nog eens een heel handige vader met een eigen klusbedrijf. Een pluspunt! 

Met veel liefde pakken ze vanaf dat moment de projecten samen op. Djolien weet bij elk project  heel duidelijk wat ze wil. Vaak maakt ze voor ieder project een moodboard (Pinterest), zo krijgt iedereen een duidelijk beeld hoe -bijvoorbeeld- de badkamer eruit moet komen te zien en waarom ze voor bepaalde elementen en/of kleurgebruik kiest.

Scandinavisch wonen in Zeeland
Door het hele huis zie je dat Djolien een enorme passie heeft voor het inrichten en styling.
Ze vertelt dat ze veel energie haalt uit het stylen van haar huis, het is eigenlijk nooit klaar. Haar stijl kun je het beste omschrijven als Scandinavisch met veel groen. Daarnaast is het ook de combinatie van oud en nieuw die het doet. 

De oude originele details van de woning zijn bewaard gebleven en samen met de strakke uitbouw vormt het toch één geheel. Dat zie je terug in de meubels: een oud kastje (dat natuurlijk een tof project is) verft ze en staat naast een modern nieuw kastje. Daarnaast is Djolien’s motto less is more, van te veel spullen word ze onrustig.

Genoeg ideeën!
Het huis is helemaal klaar, op de voortuin na waar haar schoonvader die ochtend ook weer heerlijk in aan het werk is. Djolien vertelt dat er is nog genoeg (verf)werk te doen. De meisjes worden steeds groter, dan krijgen de kinderkamers weer een update.

Djolien heeft genoeg toffe ideeën dus!
Wil je trouwens meer zien van Djolien haar huis (en achter de schermen)?
Volg dan haar account op: <<<<wonenbydjo>>>>

 

Heerlijk toch dat gluren bij de buren?
Willen jullie nog meer toffe plaatsjes zien volg ons dan op instagram:

<<<<
Binnenkijken in zeeland>>>>

Heb jij trouwens ook een tof huis, laat het ons weten en dan komen we graag bij je gluren!

Kijk ook eens op de website van Linda voor meer toffe foto’s! 
Klik <<<HIER>>>