26 juni 2018

Wonen in Zeeland: 5 tips voor een tof interieur!

Tips uit de afgelopen binnen kijkers in Zeeland

Binnen kijken op Ibiza
Nog even en dan begint, in ieder geval voor de kinderen, de vakantie. Genieten van elkaar, lekker thuis of in een mooi en (on)bekend land. Wij gaan binnenkort samen op vakantie voor weer een toffe binnenkijker: we are going to Ibiza
. Ik ben er nog nooit geweest, dus dat wordt spannend. Linda is de gids, want die heeft vorig jaar zomer het eiland onveilig gemaakt.
Natuurlijk wonen er ook Zeeuwen op Ibiza én we mogen bij een aantal gaan binnen kijken.
Nog even geduld: deze binnen kijkers komen na de zomer online!

Zeeuwen in Italië
Afgelopen maanden hebben we binnen gekeken van Biervliet tot Arnemuiden en zijn we zelfs in Italië geweest. Bij elk huis komen we altijd hele gave dingen tegen en zodoende willen we jullie voor de zomermaanden wat tips geven. Misschien doe je leuke ideeën op voor je eigen woning?! 

Tip 1 – Kleuraccent in je interieur

Onze eerste binnenkijker na de zomer was in het mooie Wemeldinge bij Brianda. Ze koos voor een neutrale en basic woonstijl met één sprekende kleur die haar woonkamer het wow-effect gaf. De kleur voegde ze toe door gave items zoals een muurhanger en kleed. Daarnaast zie je subtiel op het wandbord nogmaals de kleur geel terug.

Zo zie je maar weer dat je met één kleuraccent je interieur een boost kan geven. Je kunt dit net als Brianda doen met een muurhanger of kleed. Of je kiest ervoor om dit te doen in de vorm van een fotolijstje(s), de knoppen of de poten van een kast of juist een gekleurde kast.


Tip 2 – Vazen als kunstwerkB&B
Tijdens onze heerlijke trip naar Italië, kwamen we ook gave interieur-tips tegen. In de bed&breakfast “Il Casale del Passatore” van Coen en René was het genieten van de toffe stijl en het overheerlijke Italiaanse eten. Zo kwamen we in de woonkamer een verzameling vazen tegen die, als een waar kunstwerk stonden uitgestald. De vazen zag je door het hele B&B terugkomen, op vensterbanken of kasten waren ze op een toffe manier gestyled.

Vaak heb je allerlei vazen in de kast staan. Zet ze in een groep bij elkaar met bijvoorbeeld hetzelfde materiaal of juist van verschillende materialen, maar in dezelfde kleur. Zolang je er maar voor zorgt dat ze in hoogte verschillen voor een speels effect.

Tip 3 – ‘oud’ meubelstuk hip maken

Bij Judy in Zeeuws-Vlaanderen kwamen we binnen in een kleurrijk interieur met veel items waar een “verhaal” achter zat. Zo koos ze ervoor om een oud krukje, gekregen van opa, om te toveren tot een hip en uniek item in het interieur.

Een oude kast of vintage krukje kun je omtoveren tot een gaaf item dat past bij je interieur. Verf deze in de kleur die past in je interieur. Of juist een kleur die eruit knalt,  zodat het een uniek item wordt in de ruimte.  Je kunt ook een ander doeleinde bedenken voor je meubelstuk.  Je kunt van bijvoorbeeld een mooie houten boekenkast ook een kledingkast maken en verf de kast vervolgens in de kleur die jij vind passen.

Tip 4 – Kleurvlak

We keken ook binnen bij het Zeeuwse bolus-meisje. Sanne heeft oog voor styling en wil graag haar eigen stijl creëren én dat heeft ze zeker gedaan. Zo heeft ze een rustige basis en door de verschillende materialen krijg je een warme en natuurlijke sfeer. Boven de bank heeft ze gekozen voor een kleurvak met daarin een poster. Deze poster wordt nu benadrukt door het vlak aan de muur.

Je kunt -net als Sanne- voor kiezen een vlak te maken met een kleur die terugkomt in je interieur. Je kunt een vierkant vlak maken, maar natuurlijk ook een cirkel of driehoek. Je benadruk zo een poster of  een plank (en) en/of fotolijsten aan de muur. Je kunt de items die je in het vlak hangt verven met een constaterende kleur voor een tof effect of dezelfde kleur zodat het één geheel wordt.

Tip 5 – sfeer in kinderkamer

Corina heeft een heel inspirerend huis en is zelf ook een hele creatieve dame. Dit is door het hele huis te zien, zo ook op de slaapkamers van haar kindjes: Milana en Sef. Ze heeft ervoor gekozen om de slaapkamers dezelfde sfeer en stijl te geven als de woonkamer. Zo krijg je in het gehele huis dezelfde vibe.  De slaapkamer van Milana is een echte meisjeskamer met een gaaf poppenhuis en hoekjes waar ze lekker kunnen spelen.

Je kunt net als Corina kiezen om een heel eigen kinderkamer te maken. Zo is de kledingkast echt een eyecatcher, die ze deze heeft geverfd in een hele andere kleur dan de rest van de kamer (en toffe leren bandjes eraan heeft gezet). Zo hebben ze ook een eigen plek op hun slaapkamer! 

Wil je nog meer tips uit de binnenkijkers van de afgelopen maanden? Volg ons dat op Instagram (klik <<<HIER>>> voor de link), want daar komen nog veel meer tips te staan en hele toffe foto’s!