27 december 2016

Een strak regime voor een Killerbody?

Heerlijk hè, die Kerstdagen?
Glühwein bij een knetterend (haard)vuurtje, lekker eten, en zo schuiven we door het nieuwe jaar in. Nu niet direct zeggen dat je VEEEEEEL TE VEEL hebt gegeten (en gedronken) en dat je rap na de Nieuwjaar op rantsoen gaat. Relax, dat komt vanzelf!
Geniet nu eerst van deze tijd en van het lekkere eten.

Tekst: blogger Claudia (die van het hardlopen)

Bankhangen, het nieuwe roken!
Genieten en jezelf niet schuldig voelen is wel een dingetje tegenwoordig! We weten allemaal dat gezond eten beter is dan de frituur en dat sporten beter is dan bankhangen. Zitten is tenslotte ‘het nieuwe roken.’ Maar kun je nog ongegeneerd op woensdagavond met een zak chips, borrelnootjes, dropjes, oude kaas en een reep melkchocolade met hazelnoten naar Nothing Hill kijken??
pexels-photo Buikpijn
Natuurlijk! Met buikpijn naar bed, dat wellicht wel, maar geniet er ook echt van. Voel je niet schuldig om of door zo’n avondje.
Er is al zoveel dat moet en van je verwacht wordt. Toch? Maar is dat ook echt zo? Leggen we ons zelf niet teveel op? Een keertje NEE zeggen is echt niet erg, en tijd voor jezelf nemen ook niet. Toch?
De mensen die mij persoonlijk kennen geef ik nu even de tijd om van hun verbazing bij te komen en weer op hun stoel te kruipen.
Ja, OOK ik zeg tegenwoordig (wel eens) NEE, neem tijd voor mezelf en ben op mijn lijstje gestegen van ergens buiten de top 10 naar hoog in de top 3. Dat is inderdaad best wennen en kost tijd, maar ik kan het zeker iedereen aanraden.
Killerbody?
Hmmm… Aan jezelf werken, tijd voor jezelf nemen, goed voor jezelf zorgen?
Ga naar buiten, het zal je goed doen. Maak een wandeling, pak de fiets voor een kleine boodschap. Trakteer jezelf op een lekkere lunch, buiten de deur met een vriendin of maak een heerlijke salade voor jezelf klaar, zet een muziekje op en geniet echt van het moment voor jezelf.
Hé… dat klinkt best okay, beter dan een schema voor een Killerbody toch?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Victoria Secret
En met een Killerbody, bedoel ik Victoria Secret Angels. Erg mooi, maar ze (de modellen) trainen hiervoor wel uuuuuuuren per dag (iedere dag) en niet zomaar een beetje beppen tijdens de fitness!
Echt snoeihard!
En dat was overduidelijk tijdens een tripje Londen met de Kerst. De Victoria Secret winkel in. Beetje rond scharrelen en de paskamer in. Dan kom je er achter dat je maatje 40-zelden 38, maar regelmatiger 42-derrière- niet past in de niemendalletjes van de Angels. En dan staat er bij de paskamer zo’n jong sprankelend ding ‘does it fit for you?’ –‘Nee schattekind, ik ben net een rollade met een rood strikje’ denk ik en glimlach braaf. En door naar de schoenenwinkel..
fashion-woman-shoes-get-ready
Maar gezond eten, wat is dat dan? De blauwe en groene vinkjes bij de supermarkt, onbewerkt voedsel, geen pakjes en zakjes, biologisch, veganistisch, glutenvrij? Kunnen we echt niet (langer) zelf bedenken wat goed en minder goed is? Dat ontbijt met cola en worstenbroodjes niet het meest verantwoorde ontbijt is?
Een worstenbroodje is overigens niet meer dan de bal gehakt die ’s avonds naast je groentjes ligt. Een variant op een broodje bal? En cola, kan best ergens goed voor, als je buikpijn hebt bijvoorbeeld, of misselijk bent, en in combinatie met Bacardi.. Maar dat terzijde.
Rondjes rennen, gezonder eten (met hier en daar een guilty plessure avondje) en zo af en toe NEE zeggen, zorgen niet voor een passend niemendalletje van Victoria Secret, maar het zorgt er wel voor dat ik dik tevreden ben met mezelf en al jaren geen goede voornemens meer heb, maar vol trots door ga waar ik al jaren mee bezig ben. Met die attitude staat alles mooi!!
Ik wens jullie alvast een mooie jaarwisseling en een fantastisch 2017!

Liefs, Clau
Oooh, op 1 januari neem ik een duik, een Nieuwjaarsduik(je), samen met Zeeuws Mamma, om 12.00 uur verzamelen we bij Boka Bizarro Beach! Tot dan?
hart20