15 maart 2017

Stijlvolle Styling || De Etnische woonstijl!

Ik heb mezelf eens verdiept in de woonstijlen van 2017! En terwijl ik dat deed dacht ik tegelijkertijd dat niet alles te realiseren is.

Een glanzende keuken is UIT. Tja, jammer. Nieuwe keuken dan maar?
Hoe kunnen we ieder jaar mee gaan met trends en wat in & out is?
Is het niet gewoon leuker -en op den duur voordeliger- je eigen woonstijl te creëren?
Bovendien wordt je interieur veel persoonlijker. Daarom dacht ik dat het leuk was om de diverse woonstijlen -en hun kenmerken- kort met jullie te delen de komende maanden!
Etnisch wonen
In een Etnische woonstijl staan andere culturen centraal.
In deze stijl wordt als basis vaak gebruik gemaakt van intens donkere kleuren. De basiskleuren zijn vaak bruin en zwart, maar ook wit is prima. Dit geeft namelijk ook wat licht aan je interieur.
De felle kleuren worden in zijn algemeen erbij gecombineerd.

Een foto die je neemt tijdens jouw reizen is natuurlijk een juweeltje om aan de muur te hangen! Deze foto is genomen op een van Diana's vele reizen door Afrika.
Een foto die je neemt tijdens het reizen is natuurlijk een juweeltje om aan de muur te hangen! Deze foto is genomen op een van Diana’s vele reizen door Afrika.

De meubelen en accessoires mogen echt uit elk werelddeel komen. Je hoeft dus niet te kiezen. Dit is juist zo fijn aan deze stijl, je pakt de mooiste dingen uit een land!
Bijvoorbeeld een mooi kleed uit Perzië, een prachtig houten beeld uit Afrika of mooi aardewerk uit Zuid-Amerika. Dit geeft de perfecte sfeer aan deze stijl.
Foto's: privé archief Diana
Foto’s: privé archief Diana

Leuk ook om jezelf te verdiepen in de diverse stijlen van een land of werelddeel en daar jouw krenten uit de pap te halen. Misschien reis je graag? Kies dan heel bewust souvenirs uit. Hoe gaaf is het als je met jouw souvenirs je huis in kunt richten? En geef ze dan ook gelijk een prominente plek in je huis!

Of koop anders mooie accessoires in een woonwinkel die perfect aansluiten bij deze stijl.
Tropische planten zijn natuurlijk onmisbaar. Denk aan cactussen of een grote ficus!
Je kunt de Etnische stijl in je gehele interieur toepassen, maar een grote pers of een paar fraaie maskers kunnen in een strak modern interieur fantastisch staan. Zo krijgt jouw huis een Etnisch tintje en past deze perfect binnen je eigen stijl.
Diana tijdens een van haar reizen!
Diana tijdens een van haar reizen!