20 november 2017

Schenk een (Kerst)cadeau, doe jij mee?

Het is november en hier en daar vang ik al flarden op van een Kerstliedje of rijd ik langs een geheel-in-kerst-style Intratuin. Bij mij begint het dan gelijk te kriebelen. Want (voor wie mijn blogs vaker leest weet dat ondertussen wel) IK HOUD VAN KERST!
Een gesprek tussen mij en mijn man vorige week:
“Schat, zullen we de boom alvast optuigen?” 
“Het is november. Sinterklaas is nog niet eens geweest en jij wilt al een boom?”
“JA.”
Zucht.
“Tegen de tijd dat het Kerst is zijn we hem beu!” 
“NIET”
Zucht 
“Goed, ik haal deze week de boom van zolder.”
“JIPPIEEEEE” 
Ja, we hebben een nep boom (iets met katten). 

SINTERKLAAS CADEAUTJES
Ik heb een neefje en nichtje die nog heel klein zijn, dus voor hun vieren we Sinterklaas. Voor onze kinderen hoeft dat eigenlijk niet meer, want die zijn al wat groter. Met mijn ouders vieren we altijd Kerst en dan met cadeautjes. Leuke hebbedingetjes, nuttige cadeautjes vergezeld met spelletjes, wijntjes, lekker eten en enorm veel gezelligheid.

KERSTCADEAUTJES
Eigenlijk heel ‘gewoon’ voor ons. Zonder er al teveel bij stil te staan dat we dit kunnen doen, naast dat we het willen doen. Niet heel lang geleden sprak ik Debora Saman (klik <<HIER>> om meer over haar te lezen) en vertelde ze mij over een project in Zeeland waar ik ENORM graag aan mee wilde doen! Ken je het concept ‘SWAPPEN‘?
Een swap is een ‘uitwisseling’. Je wisselt dus kleine cadeautjes uit met iemand anders. In Zeeland heb je “Live Swap Zeeland” waar veertien vrouwen een paar keer per jaar samenkomen en onder het genot van een hapje en drankje cadeautjes uitwisselen.

SWAPPEN VOOR DE KERST
Nu willen deze veertien ‘swappers’ -en ik- voor de komende feestdagen de handen ineen slaan en cadeaupakketten maken voor mensen die het nodig hebben en FLINK wat pakketten ook! Maar dat kunnen ze niet alleen, daar is meer mankracht voor nodig!

Live Swap Zeeland

GEEF JEZELF OP
Wil jij ons nu helpen? Wil jij ook een kerst(cadeau)pakket maken, samenstellen voor iemand die het hard(er) nodig heeft? Mail mij dan even via: redactie@zeeuwze.nl en dan maken we op zeer korte termijn een afspraak -met z’n allen- om te kijken wat we precies kunnen doen.
Voel je tot niets verplicht, maar als je het leuk vindt mag je natuurlijk met ons mee doen!