Running Clau || Springen in de paskamer (borsten-check)?!

ZEEUWZE SPORT FOTO?????
Met het mooie weer van de laatste weken wil iedereen ineens naar buiten. Genietend van het laatste zonnetje in je voortuin, komt de buurvrouw ineens langs gelopen, zoontje ernaast op de fiets of dochterlief op haar skeelers. Zelf pak je ineens de fiets naar je werk. Het moet niet gekker worden.
Ik ga je vertellen, het kan echt gekker. Zelfs ‘onze’ ZeeuwZe Rachelle heeft het te pakken. Waren we eerder getuige van al de overheerlijke en gezonde ontbijtjes, lunch-in-a-bowl-gerechten, om maar te zwijgen over het visplateau, zien we nu ineens een sportfoto. Daar kan ik als looptrainer natuurlijk niet omheen. Daar moet een blog aan gewijd worden!
HARDLOPEN
Hardlopen. Wat komt daar eigenlijk bij kijken? Dat kan toch iedereen, schoenen aan en gaan!
Dat klopt. Lopen kunnen we allemaal en lopen we dan iets harder, dan zijn we aan het hardlopen. Waarom zijn er dan basiscursussen hardlopen? Die vraag krijg ik ook regelmatig op een feestje. Het antwoord is heel simpel: hardlopen is best een belasting voor je gewrichten, pezen en spieren en bij een verkeerde (of geen) techniek heb je zo een blessure!
Ik vergelijk het altijd met een andere sport zoals boksen, tennissen, voetballen of zwemmen. Eén keer Rambo gezien en je kent de moves, beetje huppen en links, rechts, links. Tennissen doen we allemaal op strand of de camping, en zo plonsen we ook het water in. Maar een fatsoenlijke borstcrawl heb je mij nog nooit zien doen. Daar is toch echt een leuke badmeester voor nodig, ondanks dat ik niet in Naomi haar zwemsporen wil treden.
Sporten moet je aanleren, ontwikkelen. Uit jarenlange ervaring kan ik je zeggen dat het echt te leren is! Van les één nog onwennig lopen op die stomme schoenen naar les 6 en 5 km aan één stuk kunnen hardlopen. Maar ook bij de meer gevorderde loper die met gemak 5 km loopt is genoeg te verbeteren.
(eet) TIPS
Oei, dan wordt dat rondje hardlopen ineens een sport. Van jezelf vind je dat je al gezond eet, maar wat eet je eigenlijk voordat je gaat hardlopen? En wanneer?
Een aantal tips:
Een banaan,
Krentenbol,
Een lichte maaltijd,
Bordje pasta (salade) en het liefst minimaal een uur van te voren!
Maar dit is voor iedereen weer anders. Uitproberen is mijn advies. Want waar je vriendin zweert bij kwark met granola net voordat ze haar loopschoenen aantrekt, weet jij wellicht niet hoe snel je een toilet moet opzoeken na dat bordje kwark… Waarschijnlijk als je net onderweg bent!
POEPEN?
Wat doe je trouwens als je moet poepen onderweg? Als je echt moet? Euhm, GAAN! Of ophouden als dat kan? Vaak is er wel een wc in de buurt bij een horeca gelegenheid, zorgcentrum, hotel, dixie of een struik. Gewoon doen. Je bent echt niet de eerste en zeker niet de laatste die onderweg moet poepen (en ook gewoon gaat).
EN WAT TREK JE EIGENLIJK AAN?
Waar koop je dat gave looprokje?
Zijn er charmante meisjes hardloopschoenen? Wat trek je aan?
Tip 1:
Sportkleding die lekker zit, waar jij je prettig in voelt. Dit hoeft niet perse high class loopkleding te zijn. Doe in het begin een jasje aan, dat je uit kunt doen als je het warm krijgt en weer aan kan trekken als je wandelt. Loopkleding is tegenwoordig overal te koop en voor ieders portemonnee.
Tip 2:
Loopschoenen is een ander verhaal, ga hier (PLEASE) voor naar een goede sportzaak! Laat ze aanmeten en kies NIET degene met het leukste kleurtje uit de uitverkoopstapel. Okay, ze kosten wat maar je hebt ze -zeker als beginner- hard nodig.
Tip 3:
Vind je het prettig als je borsten bij iedere stap tegen je neus tikken, dan kan je op een (sport)BH besparen. Wil je je borsten sparen (any size) koop dan een goed passende (sport)BH en spring even in de paskamer. Blijven de dames keurig op hun plekje zitten en voelt het alsof je ingesnoerd bent? Dan heb je het juiste model!
Mocht je nog vragen hebben, mail me gerust! Succes en heel veel plezier met hardlopen!!
Wil je trouwens jezelf nog inschrijven voor de CITY TRAIL VLISSINGEN?
Klik dan even HIER (ook voor meer informatie).