20 juni 2017

Running Clau || Hardloopschoenen mee als je op vakantie gaat?

Als jij op vakantie bent, rol je dan het liefst vanuit je bedje zo in een hangmat of zit er ook enigszins beweging in? Mensen verklaren mij voor gek wanneer ik mijn hardloopschoenen meeneem op vakantie. ‘Je hebt toch vakantie, dan ga je toch niet sporten?’


Noord-Ierland
Een rondje hardlopen (of wandelen) is voor mij geen verplichte kost, maar ontspanning!
Heerlijk om ’s ochtends vroeg als de stad net ontwaakt -en bijna iedereen nog slaapt- een rondje te hardlopen en de omgeving te verkennen. Lopend kom je namelijk vaak op de mooiste plekjes en zie je de omgeving op een heel andere manier. Na zo’n rondje smaakt je ontbijt veel beter en ligt je bedje in de zon nog lekkerder.

Hiken met een gids
Soms komt het er niet van om te gaan hardlopen, zoals laatst tijdens een citytrip naar Belfast. Noord-Ierland is trouwens zo mooi, dan moet je de omgeving wel verkennen en niet alleen in Belfast blijven.
De Giant Causeway stond op het lijstje als must do, en hoe kun je dat beter beleven dan wandelend?
8.45 uur
De buschauffeur stond al op ons te wachten. Ruim op tijd en goed voorbereid stonden we daar in ons loop/wandeltenue met rugzakken gevuld met eten en drinken. Na de hike van zo’n 3 uur (inclusief lunch) zou de bus nog een stuk verder rijden en ons andere mooie plekjes van Ierland laten zien.
Onze medereizigers stapten de bus in met een handtasje, op slippertjes, beige senioortjes, nooit-van- wandeloutfit-gehoord-meisjes. En daar zaten wij: sporty spice en aanhang!


Sportievelingen
De bus vertrok en onze chauffeur David vermaakte ons kostelijk met zijn verhalen over Noord-Ierland. Hij nam de route met iedereen door en vertelde terloops dat er 3 sportievelingen lopend naar de Giant Causeway zouden gaan. Verbazing alom. Mensen draaiden om en zochten naar 3 mafkezen. Daar zaten wij, schaapachtig te glimlachen. Blijkbaar bijzonder om hier te wandelen?!

8 km wandelen
Bij de eerste stop stapten de overige passagiers uit en stapte Eimar (onze gids) in. Chauffeur David bracht ons een heel eind verder, zodat we terug konden lopen langs de kust. Let’s go!
De route was grandioos, 8K lang wandelen langs de grillige kust, uitleg over het ontstaan van de Causeway, de mythes, de beste fotoplekjes en ondertussen drie keer een bui op je kop. Soaked. Dat is Ierland!
Pintje
We hadden de pas er flink in en kwamen een uur eerder dan gepland aan bij de Giant Causeway, genoeg tijd om te lunchen en een pint te drinken, voordat we met applaus werden ontvangen door onze medereizigers!
Die Causeway, kan dat ook met de bus? Zeker wel en dat doen de meeste mensen. Instappen, uitstappen bij de Causeway (samen met honderden anderen) en bij alle andere mooie plekjes. Foto’s maken en weer verder met de bus!
Maar wil je Noord-Ierland echt ontdekken? TAKE A HIKE! 

Wil je meer lezen over Clau? Klik dan <<HIER>>