16 mei 2017

Running Clau || Wat als je hardlopen nu niks vindt?

De meute volgen
Iedereen is tegenwoordig aan het hardlopen, dan moet je wel mee, toch? Ai, moeten… dat woordje zorgt direct voor uitslag. Want wat als je hardlopen nu niets vindt?
Bewegen, graag natuurlijk! Maar graag bewegen op de manier die jij leuk vindt, WANT plezier is echt het toverwoord!  Waarom zou je namelijk gaan hardlopen als je er doodongelukkig van wordt? Als je bij de gedachte alleen al de kriebels krijgt? Joggen vond je vroeger al niks en bij de gymlessen rondjes rond het veld… aagghhh. Ken je ze nog?

Unixes regenjasjes
Bedenk waar jij lol in hebt en pak ondertussen een paar makkelijk zittende schoenen uit de kast, app een vriendin en wandel samen een rondje. Op jouw tempo. Door het park, langs het kanaal, over het strand, de duinen of de boulevard. Je hoeft niet eens zo ver weg! Al kletsend beweeg je, het is gezellig en je verzet de alledaagse gedachten even!
Misschien bevalt het zo goed dat je dit wekelijks blijft doen! Gezellig! Wandelen is echt niet suf of alleen voor mensen met unisex regenjasjes, bijpassende afritsbroeken en heuptasjes van ver in de vorige eeuw. Wandelen is hip en goed voor je lijf.
Aerobic?
Ben jij er al uit wat je leuk vindt?
Zwemmen (baantjes trekken,), aquajogging, of wat dacht je van old school aerobic? Jane Fonda 2.0, muziekje op en gaan! Als je wilt afvallen en conditie opbouwen dan moet je “al dat bewegen” een tijdje vol houden, dan kan je het maar beter leuk vinden toch? Anders stop je uiteindelijk toch weer zonder dat je een stap verder bent gekomen.

Serieus?
Zo had ik bij het fitnesscentrum een intake gesprek met een echtpaar dat graag samen wilden sporten. De dame was vrij stil, knikte af en toe. De meneer vond het allemaal erg interessant. Ik vroeg aan de dame wat ze graag zou willen doen? Waar haar interesses lagen?
Misschien steps, fitness, individuele training? Ik kon mijn vraag niet afmaken of de meneer zei ‘mijn vrouw wil graag elke dag sporten en aan haar lichaam werken! En u moet zeggen wat zij moet doen’
Uhm? En hij herhaalde de zin. Ik had het goed verstaan.
“In je rol blijven Clau. Glimlachen. Je hebt geen jeuk. Geen uitslag. Glimlachen!”
SUPyoga
Bovenstaande geeft je wellicht ook de rillingen, maar als je gaat hardlopen terwijl je bij het idee alleen al gruwelt, dan werkt dat hetzelfde. Dan werkt ‘t namelijk NIET. Het stel is niet lang lid van het fitnesscentrum gebleven overigens.
Ik ben mezelf momenteel aan het oriënteren op iets dat mij leuk lijkt!! Suppen en SUPyoga Met mijn gevoel voor balans misschien eerder een waterballet. Maar ik hou je op de hoogte!!

Tot laterzzzzz