22 december 2016

Hallo, mijn naam is COURGETTE! En ik draai in de Cinema in Middelburg!

Zoals jullie weten zijn wij de samenwerking aangegaan met Cinema Middelburg! 
Films die ons aanspreken en dus onze lezers geven wij een mooi plekje op onze site. Zo ook deze kinderfilm. En daarnaast is dit onze kerstvakantie-tip die zeer KIDSPROOF is! 
Tekst: Rachelle Verhage 

Kerstvakantie tip voor de kids!
Kerstvakantie tip voor de kids!

Ik zal eerst eens meer over het verhaal vertellen, want dat is wel belangrijk natuurlijk.
De film heet dus: “Mijn naam is Courgette”

Het verhaal
Courgette is de bijnaam van een negenjarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.
Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.

Vriendschap
Vriendschap

Deze film heeft natuurlijk alles wat je maar kunt wensen van een bioscoop film (film is voor 6 jaar en ouder).
Drama, liefde, vriendschap. En daarbij is de film flink in de prijzen gevallen op de prestigieuze (animatie)filmfestivals van San Sebastian en Annecy. De kracht van dit krap zeventig minuten (66 minuten) durende meesterwerkje ligt hem wat mij betreft in de wisselwerking tussen fantasie en realiteit! Iets waar ik persoonlijk erg van houd!

De figuurtjes van de film (zie hier de trailer) zien er super schattig uit, maar toch ook weer heel realistisch.
Blauw haar, ogen zo groot als pingpongballen en een hoofd dat bijna even groot is als zijn lichaam. Een animatiefilm ten top.

s2-1469173456s1-1469173456s3-1469173456

Ik vind het zelf een welkome afwisseling om naar Cinema Middelburg te gaan, want ik ben zwaar claustrofobisch.
Vriendinnen die ooit met mij naar de bioscoop zijn gegaan kunnen dat zeker beamen, want ik wil altijd vooraan zitten EN dan ook nog het dichtst bij de nooduitgang.

Het kleinschalige vind ik dus erg fijn, ook met mijn kinderen!!
Het idee dat ik ieder moment de zaal uit kan rennen vind ik ook fijn. En dat de films die er gedraaid worden niet 13 in een dozijn zijn. Vind ik ook fijn.

En hoewel ik graag naar films zoals een “Soof” ga kijken of “Fifty shades of Grey,” vind ik de afwisseling met Cinema Middelburg een aanrader.
En een hapje en een drankje bij de Kloveniersdoelen is ook altijd lekker toch?

Maar goed, dit is een kinderfilm! Mocht je nu enthousiast zijn geworden en willen gaan? Hieronder vind je meer informatie over “Mijn naam is Courgette”

fullsizerender


Cinema Middelburg
Achter de Houttuinen 30 
Middelburg

Normaal (kinder)tarief: 6 euro per ticket
Tarief geldt ook voor de ouders overigens!
Klik HIER voor meer informatie wanneer deze film draait.