28 april 2017

De vijf (verboden) snoepjes van vroeger!

DOUBLE DIB!
Herken je dit snoepje nog? Zo’n vies stokje (want daar ging het niet om), dat je dan DIPTE in een zakje met knetterspul. Geweldig! Ik kreeg dit niet heel vaak van mijn moeder, maar als ik het kreeg was ik BLAI!!!!
KAUWGOM-BEKER
Weet je nog? Zo’n plastic horentje gevuld met ijs! En dan te snel eten, totdat je eindelijk bij de kauwgombal was helemaal onderin! Ik vond dit echt zo lekker! Maar weet eigenlijk niet meer of ik het at voor de verrassing onderin, of het ijs.
RANG
Een rolletje rang. Enorm zoet, flink verboden (bij ons thuis), maar zo lekker! Nu ben ik niet zo’n zoetekauw, maar dit was wel echt een lekker rolletje snoep zo eens per kwartaal (haha).
Blog snoepjes
LANGE JAN
Hier was ik dus echt heel erg dol op! Het plakte aan je verhemelte, aan je tanden en mijn mond maakte dan van die overheerlijke SMEK geluiden, maar jemig! Wat was ik er dol op!
LIK-SCHELP
Mijn moeder was vroeger altijd bang dat ik in dit snoepje zou stikken, dus ik kreeg de LIK-SCHELP echt sporadisch. Maar de keren dat ik hem kreeg deed ik er ook ontzettend lang mee. Want ik bewaarde (als ik er even klaar mee was) hem dan in de koelkast voor de volgende (snoep)sessie.


Vaak als we een dagje naar een pretpark of op schoolreis gingen kregen we een boterhamzakje met een aantal snoepjes! 

Ik houd van herinneringen…

Festivals Zeeland