14 augustus 2017

De tentoonstelling van Zeeuwse kunstenaar Rem van den Bosch 'Your poison never seems to bore me' in Middelburg!

Afgelopen week was ik bij de opening van goede vriend en tevens favoriete kunstenaar Rem van de Bosch in het pand ’s Hertogenbosch van stichting Chocolate Lovers in Middelburg. Ik houd enorm van de rauwheid, puurheid en liefde in zijn werk en toog met echtgenoot en dochterlief naar deze opening waar we geconfronteerd werden met zijn laatste werk!

Ik kan het je gaan uitleggen, maar je kunt ook gewoon gaan kijken naar deze tentoonstelling op deze historische plek in Middelburg. 


Serie portretten
De rode draad die door de series met portretten loopt, zijn de structuren en machtsverhoudingen binnen menselijke relaties. Binnen het vaak ingetogen beeld wordt verwezen naar de energie die vrij komt binnen de processen die iedereen kent uit het alledaagse leven.
De Goden en hun wereld
Cynisme en uitzinnige gelukkigheid, melancholie en stressvolle hyperactiviteit, liefde en onderdrukking, overheersing en arrogantie -gevoelens die vrij komen wanneer niet correct gereageerd wordt op intermenselijk contact. De goden en hun wereld waar wij tegen op kijken zijn metaforisch voor structuren in ons alledaags bestaan.

De serie ‘Your poison never seems to bore me’ is in een periode van drie weken gemaakt en resulteert in 4 video-installaties en een fotografische installatie die appelleert aan de Griekse mythologie.
Uitleg pand ’s Hertogenbosch van Stichting Chocolate Lovers
Het doel van de stichting is om de Willie Wonka Villa te realiseren. De villa wordt een plaats waar zieke kindjes met hun ouders in aangenaamheid kunnen verblijven zonder dat het op een ziekenhuis lijkt. De komende vijf jaar gaat initiatiefnemer Richard Jansen een programmering beeldende kunst draaien en tentoonstellingen organiseren vanuit deze locatie. Het is een niet-conventionele tentoonstellingsruimte met een nobel doel.
Praktische informatie
De tentoonstelling opent op zondag 6 augustus in het pand ’s Hertogenbosch te Middelburg (Vlasmarkt 51) en is de gehele maand augustus te zien donderdag t/m zondag en op afspraak!