21 maart 2019

De muskathlon in Tanzania, een grensverleggende ervaring!

Wat is een muskathlon precies?

De Muskathlon is met recht een bijzondere uitdaging in één van de landen waar de organisatie stichting Compassion actief is. 

In het jaar voordat je jouw reis gaat maken is het de bedoeling dat je 10.000 euro werft voor het werk dat Compassion uitvoert. Maar meedoen aan deze reis, deze fysieke uitdaging is meer dan alleen fondsen werven en geld geven aan deze organisatie. 

Tijdens deze reis (van ruim een week) lever je een dag een uitdagende sportieve prestatie (hardlopen of mountainbiken) en kijk je dus de armoede recht in het gezicht (sloppenwijken, steengroeve). Daarnaast bezoek je ook eén van de projecten van Compassion (de organisatie van deze reizen).

De bedoeling is dat je hoop brengt op plekken die door velen al zijn vergeten én je een stem geeft aan kinderen die leven in extreme armoede!

Muskathlon in Tanzania

Zeeuws meisje Anne-Maaike vertrekt in oktober naar Tanzania waar ze mee doet aan deze muskathlon (hardlopen als sportieve prestatie) en ik ging met haar in gesprek! 

Anne-Maaike Fotografie: Josegrafie

Zeeuws meisje Anne-Maaike vertrekt in oktober

Anne-Maaike is 25 jaar en getrouwd met Koen. Het stel woont in een karakteristiek huisje in het centrum van Middelburg. Sinds ongeveer een jaar werkt ze bij Projectinrichting Lavoir als managementassistente (klik hier voor meer informatie over Lavoir).

Vertel eens, hoe is dit ontstaan?
“Ongeveer een half jaar geleden kwam Koen thuis van z’n werk en had van collega’s van de Muskathlon gehoord. Met verschillende collega’s wilden zij zich inschrijven om een marathon in Tanzania te lopen voor het goede doel. Ik dacht; prima hoor, leuk voor jou, succes! Toch vond ik het wel interessant om te weten wat Koen daar dan precies zou gaan doen, dus ik ging mee naar een informatie avond. 

Daar werd ik geraakt door een verhaal over kinderen die leven in extreme armoede. Stichting Compassion helpt deze kinderen zich gezond te ontwikkelen door ze te voorzien van kleding en medische zorg. Door het programma van deze stichting kunnen de kinderen naar school en krijgen ze beroepstrainingen. De maatschappelijk werkers monitoren de kinderen en bieden traumaverwerking. 

Tanzania, here they come!

En toen besloot je jezelf in te schrijven?
“Enkele weken na de informatie avond hebben we besloten om ons allebei in te schrijven. Koen voor de hele marathon en ik voor de halve. Ik ben (was) geen hardloper, dus moet ik flink aan de bak wil ik die 21 km kunnen hardlopen over onverharde wegen en in de hitte van Tanzania. Een nieuwe outfit + hardloopschoenen aangeschaft en gaan! Bij De Driehoek in Serooskerke volg ik momenteel hardlooptraining en ben ik de kilometers aan het opbouwen.”

Met hoeveel mensen vlieg je naar Tanzania?

“Met 150 andere Nederlanders gaan we in oktober naar Tanzania voor deze uitdaging. Elke deelnemer neemt €10.000,- aan sponsorgeld mee waardoor stichting Compassion nog meer kinderen kan helpen.”

Doneren?

WOW: wat een avontuur. Ik vind het zo gaaf dat Anne-Maaike dit gaat doen!

Ik word zo blij van initiatieven zoals deze, want het geeft mensen de kans naast hun steentje op deze manier bij te dragen ook de kans om dit avontuur mee te maken. Een avontuur noem ik het, terwijl ze straks in de realiteit stapt van kinderen soms zonder hoop. Bitterzoet. 

Mocht je willen bijdragen voor stichting Compassion: dan mag dit (dit hoeft natuurlijk niet).

Bijdragen kan via de volgende link: klik hier

Wil je trouwens meer informatie over de Muskathlon? Klik dan hier

Liefs Rachelle

"Ik dacht dat je alleen blogger was?"

Neen. Doe je mee aan mijn training: TRAIN JE BRAIN?