1 mei 2015

De Huidstudio in Middelburg

Ondanks dat ik heilig geloof in de schoonheid van iedere vrouw, was ik toch een beetje voorbereid op pad gegaan voor dit interview met deze meiden uit Middelburg.
En met voorbereid bedoel ik een lippenstiftje, wat poeder op m’n neus en een vleugje mascara! Alsof dit een bepaalde zekerheid kan bewerkstelligen, echter was ik niet van plan enig risico te nemen.
Maar wat had ik het mis! Het team van de Huidstudio heeft me een warm welkom gegeven en een kijkje in hun keuken, een keuken waar het draait om innerlijke schoonheid!
En pas als je deze innerlijke schoonheid voelt en ziet.. ga je het aan de buitenkant zien. Maak kennis met de zusjes Andrea en Joanneke Wisse van de Huidstudio. 

Stel nu.. je komt als klant bij jullie binnen met een probleem huid, hoe gaan jullie dit probleem aanpakken?
“Wij helpen een huid aan te pakken, op een natuurlijke en heel gezonde manier, van binnen en van buiten. Zonder het gebruik van lichaams- en huidvreemde stoffen. Achter elk huidprobleem schuilt namelijk een oorzaak, om welk probleem het ook gaat. En samen op een natuurlijke, huidvriendelijke en gezonde manier gaan we op zoek naar deze oorzaak. Dit betekent niet alleen dat we kijken naar de huid, maar ook naar voeding! Die schoonheid van binnenuit zeg maar. We stellen dan samen met de klant een voedingsplan op, op basis van onze orthomoleculaire geneeswijze opleiding, en zo werken we van binnenuit aan het probleem. Daarnaast geven we dus voedingsadviezen, gaan we zelfs mee om boodschappen als dit gewenst is als boodschappencoach en kijken we naar de hormoon balans in het lichaam.”
Dus jullie doen meer dan alleen aan de slag gaan met de huid?
“Veel meer! We pakken het huidprobleem (denk aan acne, huidveroudering, huidverslapping, rosacea, psoriasis of eczeem) echt van alle kanten aan. Elke lichaam, en dus ook elke huid vertelt een ander verhaal. Wij maken echt de tijd om naar het verhaal van iedere klant te luisteren en de oorzaak van het probleem te achterhalen.”
Het hele plaatje zeg maar!
Close up nude woman body and hands
Nu zie ik allemaal mooie flesjes, shampoos, crèmes staan. Ik neem aan dat jullie ook wat betreft de producten die je verkoopt met een natuurlijke lijn werken? Zonder troep erin?
“Ja, zeker weten! Wij werken met de krachtige huid identieke verzorgingsproducten van Dr. Baumann. We onderzoeken elk cosmeticaproduct op de juiste werkstoffen. Dus vrij van parabenen, mineraal oliën en parfum. Want dit zijn de grootste oorzaken van veroudering en allergieën in cosmetica.
Een voorbeeld: je komt van onder de douche en je gezicht voelt strak aan? Herken je dat gevoel, dat je denkt: “ ik ga lekker crème op mijn gezicht smeren, omdat je huid zo strak aanvoelt!”
Dit strakke gevoel is niet goed! Dit betekent waarschijnlijk dat er minerale olie in de creme zit. Minerale olie legt een filmlaag over de huid waardoor de huid denkt, ‘”dat is lekker, ik hoef zelf helemaal niets meer te doen.’’
photo_16896_20100301
Daardoor ontstaan er kleine openingen in onze beschermlaag van de huid en hierdoor verdampt het vocht in de huid sneller en is de huid minder weerbaar, droog en verouderd veel sneller.
De producten die wij verkopen zijn allemaal vrij van minerale olie (deze verouderd de huid 3x zo snel), parfum (behoort tot de voornaamste allergieveroorzakers), chemische conserveringsmiddelen (behoort ook tot de voornaamste allergieveroorzakers) en vrij van DIERLIJKE INGREDIËNTEN, OVERBODIGE VERPAKKINGEN en zijn MILIEU VRIENDELIJK!
Maar deze producten bevatten daarentegen wel LIPOSOMEN (vitamine transport in alle huidlagen), dit werkt huidherstellend en huidverbeterend. Ook bevatten de producten plantaardige oliën, huideigen lipiden, vitamines, en hoogwaardige huidbeschermende stoffen.
Oké, ik snap het!
Jullie helpen bij huidproblemen door op zoek te gaan naar de kern van de oorzaak; voeding en troep die je dagelijks op je huid smeert, maar niet iedereen weet dit toch? Want ik ben opgegroeid met de blauwe pot Nivea waar ons hele gezin z’n vinger in doopte en het op zijn of haar gezicht smeerde als we vanonder de douche kwamen (overigens; we glommen vaak als palingen het eerste kwartier daarna).
“Nee, dit klopt. Begrippen zoals natuurproducten, dermatalogisch getest,organisch  of hypoallergeen kunnen erg misleidend zijn omdat ook in zulke producten nog steeds allergenen zoals parfum en conserveringsmiddelen kunnen zitten.”
teampolaroid12-244x300
“Wat wij daarnaast ook doen is het organiseren van een high tea, eens in de zoveel weken.
Daarbij kun je genieten van verschillende soorten thee en hapjes die we speciaal maken voor een gezonde(re) huid! Daarnaast krijg je tips van ons mee over gezonde(re) voeding ter verbetering van je huid, maar ook over de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Hier kunnen we veel over vertellen! Thee met een boodschap zeg maar!”
Goed, voeding! Laten we het daar eens over hebben. Hoe heeft voeding nu effect op je lichaam en kun je mij eens uitleggen hoe dit in zijn werk gaat? Want mag je dan helemaal niets meer eten?
“Kijk, veel mensen zijn al kritischer naar hun voeding gaan kijken. Dit heeft ook te maken met de diverse voeding goeroes die momenteel opstaan. We weten allemaal dat gluten, suikers en melkproducten niet heel goed zijn voor je lichaam. Wij werken zelf veel met superfoods als aanvulling, dit zijn voedingsmiddelen die heel veel vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen bevatten. Meer dan ‘gewone’  voedingsmiddelen. Superfoods bevatten namelijk niet enkel 1, 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, maar 12 tot 100 (of meer)!
Maar we snappen ook dat de overgang heel groot kan zijn en vandaar dat we dit ook goed begeleiden.”

close up of woman mouth eating strawberry
Gezonde voeding!

“Tijdens onze intake gaan we kijken door middel van een anamnese wat voor jou het beste werkt. We schrijven samen met jou een plan hoe we de oorzaak van jouw probleem kunnen aanpakken (dit kan ook het afvallen van kilo’s zijn, een disbalans in je hormonen, dus niet alleen huidproblemen).
Daarnaast begeleiden we het ontgiften van je lichaam! Je kunt met al je vragen bij ons terecht!
We gaan zelfs mee jouw boodschappen halen als boodschappen coach! We begeleiden echt iedere stap.
Dus ondanks dat het een grote stap is, ga je wel snel resultaat boeken. Want dat is wel wat we zien in de huidstudio!”
Wat is de reden dat jullie de Huidstudio zijn begonnen?
“Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat een probleem huid, spastische darmen, maar ook overgewicht met iemand kan doen! En het verdriet wat erachter kan zitten, want dat moet je niet onderschatten!
Door middel van goede voeding en te kiezen voor natuurlijke producten en behandelingen voor je huid kun je zoveel winst halen. Natuurlijk is het even doorbijten en een omslag maken in je leven, maar als je ziet waar je start en waar je eindigt, is dat het zeker waard!”
Wat zijn nu de ergste voedingsmiddelen om te eten voor je huid?
Snoep – snoep is niet alleen slecht voor je tanden maar ook voor je huid. De grote hoeveelheid suiker in snoep veroorzaakt een doffe huid en rimpels. Dat komt doordat de suiker het elastine en collageen beschadigt, twee belangrijke componenten die je huid jong en sterk houden.
10965528_784705328271252_904682375_n
Hoog-glycemische voeding zoals witbrood, pasta en koek zijn de veroorzakers van acne.
Soms is het nodig dat iemand drastisch gaat verminderen met suiker, koemelk en gluten.
Wij geven daarbij ook lezingen over het belang van gezonde cosmetica en gezonde voeding. En organiseren ook regelmatig smoothie workshops, waar je aan kunt deelnemen! Dan delen we onze recepten en geven informatie welke smoothie waar goed voor is en waarom.
Dit allemaal kan een zeer laagdrempelige eerste stap zijn naar een jongere huid en gezondere voeding.

Hebben jullie nog tips voor onze lezeressen?
“Kijk eens naar de website www.cosmetictester.info
A
ls je wilt weten wat een cosmetisch product voor jou zal doen, moet je weten wat er in zit. De ingrediënten staan verplicht vermeld op de verpakking. Maar, welk ingrediënt is goed voor je huid? En welke ingrediënten kunnen je huid beschadigen? Moeilijk om te weten als je geen cosmetisch expert bent.”

Cosmetic Tester doet een groot deel van het werk voor je. Het beoordeelt duizenden producten op basis van hun ingrediënten met behulp van gepubliceerde wetenschappelijke gegevens. Natuurlijk kun je ook bij Huidstudio de Griffioen terecht voor het testen van je huidige cosmetica.

foto-jolien-en-ik-balie4

Gevoed en gelaafd (een heerlijke groene smoothie met een gluten vrij appeltaartje), maar een illusie armer (de niveau pot) verlaat ik de Huidstudio met wat samples om thuis te proberen.
Ik dacht naar een schoonheidsspecialiste te gaan, maar kwam bij twee vrouwen die zoveel meer doen dan dat!
Daarnaast.. grenzend aan de huidstudio heeft hun andere zus de Haarstudio (kapsalon) en ook zij weet ontzettend veel van voeding, hormonen en natuurlijke producten.
Een talentvolle drie-eenheid, die op basis van hun eigen ervaringen zich volledig inzetten voor gezonde haren, een gezonde huid en goede voeding (zodat de kilo’s wegblijven) en door het volgen van de juiste opleidingen van hun passie hun werk hebben gemaakt!