25 juli 2017

De 10 leukste Zeeuwse woonideeën!

Ben je ook al aan het aftellen of heb je al vakantie? Wij zijn al (als je dit leest) lekker aan het genieten van onze vakantie. Heerlijk die zomer! Misschien lees je deze blog wel op het strand met je voeten in het zand?
De afgelopen maanden hebben we bij mooie huizen binnen gekeken. Wat hadden alle ‘binnen-kijkers’ een geweldige stijl en ook nog eens toffe ideeën! Dit blog is een blog met NOG meer tips voor jouw interieur! Zodat je tijdens jouw vakantie -of de komende maanden- genoeg inspiratie hebt om op jouw manier nieuwe tips in je huis te verwezenlijken.
Daarnaast zijn we een aantal weken geleden in contact gekomen met Lisette uit Nieuwerkerk (Schouwen-Duivenland). Haar huis staat vol met leuke en inspirerende ideeën. Ze vindt het heerlijk om op Pinterest te snuffelen en dan haar eigen draai aan tips te geven. Tussen onze tips staan ook een aantal van haar woonideeën!
 TIP 1: Trap als opbergruimte
Zoals bijna iedereen heeft de trapkast vaak een loze ruimte. Zij heeft daarom gekozen om van de eerste drie onderste treden schuiflades te maken. Wat een fantastisch idee en hier kan ze dan heel wat spullen in kwijt, bijvoorbeeld schoenen!

TIP 2: Open haardhout als eyecatcher

Waar laat je het hout voor je open haard? Lisette bedacht er een handige oplossing voor. Een mooi element om zo je open haard blokken te stapelen en het is gelijk een eyecatcher in je interieur.

TIP 3: Creëer een hoekje voor de kids
We maakten ook kennis met Guus, haar zoontje. Hij vindt het maar wat gezellig dat wij er zijn. Hij heeft trouwens een heerlijk hoekje in de kamer. Lisette heeft gekozen om op de wand schoolbordverf te gebruiken, zo kan hij aan zijn bureautje een mooie tekening aan de muur maken.

TIP 4: Creatief met lockers
Lisette heeft nog een leuke tip voor jullie. Een aantal jaren geleden heeft ze een aantal lockers op de kop kunnen tikken. Ze heeft deze geschilderd met Annie Sloan verf (onder andere te koop bij Two Ladies Like in Middelburg), deze verf is makkelijk in gebruik. Je hoeft namelijk de ondergrond niet te schuren of te gronden.  Ze gebruikt de lockers nu als kledingkast op de slaapkamer.

TIP 5: Groen in huis
Onze eerste binnenkijker was bij Petri, wat geweldig al dat groen en die planten hoorden we met enige regelmaat. Alleen bij ons overleven de planten nooit?! Voor jou ook herkenbaar? Geen groene vingers, maar toch groen in huis kies dan voor een groene muur, behang of een stel kussens.

TIP 6: Maak het eigen! 

Bij Ellen kwamen we ook een leuk woonidee voor jullie tegen. Zodra we bij haar de gang in liepen, troffen we deze gave handgreepjes -van een oude tas- aan de kastdeuren. Zo krijgt op het eerste gezicht een saaie witte kast toch een stoere uitstraling.
Helemaal nadat ze ook nog van die  hippe x/+ er op heeft gemaakt. Dit deed ze gewoon met zwarte tape! Tegenover de trap hing dit rek met daarin uiteraard terugkomend de X en allerlei hele gave en toffe herinneringen.

TIP 7: Foto’s als persoonlijke touch
De jonge en hippe Estrella is zelf heel handig en daarom keken wij onze ogen uit. Wat een fantastisch idee, om in plaats van je foto’s in een lijstje te plaatsen, er een slinger van te maken? Alle foto’s zijn zwart-wit. Zo straalt de slinger rust uit met toch allemaal verschillende foto’s.  Daarnaast zijn foto’s de persoonlijke touch in je interieur!

TIP 8: Ikea-kast als room divider

Leonie weet zelfs van een Ikea kast iets heel gaafs te maken. In elk huishouden in Zeeland en ver daarbuiten staan spullen van de IKEA. Je kunt het laten zoals het is of net als Leonie je eigen draai er aan te geven. Zo is deze kast een soort van room divider geworden tussen de woonkamer en keuken. Ze heeft gekozen om er een aantal vakken mandjes in te plaatsen en in andere vakken een tof ITEM. De deurtjes die er in zitten hebben eigentijdse knoppen gekregen, haar eigen touch aan deze Ikea kast.


TIP 9: Maak van je blik een bloempot
Bij Liza kwamen we niet alle daagse bloempotten tegen. Kies in plaats van de standaard bloempotten eens voor oude koffieblikken of sardientjes. Nu je misschien toch op vakantie gaat (of al bent),  kun je eventueel in het buitenland zo’n leuk blik scoren of wie weet kom je ze tegen op de rommelmarkt in je eigen woonplaats?

TIP 10: Festival en bier als decoratie
Het vrolijke en zonnige huis van Gwen zit misschien nog fris in je geheugen. Ga jij graag naar Festivals en concerten? Verzamel dan je kaartjes en lijst ze in. Iedere keer als je langs loopt,  kun je met een glimlach terug denken aan de leuke Festivals of concerten. Daarnaast is het geweldig dat het bij de kleurstelling van haar interieur past, hoe gaaf?!


Gwen haar huis is verder een bron van inspiratie door de grappige details, zoals deze.. Biertje??

Geniet van jullie zomer(vakantie) en wil je dat we ook een keer bij jou binnen gluren? Laat het ons weten!

Fijne zomer en tot september!

Wil je meer lezen over Digna -interieur styliste- klik dan <<HIER>> 
Wil je meer lezen over Fotograaf Linda? Klik dan <<HIER>>