23 januari 2017

De dag dat je jezelf beseft dat je geen "kind" meer bent (in Gent)!

Afgelopen maandag zou ik op reis gaan.
Althans een paar dagen naar Frankrijk voor “De ZeeuwZe” om iets heel erg leuks te gaan doen (hierover later meer), maar de reis ging niet door! Mijn vader moest namelijk geopereerd worden in Gent en daar twee nachten blijven. Om een lang verhaal kort te maken (dat kan ik best) besloot ik om mee te gaan. Zo was het meer ontspannen voor mijn ouders. Ik zou dan rijden, en de dag van de operatie met mijn moeder een dagje Gent doen. 

Een blog over Gent lag voor de hand, maar toch besloot ik (deels) anders!
Tekst: Rachelle Verhage 

IMG_8181
Op pad met mijn moeder in Gent!

Als kind was ik bang van de tandarts (nu NOG STEEDS trouwens!!!) en ging mijn moeder altijd mee. Mijn hand vasthouden, mompelen dat het allemaal wel goed zou komen en mijn tranen drogen. Ja, tranen. Ik huilde als een malle bij de tandarts. Enfin. Nu, zo’n 30 jaar later -in Gent- werden ineens de rollen omgedraaid.
IMG_8153
Uitzichtjeeee

Daar in Gent ben ik er namelijk achter gekomen dat ik mezelf ineens ENORM verantwoordelijk voelde voor het welzijn van mijn ouders. Dat ik wilde zorgen, moest zorgen en het nodig vond om de controle over te nemen. Laat mij het maar regelen. En wat nog gekker was, het was goed. Ik mocht ook zorgen. Een bijna natuurlijk proces van het overdragen van het stokje.
Nog steeds ben ik dochter. Maar daarnaast ook zorgdrager. Verantwoordelijke. En regelneef. En dat moest toch even zinken. Een plekje krijgen. Want hoe onsterfelijk we ook willen dat iemand is, dat is niemand. En weet je? Het waren fijne dagen. Natuurlijk is een operatie nooit wenselijk. Is er pijn geweest (en nog) en tijd nodig om te herstellen. Maar het contact was ineens anders. Volwassen. Bewuster. Mooi!
EN NU GENT…
Wat een inspirerende stad! Ondanks dat ik met mijn hoofd bij mijn vader was hebben we toch even geluncht en gewandeld (en gewinkeld). Een kleine impressie met leuke plekjes die ik heb gezien (en geproefd):
IMG_8156
IMG_8158

Bakkerij Himschoot
De oudste bakkerij van Gent (en wellicht van heel België). Al vanaf de 17e eeuw worden hier meer dan 65 soorten broden gebakken! De echte ambachtelijke bakker, waarbij de broden op de kelderverdieping gebakken worden.

Adres:
Groentenmarkt 1, Gent. 

 IMG_8161

IMG_8163

Krokantino
Ik heb echt de lekkerste broccolisoep ooit gegeten bij Krokantino!
En de aankleding is er echt eentje waar ik mezelf direct thuis voelde.
Maar ze staan vooral bekend om de “Gentse Martino,” prepare, mosterd, tabasco, tomaat, augurk en ansjovis.
“Mannekelief, ik krijg er ’t water van in mijne mond!” 

Adres:
Krokantino
Kortmunt 8, Gent

 IMG_8170
LE PAIN DE SEBASTIEN
Een zuurdesembrood om van te smullen!
Wij hebben hier een brood gehaald voor ’thuis’ en zijn brood is ware kunst.
En met ‘zijn’ bedoel ik de meesterbakker Sebastien Cailliau! Hij heeft al een zaak in Brugge (Smedenstraat) en opende in 2015 deze pop-up bakkerij in Gent. En mensen, deze meneer maakt ‘deftig brood’ want dat was simpelweg niet voorhanden.
Het beste brood (op basis van biologische tarwe) is alleen goed genoeg.

Adres:
Vlaanderenstraat 30, Gent

 

IMG_8179
Ik hou heel erg van 2ehands/vintage winkelen (dat heb je hier al eerder kunnen lezen), dus toen we richting auto Think Twice tegen kwamen, moest ik even naar binnen.
In totaal zijn er 9 winkels waar je zowel vintage als dagdagelijkse kleding kunt vinden.

IMG_8177

IMG_8178

Wat leuk is om te noemen is dat T2 onderdeel is van Humana en werkt volgens het “people 2 people” principe. Tweedehands kleding wordt ingezameld, gesorteerd en verdeeld naar de juiste winkels. Van mensen voor mensen. De collecties wisselen elke 5 weken waarvan de laatste twee met FLINKE KORTINGEN!

Adres:
Ajuinlei 15a, Gent
Nederkouter, Gent


Amai, dat was Gent.
Een dagje althans. Aan het einde van de dag zaten we weer in de auto op weg naar de kliniek.
Het is nu maandagavond 20.00 uur en ik eet een salade. Het was een fijne dag. Mijn moeder aan de arm, lachen, praten en soms ook even stil.
Mooie dagen, die me een stapje dichter bij volwassen zijn hebben gebracht.

 fullsizerender