11 oktober 2018

Binnen kijken op Ibiza (Zeeuwen op Ibiza)

De spaanse zon

Wat hebben we genoten van de Spaanse zon op het eiland Ibiza.
Eind juni waren wij (Linda en ik: Digna) een week op Ibiza om te genieten van het eiland én om Zeeuwen te ontmoeten die daar wonen.
De één om een eigen B&B op te zetten en de andere om te genieten van het leven op dit zonovergoten eiland!

Verliefd op ibiza

Na een kort ritje over het eiland komen we aan bij Saskia en Marco. Saskia is een rasechte Vlissingse, die nooit had verwacht te vertrekken uit ‘haar’ Zeeuwse stad. Als kind kwam Saskia overigens wel vaker in Spanje, maar dan met name op het vaste land.

Na twee vakanties op Ibiza werden ze verliefd op het eiland.
Vandaag de dag wonen ze dus op Ibiza in een Adosado (dat is te vergelijken met een rijtjeshuis in Nederland). Nou ja: rijtjeshuis? Wie heeft er in Nederland een gemeenschappelijk zwembad achter het huis?

Bloesem op ibiza

Saskia, haar man Marco, hun hond Djarra en kat Ginger genieten van het leven op het eiland. Op Ibiza wonen is zeer relaxed met gelijk een noot: je moet wel geduld hebben.  Daarnaast is Ibiza een uniek eiland, niet alleen qua natuur maar ook de diversiteit aan mensen.

Saskia vertelt ons dat het niet uitmaakt: zowel in de zomer als de winter is het genieten. In de winter zijn ze wel vaker in Ibiza stad te vinden. Saskia houdt van de amandelbloesem op haar eiland: Ibiza is dan helemaal roze en wit.
Zo mooi (dit is in het vroege voorjaar, meestal februari, de natuur is dan prachtig)!

adosano

Saskia heeft hun Adosado met heel veel liefde ingericht. Toen ze verhuisden uit Zeeland hebben ze wel wat meubelen meegenomen, maar daar is niet veel meer van over. Ze kocht ook veel meubels in de geweldige interieurwinkels op Ibizia of nog leuker: ze vond het op straat.
Het is een toffe mix geworden: Ibiza meets Nederland.

De heerlijke tuin is, zoals vaker op Ibiza, is een geweldig verlengstuk van de woonkamer. We ploffen neer in de tuin en krijgen heerlijke drankje en hapjes én ook het buitenbed moet natuurlijk worden uitgetest.  Helaas zien we kat Ginger niet, maar gelukkig wil Djarra wel poseren voor Linda.

Saskia en Marco zijn gelukkig op Ibiza, het enige wat ze mist aan het Zeeland is haar zus, hun vrienden en kennissen,  de Zeeuwse bolus en natuurlijk zeekraal.
Gelukkig heeft ze een mooie logeerkamer die met regelmaat bezet wordt.


Es Vedra

Na onze bezoek aan Saskia en Marco gaan we het eiland verder ontdekken. We zijn deze trip overigens met z’n vieren: een vriendin van Linda en haar dochter zijn ook met ons mee. Een vrolijke GIRLS-TRIP!

De volgende dag trekken we er weer op uit en gaan we naar twee heel toffe baaien in het zuid-westen van het eiland. Natuurlijk zien we de magische plek Es Vedra: we maken zelfs een boottocht (die in het begin nog best spannend was met onweer op zee) langs Es Vedra.

Het is absoluut waar dat Ibiza een waanzinnig mooi eiland is. Je hoort zoveel over het eiland (en heel veel Nederlanders en BN’ers komen op het eiland): je moet er een keer geweest zijn. De schoonheid van het eiland is betoverend!

het noorden van ibiza

Op het eiland wonen overigens nog meer Zeeuwen: wanneer we lopen op een verlaten pad en een hek zien staan (en deze openen) worden we welkom geheten door een superlief hondje Pitu en baasje Mariëlle.

B&B Disfruta La Vida ibiza

Mariëlle runt samen met haar man Ronald de B&B: “Disfruta la Vida” op Ibiza, een 300 jaar oude Finca, op een gigantisch groot land met een grote tuin en natuurlijk mag het zwembad niet ontbreken.

In 2010 kwamen ze voor het eerst op het eiland en hadden direct een klik met Ibiza. Na diverse jaren op het eiland te zijn geweest besloten ze om naar Ibiza te emigreren.

Mariëlle vertelt dat ze in oktober 2012 zijn aangekomen: twee B&B kamers verhuurden ze en zelf sliepen ze buiten in een tent. Hun eerste winter op Ibiza!
Een hele ervaring voor beide, maar ze wisten direct dat ze niet meer weg wilden.

het noorden van ibiza

Niet veel later vonden ze de oude Finca waar ze nu wonen, die al 300 jaar van dezelfde familie is. We nemen een kijkje in de oude Finca: wat een gave details zijn daar nog te zien!

Zo is er in de keuken een mooie haard en achter die hele kleine deurtjes (foto) sliepen ze vroeger. Vanuit de woonkamer kom je in een heel mooie slaapkamer met badkamer. Ze hebben er voor gekozen om het zoveel mogelijk in de oude stijl te laten, met natuurlijk ietwat meer luxe (anno nu).
Daarnaast hebben ze het huis ingericht met mooie oude spullen van de familie die gewoonweg in de schuur stonden.

tuinen op ibiza

De tuin is ook hier een oase van rust. Bij het zwembad staat een geweldig oud Balinees loungebed waar je heerlijk op kan relaxen. De tuin heeft diverse knusse hoekjes, een citroen boom en allerlei fruitbomen. In de tuin staat overigens nog een apart huis waar je als gezin kunt verblijven (TIP).

Als je wilt ontspannen op Ibiza? Dan raden wij je zeker aan om te kijken of Mariëlle en Ronald een plek voor je hebben. We weten zeker dat je dan een heerlijke tijd hebt op het mooie eiland Ibiza!


Geschreven door Linda Hemmes (fotografie) en Digna Roodbeen (styling).Klik hier voor meer informatie