26 januari 2017

Binnen kijken bij de mooiste binnenkijkers!

Niets leukers dan ’s avonds met de hondjes buiten lopen (in het donker) en dan ‘stiekem’ naar binnen kijken, gluren bij de buren! Herkenbaar?
Daarom was ik ook zo blij met deze nieuwe gastbloggers!!

Want vanaf deze maand gaan fotograaf Linda Hemmes en interieurstyliste Digna Roodbeen op pad om -voor jullie- toffe, inspirerende interieurs te bekijken, foto’s te nemen en erover te bloggen.
LEUK!!!
Tekst: Linda en Digna

foto 1

Op een koude winterdag treffen we de bewoners van een jaren ’30-woning in Vlissingen. Gelukkig is het paadje naar de voordeur voor ons ijsvrij gemaakt waardoor we niet met de deur in huis vallen.
foto 2 (1)
foto 2 (2)
Deze vrolijke dames, Esther en Petri, allebei van oorsprong Brabants hebben hun hart verloren aan het Zeeuwse. Ze noemen zichzelf dan wel de ‘ZeeBra’s.’ De leuke buurt waarin zij wonen bevindt zich zowel in Vlissingen als in Middelburg.
foto 3
Tijdens ons bezoek werden we trouwens aandachtig aangestaard door de medebewoners van het huis.
foto 4
In de 6 jaar dat ze hier wonen heeft de woning al de nodige veranderingen doorstaan. Zo hebben ze de woonruimte verdubbeld door een mooie en lichte aanbouw. Naast dat ze, samen met hun (schoon)vader, dit hebben gerealiseerd, durven ze ook te kiezen voor spannende donkere kleuren in hun interieur. De donkere kleuren tezamen met de fantastische lichtstraat geven de zitruimte een warme en knusse sfeer, dit is dan ook gelijk hun favoriete stekkie.
foto 5 (1) foto 5 (2)INTERIEUR TIP: Kies net als deze dames voor planten in je interieur, het maakt je huis echt af en geeft een levendige sfeer.
De gietvloer waar we voor hebben gekozen in het aangebouwde gedeelte, had nog wel wat voeten in de aarde. Helaas was de aannemer wat royaal met het zand waardoor deze nu een heel andere look heeft gekregen. Het werd een heel originele vloer,  zo zie je maar dat een ‘ongelukje’ toch heel tof kan uitpakken.
foto 6
We vinden in dit huis echt een samensmelting van Esther & Petri, dat bestaat uit oud, nieuw of zelf gemaakt. Ze houden niet van een bepaalde style en veranderen vaak van spullen en kleurstelling. Weggooien zullen ze niet gauw doen, maar met een likje verf kan je een item een heel andere look geven. Zo hebben ze van aangespoeld hout -gevonden op het Nollestrand in Vlissingen- twee originele lampen gemaakt.
foto 7 (1)
foto 7 (2)
foto 7 (3)
INTERIEUR TIP: Door lef en durf te tonen en te mixen en te matchen, net als deze dames, ontstaat er een uniek interieur met jouw sfeer!

foto 8 (1)
foto 8 (2)
Ook hun (schoon)vader heeft enorm bijgedragen aan de unieke inrichting door de televisiekast te maken en niet te vergeten de zwarte potdeksel planken in de aanbouw. Maar ook de leuke doorkijkraampjes in bijvoorbeeld de keuken. Naast hun eigen creatieve stukken hebben ze ook enkele toffe elementen in hun woonkamer op de kop getikt bij Indistrieel in Middelburg.
Een dierbaar item in het interieur zijn hun Brabantse geboortebordjes aan de muur. Wat het nog extra speciaal maakt is dat ze ook nog eens met elkaar matchen!
foto 9 (1)
foto 9 (2)
Nog een tip van de dames zelf: durf kleur te gebruiken, want je kunt altijd nog terug!
Linda&Digna


Wil je ook een keer mee doen met jouw interieur?
Stuur dan een mailtje naar redactie@zeeuwze.nl en dan staan deze dames wellicht volgende maand op jouw stoep (en komt jouw interieur op de ZeeuwZe!).