28 februari 2018

BINNEN KIJKEN IN ZEELAND || Scandinavisch interieur in Kapelle

Glimlach
Het is een koude middag als we komen aanrijden bij Heleen in Kapelle. Als we binnenkomen worden we direct verwarmd door een heerlijke houtkachel en een fijne lichte woonkamer. Op het speelkleed zit een heel lief meisje dat ons verwelkomt met een brede glimlach; Anna Lynn het dochtertje van Heleen en haar man Maurits.

Verliefd
Sinds twee jaar wonen Heleen en Maurits weer in Kapelle, het dorp waar Heleen opgroeide. Tijdens de bezichtiging werden ze gelijk verliefd op het huis. Een grote vrije tuin en een licht huis met veel ruimte. En zo gebeurde het dat Heleen weer in Kapelle woonde! 

Lelijke radiatoren
In de woonkamer kozen ze voor een echte houten vloer met vloerverwarming en wat ons direct opvalt: geen “lelijke” radiatoren! Dit omdat Maurits een houtkachel wilde: die staat nu centraal in het huis. Hoe gaaf is het dat hij kan draaien? Zo kun je het houtvuur zien knapperen als je in het zitgedeelte zit. En als je aan de lange tafel zit, draai je hem naar je toe en kun je daar van het knapperige vuurtje genieten. Ideaal!

Eettafel
Heleen vertelt dat het inrichten eigenlijk heel gemakkelijk ging. De basis hebben ze gekocht bij Ikea en daarnaast hebben ze deze basis iedere keer meer gefinetuned, tot wat het nu is. Zowel Heleen als Maurits zijn enorm handig, dus voor de grote klussen wordt Maurits in gezet en ook Heleen steekt vaak haar handen uit de mouwen.
De eettafel is overigens ook zo’n gaaf object: deze hebben ze niet zelf gemaakt maar laten maken. Een tof detail: omdat de houten balken nog werken moeten ze hem elk jaar aandraaien.

Scandinavisch
De stijl van Heleen en Maurits liep vroeger verder uit elkaar, maar met het inrichten van deze woning was het eigenlijk makkelijk: ze hebben gekozen voor een basic met een Scandinavisch interieur.
Lichte kleuren met de warmte van hout en stoffen materialen. Heleen geniet ervan om lekker te rommelen in huis, dingen te veranderen. Helaas ziet Maurits dit niet altijd, volgens ons heel herkenbaar, toch? 

Tussen de strakke meubels zien we een hele mooie oude kast staan, in een zachte groene kleur. Heleen vertelt dat dit een erfstuk is en dus een belangrijk item in haar woonkamer. Door de kast een kleur te geven past het perfect in deze strakke woonkamer.

Bovenverdieping
We gluren ook nog even op de bovenverdieping. De feeling van beneden hangt ook in deze kamers, dat geeft een lekkere vibe in huis. In de masterbedroom zien we allemaal leuke details waarvan ze sommige zelf hebben gemaakt. Zo zijn de hanglampjes naast het bed ook zelfgemaakt. De groene kleur op de muur komt mooi uit in de ruimte en combineert goed met het bed van hout.

Babykamer
In de babykamer hebben ze gekozen voor een rustige sfeer met een aantal gele items. Wat een tof bedje en alles zo mooi op elkaar afgestemd. Linda maakt natuurlijk gelijk een paar foto’s van Anna Linn, terwijl ze eigenlijk allang in bed had moeten liggen. Ze vindt ons bezoek super leuk en gezellig: wat een heerlijk lachebekje! Daarna gaan we snel naar beneden en legt mama Heleen haar op bed.
Anna Lynn valt direct in slaap, want we horen helemaal niets meer.

We hebben Heleen via Instagram gevonden. Het leuke is dat ze sinds enige tijd hele mooie foto’s post. Ze geeft aan dat ze wel creatief is, maar niet zozeer op het gebied van interieur. Dit is eigenlijk de afgelopen tijd zo gegroeid en dus ook het fotograferen. Het fotograferen ziet ze als iets nieuws, waar ze eventueel meer mee wilt gaan doen. Ook sinds de kleine dame er is: dit is namelijk een geliefd fotomodel.
Wil je Heleen volgen op Instagram, kijk dan even op huisjepieper.

Heb jij trouwens ook zo een tof huis, laat het ons weten en dan komen we graag bij je gluren!

Volg jij Linda en Digna al op Instagram?
Daar vind je veel foto’s van hun werk achter de schermen van deze rubriek!
Klik <<<HIER>>> om naar hun Instagram te gaan! 

Wil je meer over Linda lezen: klik <<<HIER>>>
Wil je meer over Digna lezen: klik <<<HIER>>>