30 maart 2018

BINNEN KIJKEN IN ZEELAND || Groen, stoer en een beetje industrieel!

Groen & Stoer
Een tijd geleden kregen we een bericht van een trouwe lezer van onze ‘binnenkijkers’ dat we echt eens moesten gaan kijken bij haar vriendin: Joyce. Volgens haar heeft Joyce haar huis fantastisch ingericht. Groen en stoer met een tikje industrieel.


Enorm bedankt nog voor de tip Sigrid, want je hebt helemaal gelijk gehad! 

Wie is Joyce?
Als je in Arnemuiden vraagt naar de kabouterhuisjes of de witte punt huisjes weet iedereen waar deze huisjes staan. Van buiten lijkt het misschien een kabouterhuisje, maar als we de woonkamer binnen stappen doet het zijn naam geen eer aan. Een zee van ruime -met veel licht- komt deze woonkamer binnen.

Joyce: een leuke jonge dame van 24 jaar. Ze werkt in de ambulante verpleging en een dag in de week bij Plantaardig in Middelberg. Het is alweer 1,5 jaar geleden dat Joyce -samen met haar vriend Corné- de sleutel kreeg van deze woning.

Appeltaart en thee
Onder het genot van een kopje thee -en stukje appeltaart-
 vertelt Joyce dat hun huis er heel anders uitzag tijdens de eerste bezichtiging. Gedateerd, met een kleine keuken die grotendeels dicht was.
Je moest er dus echt doorheen kijken. Gelukkig kon Joyce dit, maar haar vriend iets minder. Die wilde eigenlijk gelijk rechtsomkeert maken.
Na 6 weken klussen met familie en vrienden is het resultaat geweldig en is ook haar vriend bij dat hij niet is weggelopen. 

Geen eettafel, maar een bar
Het jonge stel had overigens flink wat tijd om na te denken over de inrichting, omdat ze 9 maanden moesten wachten op de sleutel. De keuken werd het hart van het huis besloten ze in die tijd en de bar aan het kookeiland werd de basis van hun huis.
Joyce had ook een duidelijk beeld van het kleurenpallet: groentinten gecombineerd met hout en beton.

Planten
Daarnaast zijn de planten een belangrijk item in haar interieur.
Joyce heeft er nogal wat en wat staan ze er mooi bij! We leren direct wat voor soort planten het zijn en hoe je ze het beste kunt behandelen. Planten houden ervan dat ze elke week op dezelfde dag water krijgen, wist jij dat? Joyce is echt gek van planten, maar deze liefde voor planten is echt gegroeid.

Tijdens de verhuizing kochten ze een heel gave plantenbak, en nadien zijn er alleen nog maar meer bijgekomen!

Huis met een verhaal
De andere items in het huis zijn allemaal heel bewust gekozen. Zowel Joyce als Corné vinden het belangrijk dat er altijd een verhaal achter zit, zo heeft ze de Vlinderstoel samen met haar vriendin Sigrid gescoord tijdens een interieur-tocht door Nederland.

Ze overnachtten in een tof huis waar zo een vlinderstoel stond en de dame van wie de stoel was adviseerde Joyce om eens op Marktplaats te kijken voor soortgelijke vlinderstoel. JA! In Groningen -waar ze op dat moment waren- stond er eentje te koop.

Poes Coco
Linda fotografeert er ondertussen flink op los en natuurlijk is een huisdier altijd een gewild model. Deze poes (12 jaar oud) luistert naar de geweldige leuke naam Coco en is mee verhuist met Joyce.
Joyce kreeg de poes van haar ouders voor haar eerste rapport op de middelbare school. Bijzonder! 

Wonen met bluf
Over haar Instagram naam ‘Wonen met Bluf’ vertelt ze dat dit alles te maken heeft met haar stijl.
Dat jij zo durft met je interieur, vroeg iemand onlangs.
“Gewoon doen!” vinden Joyce en Corné.
De toffe groene muur is het bewijs. “En als het echt niet had gestaan? Dan verven we er toch nog eens overheen,” lacht Joyce.

Wil je meer foto’s van Joyce haar huis zien, kijk dan eens op haar Instagram (klik <<hier>>).
Volgen jullie ons ook al op instagram? Klik dan hier: <<Binnenkijken in zeeland>>

Heb jij trouwens ook zo een tof huis, laat het ons weten en dan komen we graag bij je gluren!