ITALIAANSE ZON
Heerlijk genieten van de Italiaanse zon en binnen gluren bij René en Coen. Jullie zullen wel denken, waar zitten die dames? Wij genieten bij een Zeeuws stel dat is neergestreken in de streek Sabina aan de rand van de provincies Lazio en Umbrië. Afgelopen voorjaar zijn ze vertrokken naar Italië om bed&breakfast “Il Casale del Passatore” over te nemen en er hun eigen (t)huis van te maken. Wat is het hier genieten en wat is het fijn om deze maand de binnenkijker te maken!


ZWEMBAD
Wanneer we aan komen rijden in ons te gekke rode fiat500 komt labrador Lucas ons direct begroeten. Vervolgens worden we van harte welkom geheten door René en Coen: ze geven een rondleiding door het prachtige landhuis en de geweldige tuin. Wat een ontvangst! Als we om ons heen kijken, snappen wij heel goed waarom ze juist hier voor gevallen zijn. Een rustige plek met dito buren, een schaapskudde, een geweldige tuin en een zwembad.

COUSCOUSSALADE
Wij gaan de komende dagen genieten en dat begint gelijk goed: we krijgen een heerlijke lunch voorgeschoteld. We wachten in de zon onder de palmbomen op de andere gasten. De lunch bestaat uit een overheerlijke couscoussalade. Coen is de chef-kok en de daaropvolgende dagen -zo blijkt- genieten we elke keer met volle teugen van zijn (Italiaanse) kookkunsten.

3-GANGEN MENU
Na de lunch gaan we de huiskamer en de (slaap)kamers bekijken. Het interieur is een mix van vintage en de etnische style. Je bent echt bij de heren in huis. De woon-/eetkamer heeft een fijne sfeer door de styling en met name De eyecatcher van de kamer: een geweldige muur die met een bijzondere techniek door Viana van Vintage homestyle, is geschilderd. Zo komt niet alleen de kamer, maar ook de meubels goed tot hun recht.
In deze woonkamer aten we elke morgen heerlijke ontbijtjes. En de avonden genoten wij hier van 3-gangen diners met lekkere wijntjes, fijne gesprekken over de omgeving, hun drijfveer en ook persoonlijke gesprekken. Dat maakt het tot een echt thuis! Na een dag in de omgeving riepen Linda en ik al tegen elkaar: zullen we naar huis gaan?


INDIA KAMER
De slaapkamers in het landhuis zijn stuk voor stuk pareltjes. Voor de styling hebben ze advies gehad van Diana van Hoften, ook wel bekend als de dame van Two Ladies Like in Middelburg. In vijf slaapkamers is er gekozen voor te gek behang. De zesde kamer heeft een origineel hoofdeinde en heet niet voor niets de India-kamer. Het behang heeft een uitgesproken karakter, dat als het ware de kamer draagt.
De rest van de kamer is ontstaan met dit behang als basis, zo ook de kleur voor de andere muren. De meubels in de kamers zijn met zorg uitgekozen bij dit thema en ook bij het gevoel van de kamer. De meeste meubels stonden namelijk al in het huis en zijn herplaatst, zodat ze beter tot hun recht zouden komen.
Tip Digna: durf net als Rene en Coen te kiezen voor een apart behang in de slaapkamer, maar dat niet alleen. Geef ook de muren een kleur en je zult zien dat je slaapkamer één geheel wordt met een te gekke en sfeervolle uitstraling.

VAZEN VERZALING
Terug in de woonkamer valt onze oog op een tafel met allerlei vazen. Coen en René vertellen ons dat dit hun verzameling is: een stukje Nederland in Italië. René heeft een vaas van zijn vader gekregen en Coen heeft een vaas na het overlijden van zijn oma geërfd. Zo is deze unieke verzameling vazen ontstaan:  een bijzonder stukje kunst in de woonkamer.
Aan de muur hangt nog iets wat echt van hen samen is en wat eigenlijk symbolisch is voor de start van dit avontuur. Dit schilderij stond in een hoek van het toilet tijdens de eerste bezoeken aan dit mooie landhuis. Later -tijdens de verhuizing- stond het in de gang. Vermoedelijk om weg te gooien. René gaf toen aan bij de eigenaar dat hij het een mooi schilderij vond en het heeft nu een mooi plaatsje in de woonkamer.

BUFFELS
Tijdens ons verblijf genieten we ook van allerlei lokale heerlijkheden. Zo zijn we tijdens een diner helemaal weg van de goddelijke buffel-mozzarella en dan willen we natuurlijk wel even kijken waar deze vandaan komt. We hebben even moeten zoeken, maar dan vind je ook echt prachtige buffels. Ze leiden een heerlijk leven, met een gaaf uitzicht en een modderpoel. We nemen trouwens ook nog een kijkje op de plek waar de beste olijfolie van Italië wordt geproduceerd!

SELFIE STICK
Tijdens deze trip hebben we natuurlijk ook samen de omgeving verkend en ontdekten we de selfiestick. Zo kunnen jullie met eigen ogen zien hoe we hebben genoten in het mooie Italië. De omgeving is echt fantastisch en dat zullen we in een vervolg blog zeker nog eens laten zien!

PARELTJE IN ITALIE
Wat was het genieten tijdens ons verblijf: de gastvrijheid, het heerlijke eten en het gezelschap.
Lieve Coen en René, bedankt voor het gluren in jullie huis en we wensen jullie heel veel succes met dit pareltje in Italië!
Zijn jullie ook zo nieuwsgierig geworden of heb je ook zin in een trip naar Italië, neem een kijkje op de website of volg ze op Facebook of via Instagram. Volgende maand zijn we gewoon weer op pad in Zeeland en kijken we weer binnen bij de leukste huizen!
Wil je meer foto’s zien van achter de schermen? Volg ons dan op Instagram!