4 januari 2017

Je bent goed zoals je bent- Alicia Keys wereld! Reply van miss Loverdose!

Een aantal weken geleden schreef ik een blog over mijn gebrek aan meisje-meisje eigenschappen. Mijn gebrek aan kennis van make-up tips, merken en technieken. Of kennis van een wimpertang of styling-tang. Met daarbij natuurlijk een vleugje nieuwsgierigheid naar deze ‘wereld’ want stiekem vind ik het ook fijn om mezelf daar in te verdiepen. 
Ik verwees toen naar collega blogger Mandy Leenpoel van de blog Loverdose. Die, als wij een afspraak hadden, er altijd zo mooi gestyled uit ziet. Miss Loverdose kon het natuurlijk niet laten en reageerde via onderstaande blog!
Wil je trouwens mijn blog eerst nog even lezen? Klik dan HIER.
Overigens ben ik momenteel bezig met diverse experimenten, want er ligt natuurlijk een mooi thema onder van ‘goed voor jezelf zorgen.’  

Zonder make-up
Zonder make-up..

lieve-ras
Oké, om met mijn eerste vraag in huis te vallen; wat is in hemelsnaam een ‘meisjes-meisje’? Zijn dat volledig opgedirkte, hoog-geblondeerde, volgepoederde tutten met fuchsia lippenstift? Meiden die alleen maar rokjes en jurkjes dragen en blousjes met strikjes? Dames die er altijd op en top uit zien en een chihuahua in een tasje meedragen? Iemand die hersenloos is en alleen maar over make-up kan praten? Ik ben oprecht benieuwd.
selfie-daglicht
Miss Loverdose

Is er ook een naam voor het tegenovergestelde van een ‘meisjes-meisje’?
En wanneer ben je dat dan? Als je het uiterlijk niet zo belangrijk vindt? Of wanneer je nooit make-up gebruikt? Als er nog nooit iemand met hete wax bij welk lichaamsdeel dan ook in de buurt is geweest? En ook belangrijk, is het een dan beter dan het ander? Prangende vragen zo op de eerste dagen van januari, vind je niet?
benefit-na-1
Toen je me noemde in je artikel was ik natuurlijk enorm gevleid. Vooral omdat ik mijzelf totaal niet zie als iemand die eruit ziet of ze net uit een tijdschrift kom gelopen. Geloof me, er zit altijd wel een vlek. Ik heb diezelfde ochtend zo’n 16 setjes aangehad voordat ik besloot het eerste setje weer aan te trekken. En natuurlijk hang ik ook op de bank in een joggingbroek en een lang vest. Maar, ja er is een maar, ik houd wel enorm van make-up, (hair)styling, schoonheidsbehandelingen, mode, tassen, schoenen en eigenlijk alles wat dan die befaamde (?) ‘meisjes-meisjes’ leuk vinden.
Maskertjes
Maskertjes

Ik vind het eindeloos interessant waarom mensen principieel tegen mascara of lippenstift zijn. Tuurlijk, je kan last hebben van het gevoel op je lippen (tip: koop eens een andere lippenstift dan die van een euro van Miss Sporty, die voelen heel anders) maar het is toch niet nodig om mensen er op te veroordelen? Natuurlijk hebben we het hier niet over de wereldproblematiek en moeten we het niet zwaarder maken dan dat het is.
Maar waarom is er geen gulden middenweg? Dat je een ‘gewoon’ meisje bent die houdt van zich optutten maar ook ’s avonds in een slobbertrui op de bank zit. Dat ben ik namelijk ook. Maar ik ben tegelijkertijd ook gek op alle nieuwste beautymusthaves en behandelingen. Word wild van een goede lipstick en verslaafd aan maskers!
Inmiddels ben ik door jouw blog wel razend benieuwd naar die Brazillian wax. Die staat namelijk al lang op mijn beautybehandelingen-wishlist. Mijn pijngrens is redelijk hoog dus ik ben erg benieuwd of het voor mij ook in de buurt komt van een lasapparaat. En wat jouw wenkbrauwen betreft, ik garandeer je dat mijn ‘brow-specialist’ Joyce je redelijk pijnloos de mooiste wenkbrauwen van Zeeland bezorgt! (Niet dat er nu iets mis mee is, ik zou willen dat ik zulke volle wenkbrauwen had!)
Ik voel wel een leuk experiment aan komen! Wat denk je ervan als ik jou laat kennismaken met ‘mijn’ beautywereld’ en jij me dan in ruil daarvoor kennis laat maken in de ‘jongens-meisjes’/’je-bent-goed-zoals-je-bent-Alicia-Keys-manier-wereld?
mandy


En lieve mensen, dat gaan we de komende weken doen!
Want hoe leuk is het om van elkaar te leren. Naast dat ik ga kennismaken met de beauty wereld en lekker de krenten uit de pap ga halen (adem uit, want ik blijf natuurlijk wie ik ben) ga ik ook onderzoeken waarom het is dat ik zo weinig tijd en aandacht aan mezelf wil besteden. Want ook daar zit natuurlijk nog ‘een dingetje.’ 

Enfin, de komende weken kun je ons volgen via filmpjes en foto’s hoe het ons vergaat! En ik beloof je dat ik Mandy haar BRAZILIAN WAX zeker weten ga filmen (haha). 

hart20