14 maart 2019

5x weetjes voor “waterspaarders”

Ambassadeur voor het waterschap

 Ik had je toch verteld dat ik ambassadeur was voor het waterschap in Zeeland?

Om precies te zijn: dat ik je ga proberen te inspireren om ZEKER te gaan stemmen voor het waterschap (omdat het mega belangrijk is).

Nu schreef ik al meer over die samenwerking én over wat ze (Waterschap) nu precies doen (klik hier), maar dit keer wil ik een aantal weetjes met je delen die ik dus nog niet wist. 

Weetjes waar ik van schrok, durf ik wel te zeggen (daaaaag bad-tijd).

Wist jij dit al?

5x weetjes voor waterspaarders!

Wist je dat?
H
elmgras een echte powerplant is met soms wel 3 meter lange wortels. Als we dat gras niet hadden dan zou het zand van de duinen heel makkelijk vervliegen en de duinen dus minder sterk zijn. 

Wist je dat?

5 minuten douchen 40 liter water kost en in bad gaan bijna 120 liter. Gemiddeld per dag gebruiken we 120 liter per persoon. Maar als we 1 minuut korter douchen bespaart dus al snel 8 liter water!

Wist je dat?

“Tegel eruit, groen in je tuin…”
Eén vierkante meter (dus een tegel) al kan zorgen dat er per jaar 600 liter minder grond door het rioolstelsel moet? 

Zo worden er dus MINDER kostsen gemaakt om rioolwater schoon te maken. Met maar 1 tegel helpen we dus het milieu een flinke hand. 

Wist je dat?

Waterschap bijna 4000 kilometer wegen in het buitengebied beheert, daar horen de bermen ook bij en alle bomen en struiken? 

Wist je dat?

De sterkste dijk van heel Nederland in Westkapelle ligt, omdat daar de Noordzee het water opstuwt in een soort trechter?

Ik wist het dus niet!

Nee? Wist ik dus allemaal niet.
Nu wel, en als je daarbij optelt wat het Waterschap allemaal precies doet: dan snap je waarom ik het belangrijk vind dat er zoveel mogelijk mensen gaan stemmen!

Stem jij dus mee?

Liefs Rachelle

"Ik dacht dat je alleen blogger was?"

Neen. Ik geef ook diverse trainingen over mindset, persoonlijke groei en zelfvertrouwen.