8 december 2017

3x Zeeuwse kersttrends voor 2017!

Net als vorig jaar ging ik weer op PAD voor de kersttrends van deze winter met als noot: doe ermee wat jij wilt. Ik vond het wel leuk om op pad te gaan voor de KERSTTRENDS van 2017, want hoe meer KERST hoe beter. I’m a MANIAC.
Ik begon en eindigde mijn zoektocht in Aardenburg, bij GALERIE KATINKA een winkel in Zeeuws-Vlaanderen die je niet mag overslaan. 

Tekst: Rachelle Verhage
Fotografie/copyright: Galerie Katinka

Voordat we beginnen, wil Katinka een aantal basistips met je delen:
De basis van iedere kerstboom is VERLICHTING. Om sfeer in huis te halen warm licht (geen koud, wit licht).  Zelfs bij de WITTE trend geen koud licht.
Woon je klein? Heb je huisdieren (denk spelende kittens, terror katten/honden/konijnen)? Neem een krans. Deze hang je aan de muur (wel met een stevige spijker).
Hang aan de krans al je ornamenten, ornamenten hangen hier namelijk meer zichtbaar in en komen zo meer tot hun recht (denk achterkant kerstboom waar dit niet gebeurt).

TREND 1: LESS IS MORE
Scandinavische sferen tijdens het Kerstfeest: hang bijvoorbeeld een simpele kersttak (bijvoorbeeld Nobilis) op met maar 1 bal erin en een mooi rood lint. De kerstboom kun je versieren met dennenappels (leuk: rapen in het bos), transparante ballen (met een klein takje erin) en daarbij houten kralen. Een kerstkrans is helemaal TRENDY, maar ook hiervoor geldt: less is more. Denk een metalen frame en die behang je voor 1/3 met eucalyptus.

Trend 2: BALLEN IN ALLE VORMEN EN MATEN
Je kunt op speelse wijze jouw boom zeer interessant maken! Je mag veel, vol en zo gek mogelijk jouw boom inrichten. Tip: grote ballen? Houd ze wel rustig! 
Denk aan diverse ornamenten die je in jouw boom kunt hangen, of wellicht voor het raam?
Let niet op of het bij elkaar past, gooi het er gewoon in. EN GEEN PIEK!
Een piek maakt het kitsch en oubollig.


Trend 3: DE WITTE KERST
De basis voor deze kerst is wit en glitter (zo maak je het wit spannend). Hierin kun je alle vormen en maten gebruiken, en omdat alles WIT is straalt het toch rust uit (mocht trend 2 te druk zijn).
Denk ook aan transparante ballen waar je nep sneeuw in doet, of eventueel witte glitters!

BONUSTREND: VERGEET ALLE VOORGAANDE TRENDS
Katinka: “Warmte, liefde en geborgenheid. Dat is het enige dat telt!”
En daarmee slaat ze de welbekende spijker op z’n kop. Want is dat niet waar Kerst om draait? Dus decoreer, versier, spuit (sneeuw), maar doe het altijd vanuit je hart.

En mocht je extra hulp kunnen gebruiken of nog naarstig op zoek zijn naar ornamenten? Rijd dan eens naar Aardenburg, GALERIE KATINKA, waar ze je echt nog goed kunnen adviseren en dat het HELE jaar door! De KERSTWINKEL van Zeeland!

Wil je meer lezen over GALERIE KATINKA?
Klik dan <<<HIER>>>