12 april 2019

Weekendtips voor het weekend van 12, 13 & 14 april 2019 in Zeeland

Wat is er in Zeeland te doen op Vrijdag?

Theatervoorstelling: de dag dat ik Robert Long ontmoette.

Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot hebben Robert Long ontmoet op een dag in hun leven en dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Bekende en onbekende liedjes van Robert worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen van het viertal. Klik hier!

Instore: PEER

Op 1 februari kwam het debuutalbum van PEER “Laughing about it is far more exciting” uit. Na de albumpresentatie in Paradiso, volgde
er een tour door Nederland en nu is er op vrijdag 12 april de homecoming show in De Spot in Middelburg. ’s Middags brengt de band een akoestisch voorproefje in de Drvkkery. Denk aan popliedjes in de beste Britse traditie met hintjes naar the Kooks en Oasis. Klik hier!

 

Wat is er in Zeeland te doen op zaterdag?

Record Store Day

13 april is het weer zo ver, en wel voor de tiende keer in Nederland: Record Store Day! We verwachten op deze dag meer dan 250 exclusieve, eenmalige releases aan te bieden. Ook importeren we items uit Amerika en Belgie. Bij aankoop ontvangt u een gratis goodiebag met single van De Staat (zo lang de voorraad strekt). Klik hier!

Marathon Zeeuws-Vlaanderen

De 11e editie van een mooie, gezellige en gevarieerde (natuur)marathon. Dit jaar vertrekken we vanuit de zeeuwse havenstad Terneuzen en ligt de finish in de bourgondische vestingstad Hulst. Klik hier!

Tolvrije dag

Op zaterdag 13 april is de Westerscheldetunnel tolvrij en kun je 24 uur lang passeren zonder tol te betalen. Ideaal om een bezoekje te brengen aan de Museumweek! Klik hier!

Vlissingen Zomerstad Festival

Vlissingse ondernemers luiden op zaterdag 13 april het zomerseizoen in. Op die dag moet je zeker in de binnenstad zijn. Er is een modeshow, muziek, eten en drinken en veel meer. Klik hier!

Lavinia Meijer & DJ Maud Geffray

In 2017 werden harpiste Lavinia Meijer en Franse DJ Maud Geffray (Scratch Massive) aan elkaar gekoppeld door het Franse TV programma Culturebox, waarbij de wereld van de dance werd verbonden aan die van de klassieke muziek. Klik hier!

The Passion Wolphaartsdijk

Het is bijna zover: de uitvoering van The Passion Wolphaartsdijk! Op zaterdag 13 april om 20.00 uur zal in de Nicolauskerk het verhaal van de laatste dagen van Jezus’ leven worden verteld en gezongen. Klik hier!

Het (nieuwe) Zeeuwse Lentebal

Eens écht een chique avondje uit. Genieten van top entertainment en in die unieke sfeer je netwerk versterken en uitbouwen of gewoon gezellig een avond weg met vrienden of collega’s.
Waar in Zeeland kan dat?

Op zaterdag 13 april is het zover. EventFactory organiseert die dag haar nieuwe evenement: het Zeeuwse Lentebal. Klik hier!

wat is er in zeeland te doen op zondag?

Jeugdmatinee Superhelden

Net als vorig jaar geeft de harmonie van Hulst een Jeugdmatinee in Reynaertland.
Alle kinderen zijn uitgenodigd om mee te komen genieten van een speciaal voor kinderen geschreven programma.
Ze zullen niet alleen de muziek herkennen, maar ze maken ook kennis met een speciaal duo.  Speciaal voor deze gelegenheid zal theaterduo De Speelkist meewerken aan dit concert. Klik hier!

Voorronde kunstbende Zeeland

Naast meer dan 55 optredens van meer dan 120 jongeren is er zondag bij de voorronde van Kunstbende Zeeland nóg veel meer te doen! Het grootste open podium voor jong creatief talen is gratis te bezoeken: zondag 14 april vanaf 12.30u Schouwburg Middelburg. Leuk om langs te komen voor jong én oud! Klik hier!

Sieraden workshop bij de meerpaal

Is jouw kind gek op knutselen en eigen sieraden maken? Dan is deze activiteit echt iets voor jullie. Deze dag mag jouw kind gratis mee doen aan de sieraden workshop. Deze activiteit is gratis! Klik  hier!

Live bij Haef: The Land of Song

Dit duo René en Jacqueline zijn de moeite waard om voor naar Vrouwenpolder te komen (nu zijn wij dat natuurlijk ook al). Zij spelen een eigen arrangementen van bestaande popliedjes en Ierse Traditionals. Er zijn combinaties te horen met Franse musette, Jazz, Jigs, Reels, Polka’s en two steps (Cajun). Klik hier!

Liefs Jobine

"wat doet Zeeuwze nog meer?"

Wij helpen Zeeuwze ondernemers met duimmstoppende content, Social Media (beheer), vormgeving (denk flyers, out-of-the-box menukaarten, logo’s), communicatie en online strategie!