3 oktober 2019

De weekendtips voor het weekend van 4,5 & 6 oktober 2019 in Zeeland.

Wat is er te doen op vrijdag in Zeeland?

Veste Verlicht: Goud

Een avondwandeling rondom de Goese oostvest, met licht, beeld en geluid. Iedere boom is verlicht! Deze editie heeft als thema ‘Goud’, naar de Gouden Eeuw. Er is beeldende kunst te zien, maar ook mode, kleinkunst, decoratie en verwijzingen naar de historie van het gebied.

4 avonden, 4 verschillende sferen, met o.a. donderdag het thema zen, vrijdag een lichtjesoptocht, zaterdag muziekavond en zondag de afsluiting met carillon. Klik hier! 

Friday night fever Goes

Het grootste disco feest ooit in Zeeland vol met Glitter, Glamour en funky music!

Let’s groove! Klik hier!

Aankomst light kustrun

Dit unieke hardloopevenement van ongeveer 10 kilometer is onderdeel van het Kustmarathon weekend.
De Light Kustrun start ’s avonds in Domburg waarbij een gedeelte van het marathonparcours gelopen wordt naar Zoutelande. Onderweg muziek, dj’s en veel verlichting.
Deelnemers zijn vaak verkleed in diverse thema’s met licht en geluid.
Aankomst is in Zoutelande, als u niet deelneemt is het een prachtig gezicht om de deelnemers via het strand te zien aankomen. Klik hier!

Jersey 25+ Black and Gold

 Vrijdag 4 Oktober 2019 staat er weer een nieuwe editie van de #25plus in Jersey op de agenda. Dit keer een Black & Gold editie

Speciaal voor deze editie hebben we niemand minder dan DJ SUPERIOR als guest DJ. En natuurlijk zal onze Resident DJ TEMPO ook aanwezig zijn.

Zorg dat je optijd binnen bent, want vol is helaas ook echt vol! We zullen deze avond beginnen om 22:00uur. Klik hier!

Wat is er te doen op zaterdag in Zeeland?

Kikker op bezoek

Kleine dames en heren opgelet! Kikker komt op bezoek! Een reuzegrote Kikker en een begeleider komen in de Kinderboekenweek op zaterdag 5 oktober naar Vlissingen en jij kunt daarbij zijn! Vier, dans en knutsel mee met Kikker en neem gerust je ouders mee. Het wordt een waar Kikkerfeest! Toegang gratis! Klik hier!

Groenrijk Middelburg Dierendag 2019

Op zaterdag 5 oktober is het feest bij GroenRijk Middelburg!! We hebben allerlei activiteiten georganiseerd voor jullie!
– Kom gezellig knuffelen in onze knuffelhoek!
– Ga met je huisdier op de foto! (van 10.30 tot 15.30, 1 gratis foto)
– Voor kinderen t/m 12 jaar is er een leuke speurtocht
– Er is iemand aanwezig die te gekke ballon figuren maakt!
– Je kunt geschminkt worden, je haar laten vlechten of een glitter tattoo laten zetten!
– Er zijn suikerspinnennnn!
– Er is een ganzenhoeder
– De dierenarts is aanwezig voor een gratis gezondheidscheck van je huisdier!
– Je krijgt een gratis frontline vlooien/tekenpipet als je je hond of kat meeneemt!
– Je kunt gratis ponyrijden
– Je krijgt een gratis goodiebag

En natuurlijk staat de koffie altijd voor je klaar in ons restaurant om uit te rusten van al deze activiteiten! Zien we je 5 oktober? 🙂 Klik hier!

Bevrijdingstaptoe Vlissingen

Dit jaar viert Zeeland 75 jaar vrijheid en herdenkt de Slag om de Schelde. We vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. In het kader van 75 jaar vrijheid organiseren tal van landelijke, regionale en lokale partijen door het hele land herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen. In Vlissingen zal dit onder andere gevierd en herdacht worden op zaterdag 5 oktober middels een Bevrijdingstaptoe. Klik hier!

90’s now

All the! Small things! 90’S NOW komt naar De Spot in Middelburg! 

Telekid DJ Gary Global en zijn befaamde 90’S NOW DJ-crew mixen en mashen in een ultieme dubbeldikke hitshow alle stijlen uit de jaren negentig dwars door elkaar. Dance, rock, pop, hiphop, R&B, happy hardcore, alles komt voorbij! Voeg daar nog een gigantische Gameboy, foute tv-series en levensgrote Flippo’s aan toe, en je waant je terug in de tijd dat écht alles mocht.

Gel je haartjes, vlecht de vlechtjes en dans met oude vrienden en nieuwe bekenden de nacht weg. We like to party! Klik hier!

Heb jij al kaartjes voor hét feest van de maand november?

Wat is er te doen op zondag in Zeeland?

Finish wandelmarathon 

De wandelmarathon is een onderdeel van de Kustmarathon en wordt gelopen van Burg Haamstede naar Zoutelande. De deelnemers worden feestelijk binnengehaald bij de finish in de Langstraat. Klik hier!

Open Huis Hof Poppendamme

Kom de nieuwe collectie van pomdelux bekijken en passen en ga daarna lekker spelen bij deze speelboerderij.POMPdeLUX is kwaliteitsvolle Deense designkleding voor kinderen tegen betaalbare prijzen. POMPdeLUX lanceert twee collecties per jaar- voor zowel meisjes en jongens vanaf maat 62 tot en met maat 170. Klik hier!

Weekend van de wetenschap

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Zeeuws Museum in het teken van Wetenschap in de nieuwe WONDERKAMERS. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur starten er ieder half uur wetenschapsworkshops door deskundigen met:

Wetenschapsworkshop over dieren, planten, vogels, spinnen, dino’s en inktvissen. Schetsen en tekenen in de WONDERKAMERS en in DIT IS ZEELAND. Familierondleidingen over vogels in het museum zelf. Workshop droomvogels maken (t/m 10 jaar) met kunstenares Fattima Galvão.

Zowel op zaterdag 5 als op zondag 6 oktober is er een familie- en activiteitenprogramma in het museum. We zijn op de zaterdag gratis te bezoeken en zijn beide dagen geopend van 11.00 uur – 17.00 uur. Klik hier!

Kinderboekenfeest!

Op zondag 6 oktober zijn onder meer te gast: Julius Zebra (en zijn tekenaar Gary Northfield), Arend van Dam, Thysa Zevenbergen, Sjef Hermans, Thijs van Aken & Ewout Eggink, Mjon Stark en het Jeugdorkest van het Middelburgs Muziekkorps. En we gaan tekenen, knutselen en schminken! Aanvang: 12.00 uur. Klik hier!

Liefs Jobine

"wat doet Zeeuwze nog meer?"

Wij helpen Zeeuwze ondernemers met duimstoppende content, Social Media (beheer), vormgeving (denk flyers, out-of-the-box menukaarten, logo’s), communicatie en online strategie!