25 maart 2017

Blog Rachelle || "IK GA NIET AFVALLEN! PUNT."

JEMIG, de zomer komt eraan! Op Social Media word je dood gegooid met diëten, healthy recepten en sportieve groepen waar je jezelf bij aan kunt sluiten. Qua recepten ben ik dus in mijn element. Want ik houd van koken, van lekker koken en zelfs van gezond koken.
Maar van het woord AFVALLEN krijg ik de kriebels. Echt waar. Het voelt dan alsof ik een zwaar beladen juk op mijn schouders hang, elke keer wanneer ik beslis om te gaan afvallen. Want naast dat ik dan ongelofelijke eisen stel (“ik moet 20 kilo afvallen in 4 maanden tijd”) aan mezelf, draait het keer op keer uit op een teleurstelling.
Daarbij ben ik niet geschikt voor georganiseerde groepsactiviteiten. Want gaat de groep links? Dan sta ik rechts. En doen ze een squat? Dan spring ik in de lucht.
Geloof me dat ik tijdens de aerobic lessen vroeger vaak genoeg met een hoogrode kleur naar mezelf heb gekeken -in de immens grote spiegels die er altijd hangen in de sportschool. Dus deze zomer ga ik het anders aanpakken.
IK GA NIET AFVALLEN. PUNT.
Nike for women
Nee. Ik ga niet langer mezelf aan de meest belachelijke eisen van mijn innerlijke criticus blootstellen. Ik ben namelijk in gesprek gegaan met mijn innerlijke criticus (dat is de stem die je weleens hoort, die zo verrekte kritisch kan zijn). En dat heeft geresulteerd in dat ik ga doen waar ik happy van word.
Ik word happy als ik gewoon lekker in mijn vel zit, vind mezelf eigenlijk nu al super leuk (jaja) maar zou wel ietsepietsje meer willen bewegen om te zorgen dat mijn kleding lekkerder zit. En ik word 40. Aan het einde van het jaar. En weet je? Ik wil gewoon een maatje minder, omdat er lichamelijke kwaaltjes kunnen gaan komen (okay, dat doen ze al).
Dus niet afvallen, maar lekkerder in mijn vel. Zoiets?
Healthy food
En dus ben ik eerst in het voedings-verhaal gedoken. Op mijn eigen wijze overigens. Want ineens jezelf alles misgunnen werkt dus niet. Want dan hunker ik een godganse dag naar Snickers en chips, terwijl ik die normaliter niet eet. Samen met Gina (van Boazs) ben ik op zoektocht naar het schema waar ik mezelf lekker bij voel. Ze heeft echt overheerlijke recepten en mensen, ik eet mezelf SUF! Want een maatje minder is niet minder eten, maar anders eten. Althans in mijn geval.

Daarnaast ben ik dus op zoek naar DE manier om mezelf te laten bewegen. Nu doe ik netjes elke avond voordat ik ga slapen een mini routine. Even mijn spieren wakker laten worden na een te lange winterslaap. Ze rustig laten ontwaken. En ik wandel. Want ik heb echt een hekel aan hardlopen. Mits er gevaar dreigt en ik moet rennen. Maar hardlopen an sich is voor mij gewoon niet weggelegd.
Dus zo ben ik lekker bezig. En als ik dan op pad moet voor De ZeeuwZe om taart te proeven (klik HIER voor mijn blog over taarten in Zeeland) eet ik ZONDER schuldgevoel een stukje taart. Met een bakje thee. En waar voorheen ‘de dag toch al verpest was’ geniet ik nu met volle teugen! Want als je jezelf alles ontzegt, wordt het weer afvallen. En dan beland ik in die cirkel, waar ik nu uit ben gestapt.
De komende weken zal ik jullie deelgenoot maken van mijn kruistocht naar ‘lekker in mijn vel’ en ‘een maatje minder’ op mijn manier.
Balans, lief zijn voor mezelf en op zoek naar ‘meer bewegen.’
Blog over Zeeland
Festivals Zeeland