9 mei 2016

Een maand geen shampoo – week 2

Geen shampoo, alleen water?!!
“Luister, er komt een moment dat je het beu bent en met een fles shampoo in je handen staat om deze vreselijk te misbruiken,” zei een wijs iemand tegen me (vorige week) toen ik riep dat het prima ging (op de roest-geur na dan).
Een dag geleden had ik dat moment! Zondagochtend, ik maakte mezelf klaar om naar Bert van Leerdam te gaan (WFM radio) voor een diepte interview, en sprong onder de douche. Voordat ik onder de douche stapte keek ik even snel in de spiegel. Een ietwat slaperig hoofd (het was Moederdag en al vroeg stonden mijn schatten te zingen) met hier en daar een rimpeltje (bijna 40, dus wat wil je) en.. ROOS????
Vrouw HOLLE
Ik had nog nooit ROOS gehad, nog nooit! Maar nu leek het net of vrouw Holle haar kussens eigenhandig boven mijn hoofd had uitgeklopt.
Nadat ik nog eens zorgvuldig naar de witte schilfers had gekeken was het tijd om online te gaan, op zoek naar informatie.
O, ZUCHT! Roos is een heel normaal verschijnsel als je een aantal weken niet wast met shampoo. Iets met troep eruit, reinigen etc.
FullSizeRender
Op de helft.. ben al op de helft!
“Jeetje, wat heb je een roos,” riep mijn neef zondag tijdens een gezellig barbecue. Zou het -zelfreinigend vermogen van mijn hoofdhuid activeren- dan toch een fabel zijn? En zouden de mensen die achter dit ‘meesterplan’ zitten, lachend mijn blog aan het lezen zijn?
Zo van… “hahaha, kijk deze mevrouw. Ze loopt rond met haar dat ruikt naar roest, er uit ziet als een sneeuwlandschap en aan voelt als hooi.”
Grapje natuurlijk, maar het is wel even door mijn hoofd geschoten. Maar goed, opgeven komt niet in mijn woordenboek voor en ik ga door. Tot het bittere eind. Of het schone eind. Want pas als ik week 4 achter de rug heb, weet ik meer.
Voor nu weet ik alleen 3 dingen. Ik heb ROOS (ja, met hoofdletters), mijn haar ruikt nog steeds naar roest en mijn haar voelt als stro. Herkenbaar??
P.s. overigens is de foto van redelijk dichtbij genomen, en ik weet bijna zeker dat je een aantal witte schilfers kunt zien.