11 januari 2016

De ZeeuwZe fit challenge!!

Lianne en Rachelle van de ZeeuwZe redactie zijn het echt van plan! Afvallen, gezond(er) eten, centimeters verliezen!! Maar bovenal.. zichzelf nog lekkerder voelen!

En dat gaan ze samen doen!

Hoe vraag je jezelf af? om te beginnen gaan ze twee keer in de maand bijhouden hoe het gaat, hoe ze zich voelen en dit met elkaar (en met jullie) delen! De ZeeuwZe: Durf te delen! 🙂

Ze delen selfies met jullie, etenswaren die ze niet langer meer zullen aanraken, kilo’s (JAA ECHT WAAR!!), weegschaal-avonturen en nog veel meer!

WIE BEN IK:

Rachelle Verhage
Leeftijd: 38 jaar
Gewicht: Vooralsnog onbekend 😉
Lengte: 1.70 cm.
Doel: om te beginnen 10 kilo afvallen (en daarna nog 10)
Waarom: krijgt lichamelijk steeds meer last van de extra kilo’s
Begindatum: 11 januari 2016
Afgevallen: nog niets

Lieve Lianne,

Als eerste heb ik mezelf een week lang geobserveerd. Bewustwording is het begin toch?
Ontbijten doe ik soms met volle yoghurt of kwark met een handje –of twee- cruesli. Als ik überhaupt ontbijt, want het liefst ontbijt ik niet. Krijg gewoonweg niets weg zo vroeg op de dag!

Mijn lunch varieert. Ik bak graag zelf speltbrood (dat ruikt zooooo lekker in huis), en beleg deze graag rijkelijk. Gerookte zalm, paling of Humus met komkommer, tomaat en rode ui.
Op mijn werkdagen –twee dagen per week- neem ik vaak een oer-Hollandse en dus gemakkelijke lunch mee. Vier boterhammen met beleg (vaak kaas met mosterd) en twee stuks fruit.

Ik hou heel erg van koken en kook echt elke avond zeer uitgebreid. Een favoriet bij ons thuis is de Tajine. Lekker stukje vlees, vis of Tofu/Tempe met diverse groenten, kruiden en tomatensaus!
Couscous erbij en smullen maar.
Of een super-de-luxe-groenten-lasagne met gegrilde aubergine als bladen. En niet te vergeten de altijd populaire Indische rijsttafel.
En eens per week frietjes van Lammers! Over het algemeen redelijk gezond toch?!

Maar waar zit dan nu het probleem?
Ik beken! De tussendoortjes! Ik ben dol op kaas en snaai een hele dag stukjes kaas.
Zoute stengels ook al zo’n zonde! Jammie J
En dan met Alex ’s avonds op de bank met een bakje chips, blokjes kaas (WEER DIE KAAS!) met mosterd of wat pinda’s. Bij ons thuis is het elke avond weekend, SLECHT!!!!!
Goddank houd ik niet van snoep of chocolade (behalve puur) en dat hebben we dan ook nooit in huis! Frisdrank ook niet, alleen als er iemand jarig is!
Thuis drink ik thee, water of appelsap (die lekkere troebele of ik maak zelf appelsap).
Dus weet je Lianne, denk niet dat het ligt aan wat ik eet (althans niet aan alles), maar aan de hoeveelheid?!

Dat wordt dus consuminderen voor mij! Zonder de ongezonde tussendoortjes!!
En om het mezelf niet al te moeilijk te maken, begin ik simpel:
Ik ga 6 keer per dag kleine, doch gezonde maaltijden eten (en ontbijten!!). En veel water drinken.

Dus dit is mijn stap 1!
Stap 2 is nog bewuster kijken naar wat ik in mijn mond stop –en wellicht waarom- en daar langzaam verandering in aanbrengen.
En stap 3 de optie ‘meer bewegen’ eens bekijken (HELP, WANT BEN ZWAAR ALLERGISCH VOOR GEORGANISEERDE GROEPSACTIVITEITEN!!!).

Maar ik begin met stap 1! Consuminderen!!!

En jij?

Heart Shaped Chocolate Box

Ha Ras, a.k.a. De Stok,

Ik weet het, De Stok klinkt niet echt als een charmante naam… Maar je bent het wel, mijn stok achter de deur.

Waarom ik op mijn eten ga letten?

Ik wil gezonder gaan leven en mijzelf energieker voelen (ik en 99% van onze medemensen denk ik, gezien alle goede voornemens die je links en rechts om de oren vliegen).

Een ‘reset’ van mijn lijf na alle hormonen, vrijuit eten (wat ik ben blijven doen) en weinig bewegen tijdens mijn zwangerschap.

Tijdens mijn zwangerschappen ben ik iedere keer 35 kilo aangekomen. Na de bevalling bleek dit veelal, baby, vocht en wat meer van die redenen te hebben, maar er bleef toch ook een restant aan de strijkstok hangen… Mochten deze kilo’s verdwijnen gedurende het proces, dan ben ik voor!

Slim van je om jouw eetgewoontes eerst eens goed te bekijken! Ik ben in mijn leven de Olvarit-fase nooit ontgroeid, vrees ik. Alles wat gepureerd is en niet meer herkenbaar als groente of fruit lust ik. Alles met brokjes, pruttels en velletjes laat ik links liggen.

Ik weet inmiddels ook wel dat ik ‘achterstevoren’ eet. Ik eet ’s morgens niets, bij de lunch een beetje en kan bij het avondeten blijven opscheppen. Dat wil ik graag veranderen!
Dan lust ik ook nog eens ALLES dat ongezond is… Ik ben daarnaast van het ‘makkelijke eten’ wat mezelf betreft. Ik wil er niet te veel tijd aan besteden en ben soms ook zo druk met het voederen der kinderen dat ik mezelf vergeet… En dan heb ik het over voldoende water drinken niet eens gehad…

Serieus werk aan de winkel dus!

Als laatste wil ik je opbiechten dat ik een weegschaal met sjoemelsoftware bezit. Een analoge waar je als je het wijzertje voor de 0 draait op -2 uitkomt en dus ook 2 kilo minder weegt dan in het echt. Start ik wel braaf op het nulletje dan weeg ik als ik een eindje voorover buig ook opeens 2 kilo minder. (Hoe houd je jezelf voor de gek….) Tijd voor een nieuwe met van die hippe grammetjes achter de komma, waardoor ik zeker weet wat nu werkelijk mijn gewicht is. En geen gesjoemel meer!

Ik ben benieuwd hoe het jou deze week zal vergaan!

Doelen voor deze week:

– Een nieuwe weegschaal; Ha makkie!
– Meer water drinken
– Ongezonde snacks laten staan of vervangen door gezonde (BRRR!!!) Ik consuminder dus gezellig met je mee!

Afgevallen: nog niets.

Voelt zich: Enthousiast. Ik krijg er bijna zin in.
BIJNA dan hè!

En raak je nu geinspireerd? Beide dames zijn op Facebook de ZeeuwZe Fit-Challenge gestart, een besloten groep waarin er recepten zullen worden gedeeld, oefeningen die je thuis kunt doen, maar ook inspiratie! Samen kunnen wij dit! Doe jij mee?
Word dan snel lid van de besloten groep op Facebook en doe met ons mee!
De ZeeuwZe Fit-Challenge gaat van start en je kunt instromen wanneer je maar wilt!

Zoek op: ZeeuwZe Fit-Challenge!